Home | retail | Wolhalla wint Naam van het Jaar 2016

Wolhalla wint Naam van het Jaar 2016

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 05/01/2017 om 11:11

Wolholla naam van het jaar

Het vanuit Ruurlo opererende wolwebwinkeltje Wolhalla is de winnaar van de Namespotting Naam van het Jaar 2016-verkiezing. De jury koos de naam omdat: ”De meeste genomineerden een woordspeling bevatten. Vaak is deze slim gevonden en grappig. Maar soms is deze ook wat ver gezocht en gaat de lol er snel van af. Dat is niet het geval met de winnaar Wolwinkel Wolhalla. Hier is de woordspeling niet geforceerd, maar juist erg relevant en subtiel. Slechts één lettertje is er veranderd. Het resultaat is een grappige naam die vertelt dat het hier gaat om het summum op wolgebied. Een wereld van wol, wol en nog eens wol. Een hele goede naam die precies doet wat het moet doen en ook nog eens goed blijft hangen.”

De rest van de Top 5 wordt gevormd door Bed & Breakfast Eve Niets Hoeve, Schilderbedrijf Kwastarbeiders, Pedicure Bel Me Teen en Cafetaria Schatje Patatje. De uitslag is vanochtend bekend gemaakt tijdens een uitzending van Evers Staat Op op Radio 538.

Sind 2011 organiseert De Naamafdeling elke maand de Namespotting-competitie waar elke maand in een online competitie de merkwaardigste namen worden gekozen. Vooral het laatste jaar is het een bekend internetfenomeen geworden. De beste inzendingen van 2016 kwamen in aanmerking voor de titel. In voorgaande jaren zijn onder meer De Laatste Hoop mollenbestrijding en iDropped iphone reparatie tot winnaars gekozen.

De jury bestond uit Erik de Zwart (onder meer Voorzitter Stichting Nederlandse Top 40,  initiatiefnemer van de Merken Top 40), Henkjan Smits (Trainer Business X-Factor), Esther Overmars (Strategy bij Universal Media, N=5, VEA Next Legend), Wim Ubachs (onder andere Creative & Strategy Director Het ei van Ubachs), Alphons Geerlings (eigenaar De Merkplaats), Richard Otto (eigenaar Mobile Marketing NL en Tens Media) en Hans Prummel (eigenaar De Naamafdeling en initiatiefnemer Namespotting).

Tags

WolhallaWolhalla Evers Staat OpEvers Staat Op Radio 538Radio 538 NamespottingNamespotting Erik de ZwartErik de Zwart Tens mediaTens media Richard OttoRichard Otto Hans PrummelHans Prummel

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!