Home | Logistiek/e-commerce | Wehkamp start samen met DHL en Fietskoeriers met bezorging op de fiets

Wehkamp start samen met DHL en Fietskoeriers met bezorging op de fiets

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 24/11/2017 om 10:46

Na pilots slaan wehkamp, DHL en Fietskoeriers.nl de handen ineen. In twaalf steden bezorgen fietskoeriers in de last mile deel van pakketjes aan huis per fiets.

Planbureaus verwachten tot 2050 een groei van de mobiliteit, ook in veel steden zal het drukker worden. Wehkamp, DHL en Fietskoeriers.nl kijken continu naar mogelijkheden om hierop in te spelen en om een bijdrage te leveren aan de bereikbaarheid van binnensteden door per fiets te leveren.

”Om aan de wensen van de klant te kunnen blijven voldoen en om steden bereikbaar te houden, is samenwerken belangrijk, ook in die laatste kilometers,” zegt Sander Bolmer, Director Warehousing & Distribution van wehkamp. ”Bezorging op de fiets past goed bij ons als Nederlands bedrijf. Nederland is tenslotte echt een fietsland. Zo kunnen we de klant fysiek nog beter bereiken én samen blij maken.”

De samenwerking geldt in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Almere, Arnhem, Deventer, Hilversum, Hengelo, Eindhoven, Groningen, Tilburg en Zwolle. Fietskoeriers.nl verzorgt in deze steden een deel van de bezorging. Alle partijen hebben de ambitie om het aantal steden de komende tijd uit te breiden.

”DHL is voorloper als het gaat om het inzetten van fietskoeriers. Deze samenwerking is een mooie aanvulling op ons eigen (fiets)netwerk en past perfect bij onze ambitie om in 2050 volledig CO2-neutraal te werken,” verklaart Roelof Hofman, VP Operations van DHL Parcel.

Algemeen directeur Marieke Snoek van Fietskoeriers.nl is blij met deze samenwerking: ”Het laat zien dat bezorging op de fiets ‘serious business’ is. Dat zien we terug in de groei van onze totale organisatie. Wij zijn een van de oplossingen voor de ‘last mile’. Het is mooi dat we nu ook van wehkamp en DHL het vertrouwen krijgen om dit samen te doen. Niks mooiers dan lekker fietsen.”

Tags

Fietskoeriers.nlFietskoeriers.nl DHLDHL wehkampwehkamp

Comments

Kenmerken

Nederlandse webshops kunnen nog meer profiteren van potentiële Belgische klanten door in te spelen op specifieke behoeften in aflevering blijkt uit onderzoek van De Benelux bezorgers. De nieuwe samenwerking van DHL en bpost. De samengestelde bezorgdienst maakt het mogelijk dat Belgische consumenten tot in de avond bij een Nederlandse webshop bestellen en hun bestelling de volgende dag al afgeleverd krijgen. Ook omgekeerd kan de Nederlandse webshopper langer terecht bij de Belgische online winkels om het de volgende dag met DHL als vertrouwde bezorger afgeleverd te krijgen. Een groot voordeel is verder de eenvoud van de retourzendingen van aankopen die niet bevallen. Terugsturen van Nederland naar België en omgekeerd is net zo eenvoudig als bij binnenlandse bestellingen. Bovendien geniet de e-tailer dankzij de samenwerking van een totaaloplossing wat zowel een administratieve als operationele vereenvoudiging betekent.

DHL en bpost gaan als De Benelux bezorgers e-commerce stimuleren

DHL en bpost gaan als De Benelux bezorgers e-commerce stimuleren0 ?php the_title() ?>510 dagen geleden
Participatiemaatschappij Wadinko N.V. heeft een belang genomen in Cycloon Post en Fietskoeriers. Deze onderneming, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Zwolle, bezorgt pakketten in binnensteden met fietskoeriers en verricht postdiensten met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De deelname door Wadinko stelt Cycloon in staat de stormachtige groei te continueren.

