split airco

Als u het comfort van uw huis zonder kanaalwerk wilt verbeteren, moet u een gesplitste airconditioner overwegen. Gesplitste systemen gebruiken kanaalwerk om de lucht door het hele huis te verspreiden. Kanaalloze airconditioners zijn echter energiezuinig, kunnen op zolder worden geplaatst en zijn stiller dan standaard split airco systemen. Dit artikel zal enkele van de verschillen tussen split- en kanaalloze airconditioningsystemen verklaren. Lees verder om meer te ontdekken. Dit artikel is geen uitputtende gids voor gesplitste airconditioningsystemen.

split airco’s zijn energiezuiniger dan traditionele HVAC-systemen

Een mini-split werkt door de verwarmings- en koelingsenergie in twee delen te splitsen. Elke eenheid gebruikt ongeveer 600 watt elektriciteit, wat betekent dat u op uw energierekening bespaart. In feite kan een minisplit 8 verschillende binnenzones behouden met behulp van één buitenwarmtepomp. Bovendien zijn mini-splits efficiënter dan traditionele HVAC-systemen, waardoor minder energie nodig is om te werken.

Een mini-split-systeem vereist geen kanaalwerk, wat betekent dat u het bovenop uw bestaande systeem kunt toevoegen. Bovendien hoeft u gaten niet door muren te snijden of door strakke ruimtes te kruipen om het te installeren. U hebt echter nog steeds een leiding nodig tussen de binnen- en buiteneenheden. Deze leiding bevat stroomkabels, communicatiedraden, koperen buizen en een condensatietrainlijn.

split airco stiller dan standaard mobiele airconditioning

Een split airco kan verschillende voordelen hebben ten opzichte van een standaard mobiele airconditioner, maar het grootste voordeel is het lage geluidsniveau. Dit type AC kan overal worden geïnstalleerd, kan kan kunnen dat kan werk kan en het kan een laag geluidsniveau hebben tussen 26 en 50 decibel. Dit ligt dicht bij het geluidsniveau van een normaal gesprek en het maakt een goede keuze voor huizen met kleine kinderen of huisdieren.

Een mini -split AC vereist een kleiner gat in de muur en ze hebben niet de moeite om lange kanalen te laten lopen. Dit maakt de installatie sneller. Het proces van het installeren van een mini -splitsing kan minder dan een dag duren, afhankelijk van hoeveel eenheden worden geïnstalleerd. U hoeft zich geen zorgen te maken over het herbouwen van muren om ruimte te maken voor de kanalen, zodat u het apparaat op één dag kunt installeren.

Ze kunnen op zolder worden opgeslagen

Zolders worden vaak over het hoofd gezien als een haalbare plek voor gesplitste airconditioningsystemen. Of het nu gaat om een zolder, een schuur of zelfs een carport, de zolderruimte is een uitstekende plek voor dit soort apparatuur. Gesplitste airconditioningseenheden kunnen op de zolder worden geïnstalleerd en het geld van de huiseigenaar besparen door elektrische rekeningen te verlagen. Er zijn verschillende soorten split -airconditioningseenheden, waaronder die die slechts één kamer verwarmen of koelen. Een gesplitste airconditioningseenheid kan ook worden geïnstalleerd in een bestaande mini-splitsing van meerdere zones.

Een van de meest voorkomende uitdagingen die worden geconfronteerd bij het proberen om ruimte te vinden voor een AC -eenheid is dat deze waardevolle kastruimte inneemt. Omdat de zolder meestal niet wordt gebruikt voor opslag, kan het een geweldige optie zijn voor ruimte besparingen. Het opslaan van de eenheid op zolder is echter geen geweldige optie als u de ruimte voor iets anders wilt gebruiken. Een ander gemeenschappelijk obstakel voor een zolderconversie is de airconditioningseenheid. Als u vierkante meters in uw huis wilt maximaliseren, is een zolderconversie misschien de beste oplossing.

Ze zijn gemakkelijk te installeren

Een gesplitste airconditionings eenheid is relatief eenvoudig te installeren. Het vereist echter wel de hulp van een professional om het onder druk te zetten. Er zijn een paar verschillende soorten eenheden. Een van de meest voorkomende typen is de mini-splitsing. Dit type is eenvoudig te installeren omdat het geen aannemer vereist om het te installeren. Sommige split airco’s kunnen door de huiseigenaar worden geïnstalleerd zonder de hulp van een aannemer.

In vergelijking met een centraal luchtsysteem is een gesplitste eenheid veel gemakkelijker te installeren en te gebruiken. De stille operatie maakt het zeer geschikt voor huizen zonder kanaalwerk. Het gebruik ervan vermindert ook energierekeningen. Het systeem is ook gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, en is een geweldige optie voor mensen die niet vertrouwd zijn met het geluid van een centraal luchtsysteem. Er zijn verschillende voordelen aan een gesplitst systeem in vergelijking met een venstereenheid.

multi split airco kan maar liefst 5 zones tegelijk serveren

Met multi zone setups kunt u de temperatuur regelen voor verschillende delen van uw huis. Als u meerdere verdiepingen heeft, kan elke verdieping worden geregeld met zijn eigen thermostaat, of u kunt een externe of handheld draadloze controller gebruiken om afzonderlijke zones te bedienen. Binneneenheden zijn een geweldige optie als de kamers dicht bij elkaar zijn. Afhankelijk van de grootte van uw huis, heeft u mogelijk meer dan één zone nodig voor uw airconditioningsysteem.

Meerzone split airco systemen zijn ideaal voor grote ruimtes, huizen op meerdere niveaus, slaapzalen, geassisteerde woonfaciliteiten, kantoren en andere openbare gebouwen met verschillende afzonderlijke zones. Ze kunnen buiten het bestaande kanaalwerk worden geïnstalleerd en bieden tegelijkertijd comfortabele temperaturen voor elke zone. Bovendien kunnen deze systemen worden aangesloten op meerdere buiteneenheden, zodat u voor elke zone een aangepast temperatuurregelsysteem kunt maken.