Home | sponsoring | Zalando en MOAM laten zien hoe een kledingcollectie ontstaat

Zalando en MOAM laten zien hoe een kledingcollectie ontstaat

Geplaatst door Jeroen Veenstra in sponsoring op 06/10/2017 om 16:29

De komende vijf maanden geeft Zalando een kijkje achter de schermen wanneer designers van MOAM een unieke modecollectie tot stand brengen.

De komende vijf maanden geeft Zalando het publiek een kijkje achter de schermen wanneer de designers van MOAM collective international een unieke modecollectie tot stand brengen. Aan het einde van het ontwerpproces in maart 2018, worden uit de collectie drie items exclusief verkocht op Zalando.

Vijf aanstormende modetalenten van de beste Europese modescholen zijn bij het MOAM collective international powered by Zalando aangesloten en gaan de uitdaging aan om samen een exceptionele collectie te ontwerpen. Hierbij krijgen ze begeleiding van gerenommeerde namen uit de internationale mode-industrie zoals Viktor&Rolf, Claes Iversen, Walter van Beirendonck en Stephen Jones. Het designproces is vanaf november online te volgen.

Voor de aankomende editie gaat MOAM collective internationaal. De formule is aangepast om het concept internationaal uit te rollen. In samenwerking met de vijf beste modeacademies van London (Royal College of Art), Parijs (École de la Chambre Syndicale de la Couture, Paris), Firenze (Polimoda), Antwerpen (Royal Academy of Fine Arts Antwerp) en Den Haag (Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten Den Haag) zijn vijf fashion design-alumni geselecteerd. Zij krijgen de kans om mee te doen aan het artist-in-residence programma: MOAM collective international.

Vanuit Amsterdam werken de designers intensief samen als collectief. Het project is opgebouwd uit 4 hoofdfases: concept, vertaling, ontwerp en uitwerking.

”Na drie succesvolle edities in Nederland en zelfs een eigen documentaire, voelt het nu heel erg natuurlijk om de vleugels uit te slaan en MOAM collective naar een internationaal niveau te tillen, met internationale designers en internationale coaches,” zegt oprichter Martijn Nekoui.

Het is de eerste keer dat MOAM (Mode Amsterdam, opgericht door Martijn Nekoui) samenwerkt met Zalando. Europa’s grootste online modeplatform maakt het designproces van MOAM tastbaar via een speciale Icons In The Making-pagina. Hier zijn de vijf internationale designers: Roos Boshart (Nederland), Robbie van Mierlo (België), Rose Danford-Phillips (UK), Maximiliano Ruelas (Italië) en Catherine Le
Thérisien (Frankrijk) op de voet te volgen.

Op de site kunnen de designers hun werk laten zien en brengt de Zalando het designproces van een modecollectie dicht bij de consument, wat normaal gesproken achter gesloten deuren gebeurt.

Zalando’s Global Director Brand Communications, Jolanda Smit vult aan: ”Zalando wil mode voor iedereen toegankelijk maken. Dit gaat verder dan dat iedereen zijn of haar fashion ontvangt, waar je ook woont. Samen met MOAM kunnen we een platform bieden aan jong talent en ze een kans geven aan de start van hun veelbelovende modecarrière. We helpen de Icons In The Making verder op weg, én de consument kan door onze samenwerking een origineel designerstuk bemachtigen.”

De drie items uit de MOAM collective international powered by Zalando-collectie zijn vanaf maart 2018 beschikbaar op Zalando. Voor wie niet kan wachten, wordt er in november alvast een speciaal item gelanceerd.

Met een unieke visie op mode, is MOAM het platform voor jong talent om samen te werken met grote namen uit de industrie. Ieder jaar worden vijf vers afgestudeerde ontwerpers geselecteerd om als collectief 5 maanden aan dit project te werken. Ze komen samen als onbekenden en werken intensief samen aan 1 modecollectie. Ze worden gecoacht door gevestigde namen uit de mode-industrie. Van de eerste schetsen tot aan de uiteindelijke catwalk show, krijgen ze totale creatieve vrijheid.

