Home | Logistiek/e-commerce | Winkels moeten op moderne manier bevoorraad worden!

Winkels moeten op moderne manier bevoorraad worden!

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 10/07/2017 om 17:20

evofenedex stedelijke distributie

Winkels, leveranciers en vervoerders moeten rekening houden met meer dan 1500 verschillende regels voor stedelijke distributie. Al die regels staan een slimme, schone en snelle bevoorrading in de weg. Dit stelt evofenedex. De ondernemersvereniging verzoekt alle politieke partijen in de grote steden om samen aan een moderne bevoorrading te werken.

De vereniging pleit voor één digitaal, nationaal loket waarop ondernemers de toegang tot de binnenstad kunnen regelen. De organisatie noemt dit een keiharde voorwaarde voor een emissieloze stadsdistributie in 2025. Namens 15.000 aangesloten handels- en productiebedrijven maakt evofenedex slimmere, schonere en snellere binnensteden inzet van de gemeenteraadsverkiezingen maart volgend jaar.

Evofenedex heeft de partijen in Groningen, Amsterdam, Haarlem, Hilversum, Amersfoort, Utrecht, Leiden, Den Haag, Delft, Rotterdam, Breda, Den Bosch, Nijmegen, Arnhem, Tilburg, Eindhoven, Helmond, Venlo en Maastricht benaderd.

Steeds meer gemeenten handhaven vervoersstromen door middel van cameratoezicht. Dat maakt het voor ondernemers met vracht- of bestelauto’s noodzakelijk om met alle voertuigen die gedurende het jaar in de binnenstad moeten zijn, geregistreerd te staan. Hier wil je als ondernemer geen tijd en kosten aan verspillen.

Daarom pleit evofenedex voor meer duidelijkheid over alle regels en procedures. Nu zijn de verschillende toegangsregels en ontheffingsmogelijkheden voor milieuzones, voertuigbeperkingen en venstertijden niet transparant en moeilijk vindbaar. Ondernemers, zoals bijvoorbeeld supermarkten, drogisterijen, hoveniers of bouwbedrijven maken zich zorgen over de toename aan regelgeving en verplichtingen.

Tags

evofenedexevofenedex DistributieDistributie

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!