Home | Content Marketing | Vijf finalisten Nationale RestaurantPITCH bekend

Vijf finalisten Nationale RestaurantPITCH bekend

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Content Marketing op 07/08/2017 om 16:05

Vijf kandidaten hebben voorronde van Nationale RestaurantPITCH doorstaan. Winnaar krijgt tijdens de komende Horecava eigen pop-up restaurant.

Vijf ambitieuze kandidaten hebben de voorronde van de Nationale RestaurantPITCH doorstaan en zijn doorgedrongen tot de finale. Uit deze groep wordt de winnaar met het meest veelbelovende horeca pop-up idee gekozen. Deze winnaar krijgt tijdens de komende Horecava zijn of haar eigen pop-up restaurant. Daarnaast maakt de finalist ook kans op een starterspakket van 100.000 euro voor het daadwerkelijk openen van een eigen zaak. De nationale vakbeurs voor food professionals vindt plaats van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam.

De vakjury, bestaande uit Michiel van der Eerde (ZUID), Saskia Post (PostverkadeGroepBV) en Maikel Lindewegen (402), heeft de afgelopen weken uitgebreid onderzoek gedaan naar de lijst van inzendingen. De jury laat weten dat de aanmeldingen veelbelovend zijn: ”Unieke ideeën die uitblinken in concept en kwaliteit. Zo heeft een concept zich écht gericht op de toekomst van eten. Een ander houdt zich weer meer bezig met de combinatie van drank en spijs op een vernieuwende manier. De kandidaten die dromen van een eigen restaurant, vallen door gedrevenheid, potentie en kwaliteit sterk op. Ze zijn allemaal beginnende horecaondernemers, maar zeker niet beginnend in het ondernemerschap. Voor allen is de pitch een opstap naar groter succes.” De vijf finalisten zijn:

Isabel Boerdam, bekend als De Hippe Vegetariër, doet mee met Het menu van de toekomst. Met haar pop-up concept geeft ze antwoord op de vraag: wat eten we over 25 jaar? Ze laat haar gasten verschillende visies proeven en ervaren.

Megan Vasko doet als diëtist mee met Pinch. Met haar concept creëert zij met internationale inspiratie, hoge kwaliteit dumplings en bites. Zij laat mensen wereldse smaken ervaren op een lokale manier.

Diego Buik, bekend als Chef Diego, doet mee met Burger Atelier By Chef Diego.

Frederik Kampan doet mee met Lowlander Botanical Brewkitchen. Dit concept biedt een avontuurlijke botanische ontdekking. Een botanische boutique, tasting lounge en een open brouwkeuken waar plantaardige gerechten en dranken worden geserveerd.

Timo Stemerdink en Tom de Rooij doen mee met Equipe: Bij Equipe versterken Cocktails en Fine Dining Bar Food elkaar.

De finalepitch van de competitie is op woensdag 23 augustus. Om de jury te overtuigen dat hun idee de toekomst heeft, houden de kandidaten een presentatie en kookdemonstratie op basis waarvan zij een eindoordeel kan vormen. De juryleden wijzen op maandag 4 september de winnaar aan en gaan vanaf dat moment de winnaar trainen en begeleiden bij de voorbereidingen van het concept in aanloop naar de beurs.

Het starterspakket bestaat onder meer uit mediawaarde, inkoopwaarde, adviezen en geïntegreerde systemen. De winnaar maakt kans op het verkrijgen van dit pakket door aan een aantal belangrijke prestatie-eisen te voldoen ten tijde van de Horecava.

Onder de noemer van de Nationale RestaurantPITCH deden de initiatiefnemers Horecava, Lightspeed en Sligro begin mei een oproep aan iedereen in Nederland om creatieve ideeën voor een pop-up restaurant op de Horecava in te zenden. Met deze wedstrijd willen zij vanuit hun eigen vakgebied horecaondernemers inspireren en horecatalent een kans bieden om zijn of haar idee uit te diepen en om te zetten naar een concreet plan.

Tags

Chef DiegoChef Diego de Hippe Vegetariër.de Hippe Vegetariër. LightspeedLightspeed HorecavaHorecava SligroSligro

Comments

Kenmerken

Logeion zet ieder jaar twee communicatieprofessionals in de schijnwerpers tijdens de Verkiezing van de Communicatieman/vrouw en het CommunicatieTalent van het Jaar. De drie finalisten voor de Verkiezing van het CommunicatieTalent van het Jaar zijn eerder al bekendgemaakt door de jury: Isabel Boerdam (De Hippe Vegetariër), Soraya Koendjbiharie (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) en Paulien Trommelen (Future Communication). Nu zijn ook de genomineerden voor de Verkiezing van de Communicatieman/vrouw van het Jaar bekend gemaakt: Augusta Noya (Spaarne Gasthuis), Rudolph Strickwold (Hulphond Nederland) en Frank Tebbe (Het Nederlandse Rode Kruis). Zij gaan op 21 juni 2018 tijdens C-DAY18 met elkaar de strijd aan om de prijs in de wacht te slepen.