Inmiddels zijn er al drie succesvolle Nederlandse edities van MOAM collective geweest met bijdrage van de grootste namen en instellingen. MOAM heeft samengewerkt met onder meer Eye filmmuseum, Rijksmuseum, Grand hotel Krasnapolsky, Doutzen Kroes, Erwin Olaf, Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin, HEMA, Phillips, KLM, Jan Taminau, Mart Visser en Jimmy Nelson.

Tags

Eye filmmuseumEye filmmuseum Jan TaminauJan Taminau Grand hotel KrasnapolskyGrand hotel Krasnapolsky MOAMMOAM Erwin OlafErwin Olaf Inez van Lamsweerde & Vinoodh MatadinInez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin PhillipsPhillips Mart VisserMart Visser RijksmuseumRijksmuseum ZalandoZalando doutzen kroesdoutzen kroes HEMAHEMA KLMKLM

Comments

Kenmerken

Eye Filmmuseum en Panasonic hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De elektronicagigant is exclusief leverancier van visuele oplossingen voor evenementen in Eye. Met Panasonic als technologiepartner kunnen bezoekers van Eye op nog meer kwaliteit rekenen.

Panasonic exclusief leverancier van visuele oplossingen in Eye

Panasonic exclusief leverancier van visuele oplossingen in Eye0 ?php the_title() ?>495 dagen geleden
Fotograaf Erwin Olaf heeft deze week zijn kerncollectie overgedragen aan het Rijksmuseum. De kerncollectie beslaat de meest representatieve keuze uit zijn hele carrière. Het Rijksmuseum ontvangt bijna 500 afdrukken, portfolio’s, video’s, magazines, boeken en posters. Het overgrote deel betreft een schenking, daarnaast zijn 60 foto’s en drie video’s aangekocht met steun van de BankGiro Loterij.

Rijksmuseum ontvangt kerncollectie Erwin Olaf

Rijksmuseum ontvangt kerncollectie Erwin Olaf0 ?php the_title() ?>513 dagen geleden
Het Centraal Museum Utrecht presenteert Jan Taminiau: Reflections, een overzichtstentoonstelling over het werk en de kijkwijze van Jan Taminiau. Aan de hand van tientallen topstukken wordt de rijkdom en diepte van het werk van Taminiau getoond. Het publiek wordt meegenomen in de wereld van onderzoek, herinneringen, inspiratie, experiment en vakmanschap van een van de meest belangrijke en toonaangevende modeontwerpers van Nederland.

Jan Taminiau heeft overzichtstentoonstelling in Centraal Museum Utrecht

Jan Taminiau heeft overzichtstentoonstelling in Centraal Museum Utrecht0 ?php the_title() ?>548 dagen geleden
Inez & Vinoodh heeft Doutzen Kroes vastgelegd in een iconische foto. Het beeld is geschoten om dé sjaal van MOAM Collective voor Zalando te lanceren.

Doutzen Kroes helpt MOAM Collective voor lancering Zalando

Doutzen Kroes helpt MOAM Collective voor lancering Zalando0 ?php the_title() ?>619 dagen geleden
Ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van het Amsterdamse luxueuze modehuis Viktor&Rolf organiseert de Kunsthal een overzichtstentoonstelling.

Viktor&Rolf krijgen overzichtstentoonstelling in Kunsthal

Viktor&Rolf krijgen overzichtstentoonstelling in Kunsthal0 ?php the_title() ?>641 dagen geleden
Heidi Klum en Lidl lanceren derde Esmara by Heidi Klum collectie: #LETSDENIM. Een veelzijdige denim-collectie die ook op jonge meiden is gericht. 

