Home | Logistiek/e-commerce | Zelf sieraden ontwerpen met 3D converter op website

Zelf sieraden ontwerpen met 3D converter op website

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 09/03/2018 om 12:34

Het nieuwe Nederlandse sieradenmerk Create Yours Forever (CYF), onderdeel van DutchJewelz en Piccolo, heeft een speciale converter ontwikkeld waarbij de consument stap voor stap het materiaal, het ontwerp, de kettingsoort, lengte van de ketting, de verschillende soorten stenen én de gravering persoonlijk kan kiezen en direct via de website ziet. CYF gaat voor de nieuwste technieken bij zowel het ontwerp van de sieraden als de productie, de marketing en de communicatie.

Het nieuwe Nederlandse sieradenmerk Create Yours Forever (CYF), onderdeel van DutchJewelz en Piccolo, heeft een speciale converter ontwikkeld waarbij de consument stap voor stap het materiaal, het ontwerp, de kettingsoort, lengte van de ketting, de verschillende soorten stenen én de gravering persoonlijk kan kiezen en direct via de website ziet. CYF gaat voor de nieuwste technieken bij zowel het ontwerp van de sieraden als de productie, de marketing en de communicatie.

Create Yours vindt de combinatie van online en offline verkopen echter heel belangrijk. De collectie is bij de juwelier te zien en direct vanuit daar met behulp van een tablet te bestellen is.  Omdat de consument graag geholpen wil worden door mensen met vakkennis en service die alleen een juwelier kan bieden. De consument kan in de winkel de beleving van het merk beter ervaren en het product is tastbaar. Daar tegenover staat dat de consument via de website het gemak ervaart door op ieder gewenst moment van de dag het complete aanbod te bekijken én direct vanuit daar het sieraad zelf kan ontwerpen en bestellen.

De website voor de gepersonaliseerde sieraden is in verschillende onderdelen opgebouwd waar de consument gemakkelijk doorheen wordt geleid. Door deze stappen te volgen ontwerpt de consument een eigen persoonlijke product. Iedere keuze die de consument ingeeft op de website, wordt direct zichtbaar gemaakt op het sieraad dat 3D wordt weergegeven in de converter. Door dit hele bestelproces worden klanten de ontwerp(st)ers van hun eigen sieraad.

Tags

Create Yours ForeverCreate Yours Forever sieradensieraden DutchJewelzDutchJewelz PiccoloPiccolo juwelenjuwelen 3D3D

Comments

Kenmerken

Ultimaker, marktleider voor desktop 3D-printen, onthult op Hannover Messe de nieuwste toekomstbestendige uitbreiding van professionele 3D-printportfolio.

Ultimaker onthult toekomstbestendige 3D-printer met touchscreen

Ultimaker onthult toekomstbestendige 3D-printer met touchscreen0 ?php the_title() ?>547 dagen geleden
Het Goudwisselkantoor introduceerde twee jaar geleden het nieuwe juweliersconcept: Reclaimed Jewels in Almere. Nu ook in Rotterdam.

Reclaimed Jewels breidt uit naar Rotterdam

Reclaimed Jewels breidt uit naar Rotterdam0 ?php the_title() ?>561 dagen geleden
Otrium is uitgeroepen als winnaar van de Beste Starter Award tijdens de Shopping Awards. De online outlet voor modemerken bleef de webwinkels Beerwulf (speciaalbier) en Twickto (duurzaam constructiespeelgoed) voor. Ook de winnaars van de Shopping Awards Publieksprijzen XS, waaronder Rico Moda, Bebsy en Datona, zijn onderscheiden en bovendien werd de Top 10 van de Lightspeed Ecommerce50 bekend gemaakt.

Otrium, Rico Moda, Bebsy en Datona onderscheiden bij Shopping Awards 2018

Otrium, Rico Moda, Bebsy en Datona onderscheiden bij Shopping Awards 20180 ?php the_title() ?>592 dagen geleden
Aectual maakt digitaal op maat unieke bouwproducten met behulp van 3D-printrobots en software tools. DOEN Participaties en AKEF investeren.

DOEN Participaties investeert in Amsterdamse start-up Aectual

DOEN Participaties investeert in Amsterdamse start-up Aectual0 ?php the_title() ?>621 dagen geleden
The Post-Couture Collective stuurt een made-to-measure bouwpakket dat klant zelf in elkaar zet. Het concept is genomineerd voor Henry van de Velde Award.

In de webshop van Post-Couture bestel je kleding die je zelf in elkaar zet

In de webshop van Post-Couture bestel je kleding die je zelf in elkaar zet0 ?php the_title() ?>634 dagen geleden
Gerecycled goud uit afgedankte, elektronische apparaten worden door in moederborden voor nieuwe computers geplaatst. Deel van het goud wordt juwelen.

Dell verwerkt gerecycled goud uit afgedankte apparaten tot juwelen

Dell verwerkt gerecycled goud uit afgedankte apparaten tot juwelen0 ?php the_title() ?>648 dagen geleden
Het luxe juwelenmerk Insignety opent een Flagship Store, middenin het centrum van Amsterdam. Tijdens de opening morgen (zaterdag 23 december) kan samen met designers nog vrijblijvend een persoonlijk sieraad voor de feestdagen creëren onder genot van een glas bubbels. In de Flagship Store kan gekozen worden uit collecties van ringen, colliers, armbanden en oorbellen die exclusief verkrijgbaar zijn in de store. Bovendien maakt Insignety het mogelijk om iedereen zelf een cadeau te laten ontwerpen. De Insignety designers helpen om geheel vrijblijvend, live in 3D een ring te creëren en laten zien hoe iemand daadwerkelijk zijn of haar hart en ziel in een sieraad kan vastleggen zoals een ring met de hartslag van het kind te ontwerpen.

