Home | retail | Zalando, Amazon en Alibaba zitten toevallig in de retail!

Zalando, Amazon en Alibaba zitten toevallig in de retail!

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 18/01/2017 om 13:10

Amazon werkruimte

Zalando, Amazon en Alibaba geven allemaal aan in eerste instantie technologiepartijen te zijn die per toeval in de retail zitten. Met de groeiende macht van deze techreuzen ligt er een extra uitdaging voor de fysieke winkelstraat. Onderzoeksplatform ShoppingTomorrow heeft daarom een jaar intensief samengewerkt met 560 deelnemers om een nieuw kennisboek samen te stellen. In het onderzoeksprogramma werkten experts uit 24 verschillende branches samen om zo tot branche-overstijgende oplossingen voor werkend Nederland te komen.

Nieuwe ontwikkelingen in de markt hebben de focus van het onderzoek afgelopen jaar bepaald. De sterke opkomst en algemene acceptatie onder consumenten van partijen als Mede daarom hebben een aantal nieuwe expertgroepen hun focus het afgelopen jaar gelegd op offline verkopen en hoe de winkel winstgevend kan digitaliseren.

Een van deze nieuwe expertgroepen, Store Innovations ROI, geeft aan dat winkels zonder digitale innovatie het de komende vijf jaar enorm moeilijk gaan hebben. Waar nu vaak ‘te laat zijn met e-commerce’ als belangrijke driver voor faillissementen wordt gegeven, zullen retailers die de nieuwe digitale retailinnovaties niet gaan adopteren de steeds heviger wordende retailoorlog niet overleven. De expertgroep heeft dertien ‘Golden Guidelines’ opgesteld waarmee zowel de retailer als de fabrikant op korte termijn progressie kan boeken.

De expertgroep Cross-border (E-)commerce ontwikkelde een praktische tool die ondernemers helpt om succesvol de stap naar het buitenland te kunnen maken. Via crossbordertool.nl kunnen zij binnenkort vragen beantwoorden die zijn gerelateerd aan hun huidige situatie en ambitie. Zij ontvangen vervolgens persoonlijke adviezen die zijn afgestemd op hun behoeften. Aanvankelijk werkt de tool voor de Franse en Spaanse markt maar de verwachting is dat deze snel wordt uitgebreid naar andere e-commercebestemmingen.

Het nieuwste boek: ShoppingTomorrow – Samen bouwen aan retailsucces is vandaag gepresenteerd op de Webwinkel Vakdagen en is vanaf nu te koop. De losse bluepapers van de expertgroepen zijn vanaf vandaag ook gratis te downloaden via www.shoppingtomorrow.nl.

In mei 2017 vindt de kick-off plaats van het eerste jubileum van ShoppingTomorrow. Programmamanager Jorij Abraham draagt voor deze nieuwe editie het stokje over aan twee collega’s van Thuiswinkel.org: Inge Demoed en Sophie van Rooij.

Tags

Webwinkel VakdagenWebwinkel Vakdagen retailoorlogretailoorlog ShoppingTomorrowShoppingTomorrow Thuiswinkel.orgThuiswinkel.org e-commercee-commerce

Comments

Kenmerken

EasyToys, een onderdeel van EDC Retail, uit Veendam, is toegetreden tot Tmall, de B2C online platform van Alibaba Group, om erotische lifestyleproducten in China aan meer dan 552 miljoen actieve consumenten op het platform aan te bieden. EasyToys biedt een breed assortiment aan producten op de Tmall-platform, waaronder items van de huismerken EasyToys, Boners, FPPR en EasyGlide en andere  erotische merken zoals Lelo en Durex.

Easytoys brengt erotische lifestyleproducten naar Alibaba

Easytoys brengt erotische lifestyleproducten naar Alibaba0 ?php the_title() ?>616 dagen geleden
De interesse van zogeheten platformbedrijven als Amazon in de boodschappenmarkt is een waarschuwing voor supermarkten in Nederland. Voor de meeste dagelijkse boodschappen is de kans op een grootschalige verschuiving van verkoop via winkels en webwinkels naar dergelijke platformbedrijven weliswaar klein en ontwricht de branche niet.