Heidi Klum ontwerpt denim voor Lidl

Heidi Klum ontwerpt denim voor Lidl0 ?php the_title() ?>648 dagen geleden
Het Antwerpse kledingmerk Essentiel is al gevestigd in Amsterdam, Haarlem en 's Hertogenbosch. In 2018 volgen Utrecht, Rotterdam én Maastricht.

Essentiel opent volgend jaar winkels in Utrecht, Rotterdam én Maastricht

Essentiel opent volgend jaar winkels in Utrecht, Rotterdam én Maastricht0 ?php the_title() ?>683 dagen geleden
De rugzak, aktetas, clutch en shopper en bijpassende schoenen eerst bij Collab Store, daarna in webshops van de Rotterdamse merken Saija en Diversité.

Diversite Footwear en Saija Store lanceren schoenen en tassen geïnspireerd op de Erasmusbrug

Diversite Footwear en Saija Store lanceren schoenen en tassen geïnspireerd op de Erasmusbrug0 ?php the_title() ?>684 dagen geleden
Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) leidt tot loyalere klanten. De loyaliteit van klanten - gemeten aan het percentage dat na twee jaar nog steeds klant is - ligt 7% hoger bij bedrijven die in de ogen van hun klanten een grotere maatschappelijke bijdrage leveren. Dat concluderen onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en data-analysebureau MIcompany.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zorgt voor loyalere klanten

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zorgt voor loyalere klanten0 ?php the_title() ?>704 dagen geleden
Na een succesvolle sport- en swimwear lijn die Doutzen Kroes samen met Hunkemoller lanceerde, is er nu een lingerie collectie.

Doutzen lanceert lingerie collectie voor Hunkemöller

Doutzen lanceert lingerie collectie voor Hunkemöller0 ?php the_title() ?>724 dagen geleden
Zes geselecteerde ontwerpers nemen het tegen elkaar op tijdens het HEMA design daten op de Dutch Design Week. Het is een nieuwe opzet van ontwerpwedstrijd.

Ontwerpwedstrijd HEMA voor jong talent in nieuwe vorm

Ontwerpwedstrijd HEMA voor jong talent in nieuwe vorm0 ?php the_title() ?>731 dagen geleden
Komend voorjaar gaat Zalando ook cosmetica verkopen om de huidige positie te versterken. daartoe wordt ook een Beauty Concept Store in Berlijn geopend.

Zalando gaat ook cosmetica verkopen

Zalando gaat ook cosmetica verkopen0 ?php the_title() ?>732 dagen geleden
Vol trots presenteert & Other Stories een natuurlijke Franse make-up lijn, als toevoeging op de Paris Atelier beauty serie die in 2016 gelanceerd werd. Deze collectie cosmetica biedt onweerstaanbare klassiekers, vervaardigd met actieve natuurlijke bestanddelen van gecertificeerde Franse afkomst zoals koudgeperste pruimen olie en extracten uit chicorei en eikenhout. De producten sluiten perfect aan bij & Other Stories’ vrouwelijke ontwerpen uit het Paris Atelier – en versterken de iconische Franse beauty look. De make-up lijn is inmiddels online en in de winkels verkrijgbaar.

Een natuurlijke Franse make-up lijn van & Other Stories

Een natuurlijke Franse make-up lijn van & Other Stories0 ?php the_title() ?>744 dagen geleden
Het TextielMuseum ontwikkelt jaarlijks nieuwe producten voor haar textiellabel by TextielMuseum. Studio Job heeft nieuwe collectie ontworpen.

Nieuwe collectie designproducten Studio Job voor by TextielMuseum

Nieuwe collectie designproducten Studio Job voor by TextielMuseum0 ?php the_title() ?>747 dagen geleden
Te midden van de kunstwerken en op de binnenplaats van Museum Boijmans Van Beuningen heeft het Rotterdamse schoenenmerk VICO nieuwe collectie vastgelegd.

