ken block

Ken Block is was professioneel rallyrijder en mede-oprichter van het bedrijf Hoonigan. Hij is bekend geworden vanwege zijn spectaculaire “Gymkhana”-films, waarin hij zijn rallyauto’s laat driftend door steden en industrieterreinen manoeuvreren. Hoonigan is een merk dat kleding, accessoires en andere producten verkoopt die gericht zijn op auto- en motorsportfans. Het merk is destijds opgericht door Ken Block en is ook actief op het gebied van motorsport, met onder andere een team dat deelneemt aan rallywedstrijden.

Ongeval met sneeuwscooter

Maandag 2 januari 2023 is Ken Block omgekomen met een sneeuwscooter.
Een sneeuwscooter, ook wel een sneeuwmobile of een skidoo genoemd, is een voertuig dat speciaal is ontworpen voor gebruik op sneeuw en ijs. Het is voorzien van een motor en een riem of ketting die zorgt voor aandrijving op het achterwiel of rubber rupsband. Sneeuwscooters worden vaak gebruikt voor recreatie, zoals rondtochten door de sneeuw.

Groot geworden met de Driftvideo’s

Ken Block is vooral bekend geworden vanwege zijn spectaculaire driftvideo’s, waarin hij zijn rallyauto’s laat draaien en glijden op een manier die de indruk wekt alsof ze de wetten van de fysica aan hun laars lappen. De video’s, die onder de naam “Gymkhana” bekend zijn geworden, zijn opgenomen op verschillende locaties over de hele wereld en zijn enorm populair op internet. In de video’s worden vaak verschillende camera-instellingen gebruikt om de stunts vanuit verschillende hoeken te laten zien, en er wordt vaak gebruik gemaakt van speciale effecten om het visueel nog indrukwekkender te maken. De video’s zijn bedoeld om het rijgedrag van Ken Block te laten zien en om te laten zien wat zijn rallyauto’s allemaal kunnen, en ze zijn daarom vaak uitermate spectaculair.