steenstrips

Steenstrips geeft uw woonkamer een warme en natuurlijke uitstraling. De twee bekendste steenstrips zijn de natuursteenstrips en de baksteenstrips, deze worden steeds populairder en er is veel vraag naar. Ook zijn de steenstrips in andere kleuren te verkrijgen en heeft u keuze uit verschillende soorten. Een kleur die wij veel terug zien bij de steenstrips is grijs. Deze kleur is vaak erg mooi voor in de woonkamer en de kleur valt niet te veel op. De muursteenstrips zijn makkelijk te plaatsen en hebben ook nog eens een lange levensduur. Voor het beste klusadvies kunt u het beste contact opnemen met bedrijven die gespecialiseerd zijn in steenstrips. Deze bedrijven kunnen u precies vertellen waar u de steenstrips het beste kunt plaatsen. Als je de woning van binnen of buiten niet zo mooi vind kunt u gebruik maken van de steenstrips. Zo kunt u met gebruik van steenstrips een nieuwe uitstraling geven aan uw woning. De baksteenstrips zijn het minst bijzonder en ziet er gewoon uit als een muur met bakstenen. De natuur steenstrips zijn wel een stuk unieker en kunnen uw woning een stuk mooier maken. Ook een voordeel aan de natuursteenstrips is dat deze soort te verkrijgen is in veel verschillende kleuren. Als u zoiets heeft van de natuursteenstrips zijn niet uniek genoeg dan is het ook nog mogelijk om de steenstrips te combineren.

Oorspronkelijke uitvoering steenstrips

In hun oorspronkelijke uitvoering zijn steenstrips eigenlijk niets meer of minder dan verzaagde schijfjes baksteen of in platen met de 3d wandpanelen. Dit betekent dat je kan rekenen op de authentieke uitstraling waar baksteen over beschikt zonder dat je hoeft te vrezen dat er veel plaats in beslag wordt genomen. Bovendien vergt ook het plaatsen van steenstrips helemaal niet zoveel tijd als de plaatsing van bakstenen. Het gevolg hiervan is dat je de mogelijkheid hebt om een uiterst authentieke gevel te realiseren zonder dat je daarvoor rekening moet houden met de eventuele financiële nadelen die verbonden zijn aan het gebruik van bakstenen.

Isolatie door steenstrips

Tegenwoordig is het meer dan ooit van belang dat je huis over een zo optimaal mogelijke isolatie beschikt. Dat is echter slechts één aspect, want buiten een optimaal isolerend karakter moet ook de uitstraling van je woning natuurlijk goed zijn. Dat valt perfect te realiseren met behulp van steenstrips. Steenstrips zijn dan ook een uitstekend materiaal om te gebruiken als afwerking gecombineerd met isolatie. Steenstrips kunnen dan ook onder meer rechtstreeks worden aangebracht op isolatiepanelen. Dit gebeurt door ze eenvoudig te verlijmen. In ieder geval, door gebruik te maken van steenstrips kan er dus perfect worden gesteld dat je kiest voor een mooie afwerking voor je gevel gecombineerd met een prima isolatiewaarde. Daardoor sla je twee vliegen in één klap!

Zelfklevende strips

Steenstrips worden altijd gelijmd met speciaal daartoe bestemde lijm. Dankzij de geringe dikte van een steenstrip kan bij deze toepassing de normale detaillering van ramen en deuren behouden blijven. Zo vermijd je hoge aanpassingskosten. Voor de hoekafwerking aan gevels, raam- en deuropeningen zijn er speciale hoek strips, waardoor het gekozen verband niet verandert en men een perfecte afwerking kan garanderen.

De juiste benodigdheden

Ga je aan de slag om steenstrips te plaatsen? Zorg dan dat je de juiste benodigdheden hebt. De strips bevestig je met lijm. Welke lijm je nodig hebt is afhankelijk van de ondergrond. Deze wandbekleding van steen is een soort van puzzel. Je hebt dunne steenstrips, maar ook dikkere. Bekijk dus van tevoren goed hoeveel strips je nodig denkt te hebben. Een volledig stappenplan om steenstrips te plaatsen vind je in dit klusadvies.