Rotterdams schoenenmerk VICO schiet nieuwe collectie in museum Boijmans van Beuningen

Rotterdams schoenenmerk VICO schiet nieuwe collectie in museum Boijmans van Beuningen0 ?php the_title() ?>761 dagen geleden
Ruben van Veen, voormalig CFO tech-startup The Ocean Cleanup, heeft mannenmodemerk SKOT opgericht. De collectie bestaat uit duurzame overhemden.

SKOT lanceert meest duurzame overhemden

SKOT lanceert meest duurzame overhemden0 ?php the_title() ?>766 dagen geleden
Peugeot vroeg in het kader van de Django Design Battle stylist Tommy Driessen en kunstenares Loes van Delft een scooter naar eigen smaak en stijl te pimpen.

Loes van Delft wint Peugeot Django Design Battle

Loes van Delft wint Peugeot Django Design Battle0 ?php the_title() ?>773 dagen geleden
Alzheimer SOCKS zijn twee verschillende sokken. Dit verbeeldt de verwarring van mensen met dementie. Modeduo Spijkers en Spijkers heeft de sokken ontworpen.

Modeduo Spijkers en Spijkers ontwerpt tweede editie Alzheimer SOCKS

Modeduo Spijkers en Spijkers ontwerpt tweede editie Alzheimer SOCKS0 ?php the_title() ?>781 dagen geleden
In navolging van het succesvolle boek Dress to Impress heeft Bastiaan van Schaik zijn eerste schoenenlijn gelanceerd: BvS Edition #1 x Eureka Shoes.

Bastiaan van Schaik lanceert schoenenlijn met Eureka Shoes

Bastiaan van Schaik lanceert schoenenlijn met Eureka Shoes0 ?php the_title() ?>809 dagen geleden
Nederlander Eric van den Boom ontwerpt tulpglas voor Warsteiner

Nederlander Eric van den Boom ontwerpt tulpglas voor Warsteiner

Nederlander Eric van den Boom ontwerpt tulpglas voor Warsteiner0 ?php the_title() ?>811 dagen geleden
Gsus introduceert de Pride collectie

gsus introduceert de Pride collectie

gsus introduceert de Pride collectie0 ?php the_title() ?>821 dagen geleden
22 oktober is bij Museum Boijmans Van Beuningen de wereldpremière van We Margiela. Documentaire toont ontstaansgeschiedenis Maison Martin Margiela.

Wereldpremière We Margiela in Museum Boijmans Van Beuningen

Wereldpremière We Margiela in Museum Boijmans Van Beuningen0 ?php the_title() ?>821 dagen geleden
&C en WE Fashion zoeken de lekkerste (mannen) denim billen voor het jeansmerk Blue Ridge. Onder meer Chantal Janzen en Koen Kardashian keuren de BILFIE

Chantal Janzen en WE Fashion keuren de lekkerste (mannen) denim billen van Nederland!

Chantal Janzen en WE Fashion keuren de lekkerste (mannen) denim billen van Nederland!0 ?php the_title() ?>822 dagen geleden
Een tijger alleen op de grond

Bas Kosters ontwerpt 3900 tijger T-shirts voor WNF

Bas Kosters ontwerpt 3900 tijger T-shirts voor WNF0 ?php the_title() ?>828 dagen geleden
ERDEM is de volgende ontwerper die een collectie zal ontwerpen voor H&M. Regisseur Baz Luhrmann zal de begeleidende reclamecampagne verzorgen.

