brandhout kopen

Brandhout is verkrijgbaar in verschillende typen. Deze typen omvatten hardhout en zachthout. Ze kunnen worden onderscheiden door hun vochtgehalte en hardheid. Hardhout is bijvoorbeeld meestal moeilijker en hebben hogere brandende temperaturen. zachte houtsoorten daarentegen zijn zachter en hebben de neiging om te snel te branden.

Hardhout stoken

Er zijn veel verschillende soorten brandhout. Het online kopen van brandhout of van een hout leverancier is een geweldige manier om een grote hoeveelheid hout te krijgen zonder het gedoe ervan het zelf te stapelen. Voordat u koopt, weet u echter wat u zoekt. Er zijn twee algemene soorten brandhout: hard en zachte houtsoorten

Hardhout: deze zijn harder en dichter dan zachthout. Dit betekent dat ze langer verbranden en meer warmte produceren. Bovendien zijn hardhout gemakkelijker te hanteren. Je moet er echter rekening mee houden dat ze duurder zijn dan zachthout. Ook laten sommige hardhout harde residuen achter in de as. Wees vooral voorzichtig met het gebruik van berkenbrandhout, omdat de binnenste bruine schors vocht vasthoudt en moeilijk te drogen is.

Zachthout stoken

Er zijn veel voordelen van het gebruik van zachte houtsoorten voor brandhout, waaronder de lagere prijs en het gemak van beschikbaarheid. Hardhout is duurder, maar duurt veel langer om te drogen. Ze vereisen ook meer moeite om ze in geschikte stukken te snijden voor brandhout. Ook zijn hardhout meestal dichter, wat resulteert in een heter en langer brandend vuur. Dit maakt hardhout ideaal om te stoken, omdat ze minder creosoot opbouw in schoorstenen creëren.

Hardhout komt in veel verschillende variëteiten. Sommige hiervan zijn het beste voor primaire beluchting andere kunnen het met pure ontgassing af. Eik is een veel voorkomende keuze, maar de geur kan onaangenaam en sterk zijn. Esdoorn daarentegen heeft een mooie geur die het een geweldige keuze maakt om te koken of roken met de bbq. Sommige mensen zeggen zelfs dat esdoornhout naar ahornsiroop ruikt. Eik produceert minder as dan andere soorten eiken en wordt als superieur aan witte eiken beschouwd.

Boomsoorten en houtsoorten

Er zijn veel verschillende soorten bomen die kunnen worden gebruikt voor het maken van brandhout. Het is belangrijk om de juiste soort te kennen voor uw lokale klimaat en bodem. Meestal zullen hardhout zoals eik en es de meeste stooksoorten zijn. Hoewel sommige van deze soorten relatief eenvoudig te splitsen zijn, zullen anderen meer inspanning nodig hebben.

Poplar is een zachthout en minde werk kettingzaag nodig om te splitsen. Het bevat veel vonkgehalte en sommige mensen vermijden deze houtsoorten hierdoor. al worden deze soorten dan vaak weer gebruikt om pellets van te maken voor in de pelletkachel. Het lichte gewicht en de lage dichtheid maken populier bomen echter gemakkelijk te hanteren, transporteren en op te slaan. Bovendien maakt de snelle groeitijd het een enorme vervanger voor de energie transitie om snel brandstof te creëren

Eikenbomen vereisen ongeveer 25 jaar groei voordat ze levensvatbaar zijn voor gebruik als brandhout. Eenmaal groot, produceren ze de meest gewenste vlam voor een huishoudelijk vuur. Hun langzame verbrandingstijd en enorme hitte maken ze ook de ideale keuze voor een traditioneel warm vuur!

Vochtinhoud van het brandhout

Als u niet zeker bent van het vochtgehalte van uw brandhout, kunt u het vochtniveau gemakkelijk zelf testen met een vochtmeter. De meeste vochtmeters worden geleverd met een LCD -scherm en LED -indicatoren. De LED’s lichtgroen wanneer het hout minder dan 20% vocht heeft en is dan perfect om te stoken. Plaats de vochtmeter in verschillende kanten van een houtstuk om uw brandhout te testen.

Het ideale vochtgehalte van brandhout ligt tussen 15 en 20%. Dit wordt het evenwichtsvochtgehalte genoemd en is wat bepaalt of uw brandhout goed zal branden. Als het te droog is, zal het niet efficiënt branden of meer rook produceren dan nodig bij een te natte houtsoort.

Brandhout

Gemeenschappelijk gebruik voor brandhout

Brandhout is een natuurlijke hulpbron die kan worden gebruikt voor koken, verwarming en andere doeleinden. De consumptie van hout varieert sterk in huishoudens, en het kan moeilijk zijn om te schatten hoeveel elk huishouden gebruikt. Uit een recent onderzoek bleek dat de grootte van het huishouden werd geassocieerd met houtconsumptie van huishoudens. Om dit te onderzoeken, hebben we eerst gekeken naar de grootte van het huishouden door het gemiddelde aantal mensen te analyseren dat in een huishouden woont. Vervolgens hebben we de correlatie getest tussen de grootte van het huishouden en de houtconsumptie met behulp van een regressiemodel.

Om brandhout te verkrijgen om te koken, moeten de meeste mensen het splitsen. Hierdoor kan het sneller worden gestookt.Hiervoor wordt een hydraulisch houtsplitsingsmachine meestal gebruikt. Een kloofbijl of klover kan echter ook worden gebruikt. Sommige stalen wiggen hebben schuine messen en kunnen worden gebruikt voor het splitsen. Een ander type brandhout kloofmachine heeft een vijzel die in het hout boort. Dit type machine kan worden aangedreven door een elektro of een speciale interne verbrandingsmotor, hoewel het gevaarlijk kan zijn om te gebruiken. scheelt het je een hoop werk dan dat je alles met de bijl moet doen!

Brandhout uitverkocht?

Hoewel er overal geroepen wordt dat brandhout is uitverkocht is dit over het algemeen niet de gehele waarheid, het is dan wel niet heel goedkoop gezien de gasprijzen maar wel gewoon te koop en leverbaar. kijk bijvoorbeeld op een kachel forum waar hout te koop is.