Veel mensen denken bij een airco aan een heerlijk gekoelde woning in de zomer, maar wist je dat een airco ook gewoon kan werken als verwarming?

Werking van een airco die verwarmd

Als een airconditioning gaat verwarmen dan wordt eigenlijk het proces van de wisselwerking van gassen omgedraaid. je zult dan ook merken dat de buitenunit ijskoude lucht gaat blazen ipv warme lucht.
Binnen in huis geniet je van een overheerlijke warme woonkamer. Daarnaast is het ook mogelijk om de airco op het drogen van de kamer te zetten waardoor je bijvoorbeeld als de was op zolder heeft gehangen of hangt daar de omgeving drogen.

Energieslurper of duurzame koeling en verwarming?

Een goede airco heeft voor de verwarmingsmodus een warmtepomp nodig ipv een elektronisch spiraal, hierdoor kun je dus met een relatief laag energieverbruik de woning verwarmen en koelen.
Let er wel op dat je te maken hebt met een zogeheten cop waarde als het echt te koud buiten wordt zal het energie verbruik hoger worden omdat je rendement gewoon daalt.

Goedkoop kopen

Meestal gaat het woord goedkoop en goed niet heel goed samen met elkaar echter heeft dit bedrijf daar gewoon de oplossing voor! een goedkope airco met de componenten van een duurdere maar niet de naam. Zo betaal je voor de kwaliteit die je wilt als een naam je niets zegt!

airco in huis

Installatie van een airco moet dat door de vakman?

Een splitairco dient inderdaad ge├»nstalleerd te worden door iemand met een erkend F-gas certificaat, hiermee ben je zeker van een juiste installatie die niet lekt! wil je niets te maken hebben met een installatie kun je altijd nog kiezen voor een mobiele airco niks geen werk mee enkel heb je wel zo’n grote kast in huis staan en dat is met een split unit toch wel makkelijker. keuzes keuzes maar behagelijkheid en design is wel belangrijk!