Skihelm

Een skihelm is van essentieel belang om je warm te houden tijdens het skiën. Dit komt omdat er hete lucht opkomt wanneer je de helling afgaat en het snelst weer bij het hoofd ontsnapt. De helm moet je gewoon warm houden omdat je niet kunt genieten wanneer je het koud hebt op een helling. Het dragen van een skihelm geeft je een gerust gevoel dat je hoofd goed beschermd is, en dit kan een enorme vertrouwen boost geven aan degenen die nieuw zijn met skiën.

Een skihelm kopen

Met een skihelm kopen zijn er enkele belangrijke factoren van toepassing. De helm moet goed passen, maar niet te strak zijn en ook comfortabel zitten. U kunt via de groottekaart op de website van de fabrikanten bekijken en bepalen welke maat u nodig heeft. Je kapsel is ook een belangrijke factor bij het passen van een helm.

Kies een skihelm met MIPS -technologie, deze houd uw hoofd veilig in geval van impact. Als je valt met deze helm, voorkomt deze technologie dat je hersenschade oploopt. Zorg er ook voor dat je een helm koopt die gemakkelijk aanpasbaar is, vooral als je kinderen hebt. Professionele skiërs gebruiken zelden aanpasbare helmen, maar bij kinderhelmen is dit vaak wel van toepassing.

Ventensystemen in skihelmen

Er zijn verschillende ontluchtingssystemen voor skihelmen. Sommige zijn actief en anderen zijn passief. Actieve ventilatie heeft een verstelbaar glijdend mechanisme en kan helpen uw lichaamstemperatuur te reguleren. Passieve ventilatie is niet instelbaar, maar zorgt voor meer luchtstroom dan plug ventilatie. Of je nu voor warmte bent of om te voorkomen dat je hoofd oververhit raakt, er is een skihelm ventilatiesysteem dat geschikt is voor jou.

Het Salomon MTN -lab heeft enorme onderverdeelde ventilatieopeningen die volledige langs de lengte van de helm lopen. Ze hebben ook vermogen en volume -schakels, dus u kunt de hoeveelheid luchtstroom aanpassen tijdens het reguleren van de temperatuur. Een ander voorbeeld is de Sweet Protection Ascender MIP’s, die substantiële ventilatie heeft. Het maakt gebruik van een strategisch stroomkanaal om de luchtstroom door de helm te sturen en een netwerk van 108 kleine ventilatieopeningen. De opening tussen de ventilatieopeningen is gemiddeld 2 mm.

Maat

De eerste stap naar het vinden van de juiste skihelm is om je maat te kennen. Om dit te doen, meet de omtrek van uw hoofd met een maatregel met een stof. Zorg ervoor dat u de meetlint boven uw wenkbrauwen plaatst, waar uw haar begint te overlappen. Meet vanaf dit punt, het behouden van het tape -niveau. Zodra u de meting hebt, raadpleegt u de maatdiagram op het pakket.

De grootte van uw skihelm wordt bepaald door de omtrek van uw hoofd in centimeters. Een goede vuistregel is om een maat te kiezen die een of twee centimeter groter of kleiner is dan uw hoofdomtrek. Als je hoofd bijvoorbeeld iets langer is dan je ski -helmgrootte, moet je een kleinere helm kiezen.

Bij het kiezen van een skihelm is de FIT een belangrijke overweging. Veel fabrikanten bieden formaatgrafieken voor het bepalen van de juiste grootte. Deze grafieken worden meestal gekalibreerd door de afstand rond de grootste omtrek van je hoofd, van boven je oren naar de achterkant van je schedel. Naast de groottekaart geven fabrikanten ook aanwijzingen over het bepalen van uw correct passende helmen.

Meet uw hoofd met behulp van een maat met een stoffen of door een helm in een REI -winkel te proberen. De tape moet strak om je hoofd zijn, dus zorg ervoor dat deze niet onder je wenkbrauwen glijdt. Meet ook over het breedste deel van uw hoofd met behulp van een niveau tape. Raadpleeg vervolgens een helmgrootte -grafiek, die meestal op de helmen -verpakking wordt gevonden.

Stijl skihelm

Er zijn veel opties als het gaat om het selecteren van de juiste stijl van skihelm. De meeste van deze helmen hebben verwijderbare voeringen om ze gemakkelijk na lange dagen op de berg te wassen. Velen stellen u ook in staat om een bril gemakkelijk rechtstreeks aan de helm te bevestigen. Tijdens het kiezen van een skihelm is het ook belangrijk om het gewicht te overwegen. Een goede helm zou ongeveer een pond moeten wegen, terwijl helmen voor kinderen waarschijnlijk minder zullen wegen. Als je een bril gaat dragen met je skihelm, zorg er dan voor dat ze strak en zonder gaten passen.

Een goede helm moet goed passen, maar niet zo strak zijn dat het je hoofd laat bewegen wanneer je het draagt. Als u vindt dat uw helm te los is, ga dan naar beneden. Als het niet goed past, probeer dan de kinriem omhoog of omlaag te duwen om hem comfortabeler te maken. Ook zal een goed passende helm altijd je voorhoofd bedekken, wat erg belangrijk is. Houd er bij het kiezen van een skihelm rekening mee dat de maten van de heren en de dames over het algemeen hetzelfde zijn, maar helmen voor vrouwen hebben vaak een andere esthetische interieurstof aan de binnenkant.

bril compatibiliteit skihelm

Een factor die een ski -helm perfect maakt voor skiën is de compatibiliteit van de bril. Met een ski -helm -compatibiliteit kunt u een bril en een helm dragen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat deze beschadigd. Niet bij elke skihelm is dit mogelijk, dus het passen van een helm is erg belangrijk.

De eerste stap bij het bepalen of een skihelm is om meerdere soorten helmen te proberen. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat uw helm comfortabel zit. Als de helm niet goed past kunt u eindigen met een opening die het uw bril onmogelijk maakt om in de koude en winderige omstandigheden te dragen. Gelukkig zullen veel fabrikanten van skihelm ervoor zorgen dat de bril goed bij de helm past.