Amazon ontwricht supermarkt in Nederland niet

Amazon ontwricht supermarkt in Nederland niet0 ?php the_title() ?>676 dagen geleden
Tijdens eerste e-Delivery Event is thema: trends binnen de retail. Met presentaties van onder meer Coolblue, Ingram Micro, PostNL, Domino's en Zalando.

Zalando, Coolblue en Domino’s op nieuw e-Delivery Event

Zalando, Coolblue en Domino’s op nieuw e-Delivery Event0 ?php the_title() ?>697 dagen geleden
Door de enorme waardestijging van Amazon is Jeff Bezos dit jaar voor het eerst de rijkste persoon ter wereld. Hij is goed voor ruim 100 miljard dollar, nog nooit had iemand zoveel geld! Hij neemt de toppositie in de door Forbes opgestelde lijst over van Bill Gates die het met 90 miljard dollar moet doen.

Jeff Bezos is als baas van Amazon goed voor 100 miljard dollar

Jeff Bezos is als baas van Amazon goed voor 100 miljard dollar0 ?php the_title() ?>712 dagen geleden

AdBirds stapt in Latijns-Amerikaans e-commerce platform Linio

AdBirds stapt in Latijns-Amerikaans e-commerce platform Linio0 ?php the_title() ?>727 dagen geleden
Hoewel cross-border shoppen steeds laagdrempeliger wordt gemaakt, zijn er toch nog een aantal culturele verschillen tussen de shops waar consumenten zich niet altijd van bewust zijn. Shop veilig je kerstcadeaus bij elkaar en kom niet voor verrassingen te staan tijdens het winkelen bij online webgiganten uit Amerika en Azië. Trusted Shops helpt je de vier belangrijkste culturele valkuilen te herkennen en omzeilen.

Trusted Shops waarschuwt voor buitenlandse webgiganten

Trusted Shops waarschuwt voor buitenlandse webgiganten0 ?php the_title() ?>790 dagen geleden
Amazon is de logistieke operatie nu ook echt in Nederland gestart bij Vos Logistics in Oss. Insider Ger Boersma (directeur Vertical Retailing) keek rond.

Amazon zet nu echt voet op Nederlandse bodem in Oss

Amazon zet nu echt voet op Nederlandse bodem in Oss0 ?php the_title() ?>801 dagen geleden
Komende vijf jaar gaat Nederlandse consument meer online besteden. Op mobiel en bij buitenlandse webshops blijkt uit ShoppingTomorrow Consumentenonderzoek.

23% van alle consumentenbestedingen aan producten en diensten wordt online uitgegeven

23% van alle consumentenbestedingen aan producten en diensten wordt online uitgegeven0 ?php the_title() ?>823 dagen geleden
Het Nederlandse bedrijf Eurail.com was gisteravond onderdeel van de grote live show die Alibaba organiseerde ter afsluiting van Double 11 (Singles Day). In de laatste tien minuten van dit evenement, vlak voordat de omzet van het koopfestijn bekend werd gemaakt, gaven vijf internationale partners een korte presentatie over hun samenwerking met de Chinese webwinkelgigant. Eurail.com verkoopt via Alibaba Eurail treinpassen in China.

Nederlands bedrijf prominent aanwezig op Alibaba’s Singles Day feestje

Nederlands bedrijf prominent aanwezig op Alibaba’s Singles Day feestje0 ?php the_title() ?>826 dagen geleden
De Amerikaanse e-commercereus lanceert zijn Prime-dienst in Nederland en België. Klanten kunnen voor een vast bedrag, deze eerste introductieperiode 3,99 euro per maand, gratis levering en video on demand krijgen.

Amazon introduceert Prime dan eindelijk in Nederland

Amazon introduceert Prime dan eindelijk in Nederland0 ?php the_title() ?>830 dagen geleden
Van de 1000 bedrijven met het grootste R&D budget ter wereld, hebben 16 hun hoofdkantoor in Nederland. Zij besteedden in 2017 16.1 miljard euro aan onderzoek en ontwikkeling, een stijging van 160 procent ten opzichte van vorig jaar. Koploper is investeringsmaatschappij Exor. Philips, vorig jaar de winnaar, moet nu genoegen nemen met een derde plek. Dat blijkt uit de dertiende Innovation Index van Strategy&, onderdeel van accountants- en advieskantoor PwC.

