pelletkachel

Warmte iedereen vraagt erom en zeker nu het gas zo verschrikkelijk aan de prijs is.
Dat is de reden dat mensen gaan zoeken naar alternatieven zoals met pelletkachels of warmtepompen.
Als je puur op gas stookt dan kan je energie rekening maar zo eens gemiddeld een 50% of meer omhoog gaan.. tuurlijk kun je een trui aan doen maar comfort zegt ook zeker wat!

Wat is een pelletkachel

Een pelletkachel is een systeem die werkt op kleine staafjes hout, deze kleine staafjes zijn geperste houtbrokken genaamd pellets. Door een goede mix van naaldhout worden deze onder hoge druk geperst en is het hars intern wat de boel bij elkaar houdt.
Een goede pellet wordt dan ook meestal van naaldhout gemaakt en niet van hardhout. deze houtsoort moet namelijk een toevoeging krijgen om de persing te laten slagen en dit is vaak niet ten goede van de kachel die bij de particulier staat, een grote ketel heeft hier minder problemen mee.

Wat is mijn besparing met een pelletkachel

De besparing fluctueert een beetje, je zou nu met deze gasprijzen zo richten de 60-70 procent wandelen maar de pellet prijs is ook wisselend dus is het niet vreemd dat deze terug verdiend tijd niet altijd hetzelfde is.
Kijk in ieder geval altijd dat je voor de juiste aanbieder van pellets gaan, dit doe je ook met je gas en elektra en zeg nou zelf..rommel in je dure apparaat gooien is ook zonde toch!

kan ik meerdere kamers verwarmen met deze kachels

Ja het is zeker mogelijk om meerdere kamers te verwarmen, je kunt gaan werken met een pelletkachel op cv zodat de gehele woning verwarmd wordt plus je tapwater om voordelig heerlijk warm te douchen! maar je zou ook kunnen kiezen voor een pelletkachel met kanalisatie, dit laatste zijn buizen die je naar andere ruimte toe brengt om daar de warmte in die ruimte te kunnen blazen.

Zijn er veel mensen met pelletkachels?

In 2015 waren er al 1.035.000 mensen met hout of pelletkachels, de exacte aantallen zijn lastig in te schatten omdat niet alle informatie beschikbaar is, het CbS is hier uiteraard wel scherp op.
Veel gebruikers vind je dan ook terug op forums of tijdens beurzen. Het mooie van een forum is dat je mensen tegenkomt die de ervaring hebben, de deskundigen zitten daar en ook de fanaten die niks mooier vinden dan te branden met een pelletkachel of houtkachel.

Al met al zijn er veel mogelijkheden met pelletkachels en kun je genieten van een heerlijke behaaglijke woning!