H&M pakt uit met ERDEM als volgende gastontwerper

H&M pakt uit met ERDEM als volgende gastontwerper0 ?php the_title() ?>828 dagen geleden
Typhoon WE Fashion

Typhoon gaat herenkleding ontwerpen voor WE Fashion

Typhoon gaat herenkleding ontwerpen voor WE Fashion0 ?php the_title() ?>857 dagen geleden
DAY poster

Creatief bureau DAY biedt talent dagelijks een podium in postervorm

Creatief bureau DAY biedt talent dagelijks een podium in postervorm0 ?php the_title() ?>859 dagen geleden
Dutch Design Awards MVRDV, United Nude, Quooker, Fatboy Bugaboo

MVRDV, United Nude, Quooker, Fatboy en Bugaboo maken kans op Dutch Design Award

MVRDV, United Nude, Quooker, Fatboy en Bugaboo maken kans op Dutch Design Award0 ?php the_title() ?>862 dagen geleden
Museum van het jaar TextielMuseum Boijmans

TextielMuseum Tilburg is Museum van het Jaar 2017

TextielMuseum Tilburg is Museum van het Jaar 20170 ?php the_title() ?>891 dagen geleden
Shoeby Fred van Leer

Fred Van Leer en Shoeby lanceren weer nieuwe collectie

Fred Van Leer en Shoeby lanceren weer nieuwe collectie0 ?php the_title() ?>894 dagen geleden
Maurits Cornelis Escher Supreme

Onmogelijke illustraties Escher vormen kledingcollectie Supreme

Onmogelijke illustraties Escher vormen kledingcollectie Supreme0 ?php the_title() ?>901 dagen geleden
Toyota Anna Rike, Manon Tilstra Larissa Bruin Aygo

Toyota laat fashion influencers Anna Rike, Manon Tilstra en Larissa Bruin Aygo aankleden

Toyota laat fashion influencers Anna Rike, Manon Tilstra en Larissa Bruin Aygo aankleden0 ?php the_title() ?>908 dagen geleden
Jan Boskamp Alca Fashion De Kuip Hotterdan

Jan Boskamp zoekt modellen met een maatje meer voor Alca Fashion

Jan Boskamp zoekt modellen met een maatje meer voor Alca Fashion0 ?php the_title() ?>923 dagen geleden
LENA the fashion library maakt kleding lenen in heel Nederland mogelijk met online library

kledingbibliotheek LENA gaat landelijk met online leensysteem

kledingbibliotheek LENA gaat landelijk met online leensysteem0 ?php the_title() ?>926 dagen geleden
Museum Boijmans Van Beuningen genomineerd voor de Museumprijs 2017

Musea met aandacht voor design en mode maken kans op geldprijs

Musea met aandacht voor design en mode maken kans op geldprijs0 ?php the_title() ?>936 dagen geleden
IKEA werkt samen met Colette parijs

IKEA bundelt krachten met het Franse warenhuis colette

IKEA bundelt krachten met het Franse warenhuis colette0 ?php the_title() ?>940 dagen geleden
James Franco, zalando, Man Box

Zalando laat James Franco met Man Box sjouwen

Zalando laat James Franco met Man Box sjouwen0 ?php the_title() ?>950 dagen geleden
Een tafel met twee stoelen en een bankje

Ahrend, HAY en Edward van Vliet samen naar Salone del Mobile 2017 in Milaan

Ahrend, HAY en Edward van Vliet samen naar Salone del Mobile 2017 in Milaan0 ?php the_title() ?>955 dagen geleden
A$AP Rocky in het midden die samen met zijn vrienden die de nieuwste tassen van Zalando presenteren

20 miljoen klanten bezorgen Zalando bijna 3,7 miljard omzet

20 miljoen klanten bezorgen Zalando bijna 3,7 miljard omzet0 ?php the_title() ?>962 dagen geleden
IKEA JASSA limited collectie

IKEA lanceert JASSA limited collectie met Piet Hein Eek

IKEA lanceert JASSA limited collectie met Piet Hein Eek0 ?php the_title() ?>964 dagen geleden
Ellie Goulding vanHaren

Ellie Goulding presenteert eerste schoenencollectie bij vanHaren

Ellie Goulding presenteert eerste schoenencollectie bij vanHaren0 ?php the_title() ?>970 dagen geleden
IKEA Afrika