Juwelenmerk Insignety opent Flagship Store op Amsterdamse Van Baerlestraat

Juwelenmerk Insignety opent Flagship Store op Amsterdamse Van Baerlestraat0 ?php the_title() ?>669 dagen geleden
De Next Unicorn Award wordt toegekend aan ondernemingen die de potentie hebben te groeien naar een marktwaarde van één miljard euro. Dit jaar is de prijs uitgereikt aan Joris Beckers van PICNIC tijdens de nieuwste editie van Amsterdam Business Inspiration. Ook de snelgroeiende disruptive start-ups 3D Hubs en Crunchr waren genomineerd. De prijs is een initiatief van MeerBusiness Amsterdam. Het zakenplatform heeft een bereik van 40.000 ondernemers uit de Metropool Regio Amsterdam.

Online supermarkt Picnic wint Next Unicorn Award 2017

Online supermarkt Picnic wint Next Unicorn Award 20170 ?php the_title() ?>684 dagen geleden
Nieuwe cosmetica-afdeling van de Bijenkorf Rotterdam is nu 1300 m2. Er zijn ook twee ruimtes gecreëerd waar op afspraak beautybehandelingen mogelijk zijn.

De Bijenkorf Rotterdam opent grootste cosmetica-afdeling van Nederland

De Bijenkorf Rotterdam opent grootste cosmetica-afdeling van Nederland0 ?php the_title() ?>687 dagen geleden
Ruim helft webwinkels tevreden (56%) met huidige staat van e-commerce markt in hun land blijkt uit onderzoek van internationale vergelijkingssite ShopAlike.

Helft webwinkels positief over de toekomst van e-commerce

Helft webwinkels positief over de toekomst van e-commerce0 ?php the_title() ?>712 dagen geleden
Ultimaker, de wereldwijde marktleider in desktop 3D printen, maakt bekend dat investeringsmaatschappij NPM Capital een belang in de onderneming heeft genomen. Dit stelt Ultimaker in staat de productontwikkeling te versnellen en te investeren in aanvullende verkoop, marketing en R&D activiteiten,

Ultimaker krijgt extra kapitaal om desktop 3D printen internationaal uit te breiden

Ultimaker krijgt extra kapitaal om desktop 3D printen internationaal uit te breiden0 ?php the_title() ?>727 dagen geleden
De zeer prestigieuze sieraden en accessoires van Cartier zijn voortaan verkrijgbaar via deBijenkorf.nl, de webshop van De Bijenkorf.  Hiermee is het warenhuis de eerste multibrand retailer in Nederland die Cartier online verkoopt.

De Bijenkorf gaat Cartier online verkopen

De Bijenkorf gaat Cartier online verkopen0 ?php the_title() ?>728 dagen geleden
In 2060 wordt helft alle producten door 3D printers gemaakt. Gevolg is dat wereldhandel een kwart lager uitvalt omdat productie vaker binnenlands gebeurt.

3D printers treffen Nederlandse havens, groothandelsbedrijven en sector transport & logistiek

3D printers treffen Nederlandse havens, groothandelsbedrijven en sector transport & logistiek0 ?php the_title() ?>753 dagen geleden
De Bijenkorf Utrecht opent op 14 september de nieuwe cosmetica-afdeling op de parterre, die drie keer vergroot is van 350 m2 naar 1100 m2. Het assortiment is sterk uitgebreid en bestaat uit toonaangevende cosmetica merken, geuren en services. Een groot deel hiervan is in Nederland alleen verkrijgbaar bij de Bijenkorf. De verbouwing van de gehele parterre inclusief lederwaren en accessoires, zal eind november gereed zijn.

De Bijenkorf opent grootste cosmetica-afdeling van Utrecht

De Bijenkorf opent grootste cosmetica-afdeling van Utrecht0 ?php the_title() ?>768 dagen geleden
fonQ breidt assortiment uit met tassen, horloges en zonnebrillen van bekende merken. Doel is fonQ verder te laden en autoriteit in lifestyle te vergroten.

fonQ breidt assortiment uit met tassen, horloges en zonnebrillen van bekende merken

fonQ breidt assortiment uit met tassen, horloges en zonnebrillen van bekende merken0 ?php the_title() ?>820 dagen geleden
CES Tosti Creative

Hoe je een elektronica beurs in China leuk maakt!

Hoe je een elektronica beurs in China leuk maakt!0 ?php the_title() ?>855 dagen geleden
Hudson's Bay

Nederlandse designers ontwerpen limited editions voor Hudson’s Bay

Nederlandse designers ontwerpen limited editions voor Hudson’s Bay0 ?php the_title() ?>860 dagen geleden
Shopping Street Innovation Lab

Amsterdam krijgt Shopping Street Innovation Lab

Amsterdam krijgt Shopping Street Innovation Lab0 ?php the_title() ?>890 dagen geleden
Lincherie 3D paskamer

Lincherie helpt bij keuze juiste BH-maat met innovatieve 3D-scanspiegel in paskamer

Lincherie helpt bij keuze juiste BH-maat met innovatieve 3D-scanspiegel in paskamer0 ?php the_title() ?>944 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!