Exor, Airbus en Philips meest innovatieve bedrijven in Nederland

Exor, Airbus en Philips meest innovatieve bedrijven in Nederland0 ?php the_title() ?>845 dagen geleden
Komend voorjaar gaat Zalando ook cosmetica verkopen om de huidige positie te versterken. daartoe wordt ook een Beauty Concept Store in Berlijn geopend.

Zalando gaat ook cosmetica verkopen

Zalando gaat ook cosmetica verkopen0 ?php the_title() ?>851 dagen geleden
In Luxemburg zijn de omstandigheden voor online shopping het best. De Verenigde Naties stelt elk jaar een ranglijst op gebaseerd op het gebruik van internet, de veiligheid van servers, de betaalmogelijkheden en de betrouwbaarheid van postbezorgers. Nederland staat op de vierde plaats in de UNCTAD B2C E-commerce Index. Vorig jaar was dat de tweede plek. Zwitserland is Nederland en Noorwegen voorbijgestreefd vanaf de achtste positie.

Nederland profiteert na Luxemburg, Zwitserland en Noorwegen het meest van e-commerce

Nederland profiteert na Luxemburg, Zwitserland en Noorwegen het meest van e-commerce0 ?php the_title() ?>860 dagen geleden
De komende vijf maanden geeft Zalando een kijkje achter de schermen wanneer designers van MOAM een unieke modecollectie tot stand brengen.

Zalando en MOAM laten zien hoe een kledingcollectie ontstaat

Zalando en MOAM laten zien hoe een kledingcollectie ontstaat0 ?php the_title() ?>863 dagen geleden
Ger Boersma is directeur bij Vertical Retailing, onlangs verscheen zijn boek Retail in Oorlog. Hij beschrijft de mogelijkheden van spraakgestuurde systemen.

Blog: Alexa, welke apotheek heeft zondagdienst?

Blog: Alexa, welke apotheek heeft zondagdienst?0 ?php the_title() ?>864 dagen geleden
Euler Hermes Amazon Retail Risk Map

Welke retailers zijn de winnaars en welke de verliezers?

Welke retailers zijn de winnaars en welke de verliezers?0 ?php the_title() ?>972 dagen geleden
CES Tosti Creative

Hoe je een elektronica beurs in China leuk maakt!

Hoe je een elektronica beurs in China leuk maakt!0 ?php the_title() ?>973 dagen geleden
Webloyalty

Meerderheid consumenten geeft nog steeds voorkeur aan fysieke winkels

Meerderheid consumenten geeft nog steeds voorkeur aan fysieke winkels0 ?php the_title() ?>990 dagen geleden
retail ranking 2017

Consument kan 10% van de winkelketens wel missen!

Consument kan 10% van de winkelketens wel missen!0 ?php the_title() ?>993 dagen geleden
PwC retail online shoppen

Nederlanders shoppen liever in winkelstraat dan online

Nederlanders shoppen liever in winkelstraat dan online0 ?php the_title() ?>1000 dagen geleden
Shopping Street Innovation Lab

Amsterdam krijgt Shopping Street Innovation Lab

Amsterdam krijgt Shopping Street Innovation Lab0 ?php the_title() ?>1007 dagen geleden
PostNL AliExpress Alibaba

PostNL bezorgt pakjes voor AliExpress in Nederland

PostNL bezorgt pakjes voor AliExpress in Nederland0 ?php the_title() ?>1019 dagen geleden
OneRetail Zalando, Coolblue, Greetz bol.com Wehkamp

Webshops moeten beter communiceren met klant

Webshops moeten beter communiceren met klant0 ?php the_title() ?>1019 dagen geleden
Roy Donders Rojami's winkelstraat.nl

Roy Donders sluit als 300ste aan bij vernieuwd Winkelstraat.nl

Roy Donders sluit als 300ste aan bij vernieuwd Winkelstraat.nl0 ?php the_title() ?>1020 dagen geleden
Accenture Innovation Awards