Wadinko neemt belang in Zwolse Cycloon Post en Fietskoeriers

Wadinko neemt belang in Zwolse Cycloon Post en Fietskoeriers0 ?php the_title() ?>523 dagen geleden
DHL heeft een verzendtool ontwikkeld voor het online fashion platform United Wardrobe. Maandelijks vinden 90.000 transacties plaats, waarbij kleding, schoenen, sneakers en accessoires een tweede leven krijgen. Het zorgt er voor dat automatisch het adres van de verzender en de koper goed staan ingevuld. Daarna hoeft enkel nog maar het verzendlabel uitgeprint worden en het pakket bij een DHL ServicePoint afgegeven. DHL bezorgt het artikel dan zo duurzaam mogelijk bij de nieuwe eigenaar.

DHL en United Wardrobe bezorgen tweedehands kleding duurzaam

DHL en United Wardrobe bezorgen tweedehands kleding duurzaam0 ?php the_title() ?>538 dagen geleden
Posterscope, onderdeel van Dentsu Aegis Network, lanceert Liveposter waarmee Digitale Out Of Home campagnes centraal aangestuurd kunnen worden.

Posterscope lanceert Liveposter in Nederland, Wehkamp heeft primeur

Posterscope lanceert Liveposter in Nederland, Wehkamp heeft primeur0 ?php the_title() ?>573 dagen geleden
De samenwerking tussen Picnic en wehkamp is de eerste in zijn soort: meerdere complexe logistieke stromen en ict-systemen zijn op elkaar aangesloten. De proef begint met retourzendingen, maar beide partijen hebben de ambitie om de samenwerking uit te breiden met de bezorging van wehkamp-bestellingen.

Picnic gaat retourzendingen wehkamp meenemen

Picnic gaat retourzendingen wehkamp meenemen0 ?php the_title() ?>599 dagen geleden
Door groei in Cortina e-bikes, kinderfietsmerk Alpina wederom marktleider en hoge waardering van dealers kijkt Kruitbosch terug op een zeer succesvol 2017.

Kruitbosch lekker op weg met Cortina en Alpina

Kruitbosch lekker op weg met Cortina en Alpina0 ?php the_title() ?>608 dagen geleden
Consumenten kopen steeds meer grote artikelen online, zoals meubels en huishoudelijke apparatuur. Vandaar last‑mile expansie van XPO Logistics.

XPO Logistics breidt last mile distributie uit naar Europa

XPO Logistics breidt last mile distributie uit naar Europa0 ?php the_title() ?>610 dagen geleden
DPD Nederland bezorgt nu ook pakketten op de fiets. Voor deze nieuwe bezorgoptie werkt DPD samen met Fietskoeriers.nl. De dienst is nu in Eindhoven beschikbaar voor zowel de zakelijke markt als consumenten. DPD en Fietskoeriers.nl verstevigen hun marktpositie op het gebied van duurzame pakketbezorging, zeker met de uitbreiding naar de rest van Nederland in het vooruitzicht.

DPD Nederland bezorgt samen met Fietskoeriers.nl in Eindhoven

DPD Nederland bezorgt samen met Fietskoeriers.nl in Eindhoven0 ?php the_title() ?>637 dagen geleden

Wehkamp groeit hard en breidt distributiecentrum uit op Hessenpoort

Wehkamp groeit hard en breidt distributiecentrum uit op Hessenpoort0 ?php the_title() ?>648 dagen geleden
Omoda werkt voortaan samen met DHL als bezorgpartner. Daardoor snellere levering en eenvoudiger retourprocedure. In maart is ook same day delivery mogelijk.

DHL maakt als nieuwe bezorgpartner same day delivery mogelijk bij Omoda

DHL maakt als nieuwe bezorgpartner same day delivery mogelijk bij Omoda0 ?php the_title() ?>652 dagen geleden
Online boekingsplatform Select Courier breidt haar innovatieve dienstverlening verder uit met de nieuwe ordermodule. Gebruikers van een webshop- of ERP systeem converteren met deze module eenvoudig orderdata naar zendingsdata. Zendingsdata die het boekingsplatform automatisch kan doorzetten naar de systemen van meer dan vijfenzestig aangesloten vervoerders.