De Hippe Vegetariër mogelijk CommunicatieTalent van het Jaar

De Hippe Vegetariër mogelijk CommunicatieTalent van het Jaar0 ?php the_title() ?>412 dagen geleden
Sligro Food Group en IRI Nederland starten een uniek initiatief in de Nederlandse foodservicebranche: Sligro Insights. De samenwerking tussen beide marktleiders zorgt voor een geheel nieuwe benadering van de markt. Sligro Insights is een interactief platform dat leveranciers inzicht biedt in de verkoopdata van Sligro Food Group. Omdat er door beide partijen op dezelfde cijfers wordt gestuurd leidt dit tot het verbeteren van de ketensamenwerking. Dankzij hoge kwaliteit informatie en inzichten kan er beter worden ingespeeld op de behoeftes van de markt.

Sligro biedt leveranciers samen met IRI voortaan inzicht in de verkoopdata

Sligro biedt leveranciers samen met IRI voortaan inzicht in de verkoopdata0 ?php the_title() ?>415 dagen geleden
De elf finalisten van de Amsterdam Food Pitch zijn bekend. Ruim 70 enthousiaste deelnemers hebben zich aangemeld om mee te dingen naar de felbegeerde titel Lekkerste product van 2018 en in de schappen te komen bij De Kweker, dé Amsterdamse groothandel voor professionals in food.

Finalisten Amsterdam Food Pitch van De Kweker bekend

Finalisten Amsterdam Food Pitch van De Kweker bekend0 ?php the_title() ?>449 dagen geleden
De cocktail- en likeurflessen van De Kuper Royal Distillers worden voorzien van een nieuw design. Een strak ontwerp voor de ‘essential’ likeuren én een kleurrijke variant voor de ‘variation’ cocktaillikeuren.

De Kuyper steekt cocktaillikeuren in een nieuw jasje

De Kuyper steekt cocktaillikeuren in een nieuw jasje0 ?php the_title() ?>469 dagen geleden
Tijdens Nationale GezondheidsBeurs zijn er 131 presentaties van onder meer Rico Verhoeven, Fajah Lourens, Vivian Reijs en De Hippe Vegetariër.

Rico Verhoeven, Fajah Lourens en Vivian Reijs bij Nationale GezondheidsBeurs

Rico Verhoeven, Fajah Lourens en Vivian Reijs bij Nationale GezondheidsBeurs0 ?php the_title() ?>533 dagen geleden
Nationale Week Zonder Vlees is initiatief van Isabel Boerdam (De Hippe Vegetariër). 50 foodbedrijven maken de campagne mogelijk.

Albert Heijn, Becel, Quorn en Shell steunen Nationale Week Zonder Vlees

Albert Heijn, Becel, Quorn en Shell steunen Nationale Week Zonder Vlees0 ?php the_title() ?>551 dagen geleden
De zestien genomineerden voor de Horecava Innovation Award 2018, de prijs voor de beste innovatie in de Nederlandse foodservice branche, zijn bekend.

Horecava kiest innovaties als gratis smartphone voor hotelgast en online platform voor flexwerkplekken

Horecava kiest innovaties als gratis smartphone voor hotelgast en online platform voor flexwerkplekken0 ?php the_title() ?>609 dagen geleden
Rotterdamse bartender David Trampe raakte vijf jaar geleden tijdens een bezoek aan Mexico in de ban van mezcal. Mezcal is een Mexicaanse drank die net als tequila wordt gemaakt van de agaveplant. Tequila heeft inmiddels enorme bekendheid vergaard. Mezcal is voor velen echter nog een onbekende drank waar David graag verandering in brengt. Hij is een samenwerking aangegaan met de gepassioneerde familie Cortes, die al vijf generaties lang hun eigen mezcal produceert. Samen hebben ze een verfijnde mezcal ontwikkeld waarmee David aan Europa wil laten zien hoe een mezcal op traditionele wijze en met respect naar traditie en cultuur wordt gemaakt.

Rotterdamse bartender introduceert eigen godendrank

Rotterdamse bartender introduceert eigen godendrank0 ?php the_title() ?>636 dagen geleden
Lightspeed POS Inc., leverancier van ‘s werelds meest geavanceerde cloud based point-of-sale (POS)-oplossing voor onafhankelijke winkel- en restauranthouders, maakt bekend dat het een Serie D-financieringsronde heeft voltooid, waarmee het 166 miljoen Amerikaanse dollar heeft opgehaald. De ronde werd geleid door Caisse de dépôt et placement du Québec (la Caisse), dat zelf 136 miljoen Amerikaanse dollar investeerde. Investissement Québec (IQ), iNovia Capital en Silicon Valley Bank rondden de transactie af. Lightspeed POS zal de kapitaalinjectie van 166 miljoen dollar aanwenden voor verdere innovaties ten behoeve van haar snelgroeiende, bijna 50.000 bedrijven tellende klantenkring.