Accenture Innovation Awards 2017 open voor inschrijving

Accenture Innovation Awards 2017 open voor inschrijving0 ?php the_title() ?>1047 dagen geleden
Ger boersma Vertical Retailing Retail in oorlog

Ger Boersma voorziet Retail in Oorlog

Ger Boersma voorziet Retail in Oorlog0 ?php the_title() ?>1049 dagen geleden
Ghost Recon zoals die te zien is op Amazon Prime

Livestream website Twitch.tv start met gameverkoop

Livestream website Twitch.tv start met gameverkoop0 ?php the_title() ?>1054 dagen geleden
Alibaba vestiging

Online uitgaven bij Chinese webshops stijgen met 59%

Online uitgaven bij Chinese webshops stijgen met 59%0 ?php the_title() ?>1064 dagen geleden
James Franco, zalando, Man Box

Zalando laat James Franco met Man Box sjouwen

Zalando laat James Franco met Man Box sjouwen0 ?php the_title() ?>1070 dagen geleden
E-commerce-retail

Online bestedingen passeren de grens van € 20 miljard

Online bestedingen passeren de grens van € 20 miljard0 ?php the_title() ?>1081 dagen geleden
A$AP Rocky in het midden die samen met zijn vrienden die de nieuwste tassen van Zalando presenteren

20 miljoen klanten bezorgen Zalando bijna 3,7 miljard omzet

20 miljoen klanten bezorgen Zalando bijna 3,7 miljard omzet0 ?php the_title() ?>1082 dagen geleden
DHL transport vliegtuig

Cross-border ondernemen verdubbelt groei voor retail

Cross-border ondernemen verdubbelt groei voor retail0 ?php the_title() ?>1098 dagen geleden
Winkel Rotterdam

Worldwide web grootste winkelcentrum Randstad

Worldwide web grootste winkelcentrum Randstad0 ?php the_title() ?>1102 dagen geleden
reinventing retail winnaar

Retailinnovatie in Rotterdam beloond

Retailinnovatie in Rotterdam beloond0 ?php the_title() ?>1106 dagen geleden
Retailers kleding

Retailsector moet investeren in personeel en beleving

Retailsector moet investeren in personeel en beleving0 ?php the_title() ?>1112 dagen geleden
Olympic channel interview

IOC en Alibaba Group lanceren langdurig samenwerkingsverband

IOC en Alibaba Group lanceren langdurig samenwerkingsverband0 ?php the_title() ?>1122 dagen geleden
Edvin LiveChat Service

Webwinkel Vakdagen nu al geslaagd

Webwinkel Vakdagen nu al geslaagd0 ?php the_title() ?>1123 dagen geleden
Zalando bezorger

Zalando bezorgt samen met Trunkrs op dezelfde dag in Amsterdam

Zalando bezorgt samen met Trunkrs op dezelfde dag in Amsterdam0 ?php the_title() ?>1134 dagen geleden
Amazone drone

Amazon wil vliegende pakhuizen om drones te bevoorraden

Amazon wil vliegende pakhuizen om drones te bevoorraden0 ?php the_title() ?>1144 dagen geleden
Alibaba Benelux

Op excursie naar Alibaba

Op excursie naar Alibaba0 ?php the_title() ?>1158 dagen geleden
Swipe shop online op telefoon

Een derde van de bestedingen in 2021 online

Een derde van de bestedingen in 2021 online0 ?php the_title() ?>1185 dagen geleden
Snap store teleurstellende bestelling

Webshops kunnen straks wanbetalers gaan screenen

Webshops kunnen straks wanbetalers gaan screenen0 ?php the_title() ?>1201 dagen geleden
B-dressed team

B-Dressed gaat haar unique selling proposition nóg meer uitdragen

B-Dressed gaat haar unique selling proposition nóg meer uitdragen0 ?php the_title() ?>1218 dagen geleden
Richard The Grand Tour Rotterdam

Amazon Prime parkeert autoprogramma The Grand Tour in Rotterdam

Amazon Prime parkeert autoprogramma The Grand Tour in Rotterdam0 ?php the_title() ?>1222 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!