Home | Social Media | Vraag naar marketing- en communicatieprofessionals stijgt spectaculair

Vraag naar marketing- en communicatieprofessionals stijgt spectaculair

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Social Media op 16/02/2017 om 11:49

Grafisch ontwerper en visual artist

Het aantal vacatures voor marketing- en communicatieprofessionals is in het laatste kwartaal van 2016 gestegen naar 28.900. Dat is een stijging van 23% ten opzichte van een jaar terug. In alle regio’s is in meer of mindere mate groei te zien. De provincie Noord-Holland loopt met 8.000 vacatures en 21% groei voorop, gevolgd door Zuid-Holland (6.000 vacatures / +25%) en Noord-Brabant (4.000 vacatures / +23%).

Vooral in de regio Amsterdam is er een forse groei in het aantal marketing- en communicatie vacatures. Dat blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen over het vierde kwartaal van 2016’ van Yacht.

De ontwikkeling gaat gelijk op met het herstel van de economie in Nederland. De arbeidsmarkt is weer volop in beweging. Naar verwachting neemt de vraag naar marketing- en communicatieprofessionals ook in 2017 toe. Met name leidinggevenden en managers zijn gewild in deze branche.

Denk aan marketing managers (+178%) of hoofd marketing en communicatie (+941%). Daarnaast is er ook veel vraag naar strategisch communicatieadviseurs (+152%) en de meer specialistische functies, zoals een copywriter (+178%) of medewerker online communicatie (+291%).

Frank de Zwart, commercieel manager bij Yacht: ”De groei in de markt herken ik. Ik zie vooral een groei in de vraag door digitalisering. Voor internetmarketingactiviteiten, zoals de productie van YouTube video’s en vloggen, halen bedrijven en overheidsinstellingen zelf de benodigde expertise in huis. Deze vraag is een mooi begin van een nieuwe groeicyclus in de markt.”

Yacht is, vanuit acht kantoren door heel Nederland, actief in acht vakgebieden: IT, Finance, Engineering, Legal, HRM, Marketing & Communications, Supply Chain Management & Procurement en Sociaal Domein. Vanaf 2016 rapporteert Yacht haar vacaturetrends op basis van Jobdigger vacaturedata.

Tags

copywritercopywriter online communicatieonline communicatie JobdiggerJobdigger Marketing & CommunicationsMarketing & Communications YachtYacht Frank de ZwartFrank de Zwart internetmarketinginternetmarketing digitaliseringdigitalisering YouTubeYouTube

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!