Lightspeed POS haalt 166 miljoen dollar op met financieringsronde

Lightspeed POS haalt 166 miljoen dollar op met financieringsronde0 ?php the_title() ?>637 dagen geleden
Koninklijke Horeca Nederland nam vorige maand het initiatief tot een eigen reserveringsplatform. BookDinners is een branche-initiatief van, voor en door restaurants. Met dit platform is het de bedoeling dat restaurants zelf de regie over de relatie met hun gasten, de gastgegevens en marketingacties krijgen. Begin 2018 lanceren we BookDinners richting de Nederlandse consument. Na de aankondiging op Gastvrij Rotterdam zijn er inmiddels 1200 restaurants aangesloten.

Al ruim 1200 restaurants aangesloten bij reserveringsplatform BookDinners

Al ruim 1200 restaurants aangesloten bij reserveringsplatform BookDinners0 ?php the_title() ?>651 dagen geleden
Europa’s eerste avocadorestaurant The Avocado Show ontvangt half jaar na opening miljoeneninvestering voor uitbreiding en avocadoproductenlijn

The Avocado Show gaat de grens over

The Avocado Show gaat de grens over0 ?php the_title() ?>666 dagen geleden
Op 27 september 2017 zullen Food Blog Awards worden uitgereikt. Een initiatief van marketingbureau Advies Voor. Sandra Ysbrandy presenteert de uitreiking.

Wie krijgt de Food Blog Awards 2017 opgediend?

Wie krijgt de Food Blog Awards 2017 opgediend?0 ?php the_title() ?>695 dagen geleden
Tess Posthumus introduceert samen met Bar Professional een lijn van black plated bartools. De lijn is verkrijgbaar bij Hanos, Things For Drinks en bol.com.

Tess Posthumus introduceert eigen black plated bartools

Tess Posthumus introduceert eigen black plated bartools0 ?php the_title() ?>700 dagen geleden
Drie Amsterdamse Foodbloggers serveren 28 augustus de eerste De Foodbloggers Awards in De Tropen voor de beste horecaconcepten.

Amsterdamse Foodbloggers serveren eerste horeca awards

Amsterdamse Foodbloggers serveren eerste horeca awards0 ?php the_title() ?>702 dagen geleden
food & beverage cushman wakefield horeca

Consumentengedrag doet food & beverage uitdijen

Consumentengedrag doet food & beverage uitdijen0 ?php the_title() ?>748 dagen geleden
Hamburger Ter Marsch

Ter Marsch viert National Hamburger Day met Chicken Sliders

Ter Marsch viert National Hamburger Day met Chicken Sliders0 ?php the_title() ?>782 dagen geleden
Sligro Heineken

Sligro Food Group en Heineken gaan strategisch samenwerken

Sligro Food Group en Heineken gaan strategisch samenwerken0 ?php the_title() ?>799 dagen geleden
Foodservice groothandel Deli XL verandert per 12 juni haar naam in Bidfood.

Deli XL verandert naam in BidFood en gaat horeca uitbaten

Deli XL verandert naam in BidFood en gaat horeca uitbaten0 ?php the_title() ?>838 dagen geleden
Een gezellig uitziend terras waar mensen genieten van een drankje

Omzet horeca stijgt verder

Omzet horeca stijgt verder0 ?php the_title() ?>868 dagen geleden
André Hazes junior Nachtburgemeester

Nederlandse Horeca schuift André Hazes junior naar voren als Nachtburgemeester

Nederlandse Horeca schuift André Hazes junior naar voren als Nachtburgemeester0 ?php the_title() ?>916 dagen geleden
Horeca groei

Nederlandse horeca is sterk gegroeid

Nederlandse horeca is sterk gegroeid0 ?php the_title() ?>919 dagen geleden
Virtueel wijn proeven

Virtueel wijn proeven

Virtueel wijn proeven0 ?php the_title() ?>923 dagen geleden
Hotello jaar 2017

Wie wordt Hotello of the Year 2017?

Wie wordt Hotello of the Year 2017?0 ?php the_title() ?>924 dagen geleden
Koffie Horecava

Blurring op de Horecava

Blurring op de Horecava0 ?php the_title() ?>924 dagen geleden
Horecava Oma Bobs

Oma Bobs debuteert op de Horecava

Oma Bobs debuteert op de Horecava0 ?php the_title() ?>932 dagen geleden
Patje met pindasaus van Bram's

Nominaties Horecava Innovation Award 2017 bekend

Nominaties Horecava Innovation Award 2017 bekend0 ?php the_title() ?>972 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!