IKEA gaat samenwerken met Zuid-Afrikaans designcollectief Design Indaba

IKEA gaat samenwerken met Zuid-Afrikaans designcollectief Design Indaba0 ?php the_title() ?>981 dagen geleden
Bedrijfs sneakers Dyanne Beekman

Medewerkers McDonald’s aan de slag op sneakers van Dyanne Beekman

Medewerkers McDonald’s aan de slag op sneakers van Dyanne Beekman0 ?php the_title() ?>993 dagen geleden
Virtual reality bril

Openingsshow Mercedes-Benz FashionWeek in virtual reality door Samsung

Openingsshow Mercedes-Benz FashionWeek in virtual reality door Samsung0 ?php the_title() ?>1002 dagen geleden
Amazon werkruimte

Zalando, Amazon en Alibaba zitten toevallig in de retail!

Zalando, Amazon en Alibaba zitten toevallig in de retail!0 ?php the_title() ?>1005 dagen geleden
Zalando bezorger

Zalando bezorgt samen met Trunkrs op dezelfde dag in Amsterdam

Zalando bezorgt samen met Trunkrs op dezelfde dag in Amsterdam0 ?php the_title() ?>1014 dagen geleden
Beauty & the Beast Fashionweek

Disney’s Beauty & the Beast inspiratie voor Amsterdam FashionWeek

Disney’s Beauty & the Beast inspiratie voor Amsterdam FashionWeek0 ?php the_title() ?>1031 dagen geleden
Startup of the year

Modelabel Stieglitz is Glamour’s Start-up of the Year

Modelabel Stieglitz is Glamour’s Start-up of the Year0 ?php the_title() ?>1041 dagen geleden
Festival tasje

Ontwerpbureau 75B ontwerpt voor de negende keer campagnebeeld IFFR

Ontwerpbureau 75B ontwerpt voor de negende keer campagnebeeld IFFR0 ?php the_title() ?>1054 dagen geleden
Patta en Dopper

Patta en Dopper krijgen steuntje in de rug richting buitenland

Patta en Dopper krijgen steuntje in de rug richting buitenland0 ?php the_title() ?>1060 dagen geleden
Goede tijden Slechte tijden Nina Bing

Goede tijden voor wefashion.com door product placement

Goede tijden voor wefashion.com door product placement0 ?php the_title() ?>1066 dagen geleden
Onthulling bijenkorf Amsterdam

De Bijenkorf etaleert Castle of Dreams

De Bijenkorf etaleert Castle of Dreams0 ?php the_title() ?>1077 dagen geleden
Marlies Dekkers app

Marlies Dekkers lanceert eigen app

Marlies Dekkers lanceert eigen app0 ?php the_title() ?>1082 dagen geleden
Illy-servies ontworpen door Emilio Pucci

Emilio Pucci ontwerpt nieuw Illy-servies

Emilio Pucci ontwerpt nieuw Illy-servies0 ?php the_title() ?>1088 dagen geleden
Mondriaan kleding design

Nederland promoot zichzelf met Mondriaan en Dutch Design

Nederland promoot zichzelf met Mondriaan en Dutch Design0 ?php the_title() ?>1090 dagen geleden
B-dressed team

B-Dressed gaat haar unique selling proposition nóg meer uitdragen

B-Dressed gaat haar unique selling proposition nóg meer uitdragen0 ?php the_title() ?>1098 dagen geleden
Vegetarische slager

Jonge talenten pakken de Vegetarische Slager in

Jonge talenten pakken de Vegetarische Slager in0 ?php the_title() ?>1102 dagen geleden
Marly van der Velden Nina uit GTST

WE Fashion wikkelt zich in Goede Tijden Slechte Tijden

WE Fashion wikkelt zich in Goede Tijden Slechte Tijden0 ?php the_title() ?>1101 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!