Home | retail | Webwinkels Hipvoordeheb en Kiesdejuistesportbh krijgen lagere boete

Webwinkels Hipvoordeheb en Kiesdejuistesportbh krijgen lagere boete

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 15/02/2017 om 11:58

CK sportBH

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de boetes voor de webwinkels Hipvoordeheb en Kiesdejuistesportbh verlaagd. Oorspronkelijk kregen zij een boete opgelegd omdat zij op hun website consumenten onvoldoende informeerden over de rechten die gelden als zij binnen de bedenktijd van hun aankoop willen afzien. De eigenaressen hebben de overtredingen in bezwaar niet betwist.

De boetes zijn nu verlaagd nadat de eigenaressen van de webwinkels bezwaar hadden aangetekend tegen de boetebesluiten. De boetes bedroegen aanvankelijk 50.000 euro voor beide webwinkels. In de bezwaarprocedure hebben de eigenaressen hun financiële situatie voor het eerst volledig toegelicht en met documenten onderbouwd. Omdat hieruit bleek dat de opgelegde boetes hun draagkracht ver te boven gingen, heeft de ACM de boete voor de voormalig eigenares van Hipvoordeheb verlaagd naar 5.000 euro. De boete voor de eigenares van Kiesdejuistesportbh is verlaagd naar 10.000 euro.

ACM pleit ervoor dat bedrijven tijdig in de procedure informatie verstrekken over hun financiële positie. Dat helpt ACM bij het bepalen van een passende boete.

Tegelijk met Hipvoordeheb en Kiesdejuistesportbh kregen eind oktober ook Coolcat, Bever en Shoebaloo boetes opgelegd. Coolcat heeft de klanten die het product terugstuurden de bezorgkosten terugbetaald en een tegoedbon gegeven. Bever heeft haar klanten de bezorgkosten terugbetaald en ook een tegoedbon gegeven.

Volgens de ACM moeten webwinkels consumenten op hun website duidelijk informeren over de wettelijke regels rondom de annulering van hun aankoop. Deze informatie moet staan op een goed vindbare plek. De belangrijkste regels waarover consumenten moeten worden geïnformeerd zijn:

Consument heeft recht op tijdige terugbetaling van het volledige bedrag, inclusief bezorgkosten

Het recht om de aankoop te annuleren mag niet worden beperkt om andere redenen dan de wettelijke

Consument heeft na de dag van ontvangst van de bestelling 14 dagen bedenktijd. Vanaf het moment van annulering heeft hij nog 14 dagen om de bestelling terug te sturen. Na het bericht van annulering moet de webwinkel het aankoopbedrag inclusief verzendkosten binnen 14 dagen terugbetalen;

Terugbetalen met een tegoedbon mag alleen als de consument hiermee heeft ingestemd.

 

Tags

Autoriteit Consument & MarktAutoriteit Consument & Markt BoeteBoete HipvoordehebHipvoordeheb ACMACM Shoebaloo.Shoebaloo. CoolcatCoolcat KiesdejuistesportbhKiesdejuistesportbh BeverBever

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!