Select Courier innoveert met nieuwe ordermodule

Select Courier innoveert met nieuwe ordermodule0 ?php the_title() ?>673 dagen geleden
Transport door fietskoeriers als alternatief voor e-commerceleveringen per bestelwagen pas aantrekkelijk als overheid echte kosten van bestelwagens rekent.

Fietskoeriers kunnen pas met steun echt concurreren

Fietskoeriers kunnen pas met steun echt concurreren0 ?php the_title() ?>683 dagen geleden
Om in de behoefte van de klant te voorzien, gaat wehkamp nu ook boeken verkopen. Wehkamp heeft in eerste instantie ruim 5.000 Nederlandse titels toegevoegd.

Wehkamp voegt boeken toe aan assortiment

Wehkamp voegt boeken toe aan assortiment0 ?php the_title() ?>687 dagen geleden
De Fietsersbond roept met een petitie webwinkels op om voor de fietskoerier te kiezen. Even snelle bezorging, maar veel schoner dan busjes.

Fietsersbond wil meer pakketjes per fietskoerier

Fietsersbond wil meer pakketjes per fietskoerier0 ?php the_title() ?>700 dagen geleden
Om de klant nog meer service te kunnen bieden, gaat wehkamp in de feestperiode van 13 november tot en met 24 december ook gratis op zondag leveren.

Wehkamp gaat ook gratis op zondag bezorgen

Wehkamp gaat ook gratis op zondag bezorgen0 ?php the_title() ?>707 dagen geleden
Ford en DHL onthullen elektrische StreetScooter WORK XL bestelauto. Gebaseerd op een Ford Transit chassis en gebouwd volgens de DHL specificaties.

Ford en DHL onthullen elektrische StreetScooter WORK XL bestelauto

Ford en DHL onthullen elektrische StreetScooter WORK XL bestelauto0 ?php the_title() ?>791 dagen geleden
Pakkettenmarkt groeit harder dan brievenbuspost krimpt. In 2016 steeg bezorgen naar bijna 3 miljard euro blijkt uit Post- en Pakkettenmonitor 2016 van ACM.

Pakkettenmarkt groeit harder dan de markt voor brievenbuspost krimpt

Pakkettenmarkt groeit harder dan de markt voor brievenbuspost krimpt0 ?php the_title() ?>803 dagen geleden
DHL Express breidt City-Hub-concept voor binnenstedelijke distributie uit met elektrische pickup-trucks: Cubivans die worden geladen met Cubicontainers.

DHL breidt City Hub voor groene stadsdistributie uit met elektrische Cubivan

DHL breidt City Hub voor groene stadsdistributie uit met elektrische Cubivan0 ?php the_title() ?>806 dagen geleden
Wehkamp DDMA TUI

Wehkamp en TUI mailen het beste

Wehkamp en TUI mailen het beste0 ?php the_title() ?>858 dagen geleden
DHL investeert 10 miljoen in elektrisch en woonwijkvriendelijk transport met streetscooter

DHL investeert 10 miljoen in elektrisch en woonwijkvriendelijk transport

DHL investeert 10 miljoen in elektrisch en woonwijkvriendelijk transport0 ?php the_title() ?>928 dagen geleden
Just Cargo

Just Cargo introduceertUber-concept voor fietskoeriers in Amsterdam

Just Cargo introduceertUber-concept voor fietskoeriers in Amsterdam0 ?php the_title() ?>939 dagen geleden
Shopping Awards Coolblue Omoda DHL

Coolblue, Omoda, Independer.nl en AH.nl zijn excellent online

Coolblue, Omoda, Independer.nl en AH.nl zijn excellent online0 ?php the_title() ?>942 dagen geleden
twee bezorgers van DHL op de bezorgfietsen die ze gaan gebruiken in Utrecht

DHL vervangt busjes door bezorgfietsen in Utrecht

DHL vervangt busjes door bezorgfietsen in Utrecht0 ?php the_title() ?>964 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!