Home | Conversie | Veel webshops laten grote kansen liggen in conversie-optimalisatie

Veel webshops laten grote kansen liggen in conversie-optimalisatie

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Conversie op 30/01/2017 om 10:19

Pay button conversie

De expertgroep Revenue Optimization van onderzoeksplatform ShoppingTomorrow concludeert dat Nederlandse (online) retailers nog onvoldoende gebruikmaken van de mogelijkheden om meer uit hun webwinkelbezoekers te halen. Daarom ontwikkelde de expertgroep een model waarin het conversie-optimalisatieproces gestructureerd wordt aangegeven. Hierdoor kunnen (online) retailers betere online resultaten bereiken.

Conversie-optimalisatie wordt steeds belangrijker voor (online) retailers, omdat bezoekersverkeer naar de webwinkel steeds duurder wordt,” benadrukt Jurjen Jongejan, Online Marketing Director en sr. conversie-optimalisatie consultant bij ISM eCompany en voorzitter van de expertgroep Revenue Optimization. ”Door het volgen van een gestructureerd proces bereik je betere resultaten. Daarom publiceren we dit jaar een bluepaper waarin we het conversie-optimalisatieproces hebben uitgetekend. Bij elke stap benoemen we praktische handvatten en strategieën.”

Jongejan is duidelijk over conversie-optimalisatie: ”Weg met aanpassingen aan je webshop op basis van onderbuikgevoel. Meet klantgedrag, analyseer waar en waarom bezoekers problemen ervaren en test wat de beste oplossing is.” Deze datagedreven strategie klinkt logisch, maar in de praktijk komt er volgens Jongejan nog weinig van terecht.

”In de bluepaper benoemen we bij elke stap in het proces praktische handvatten en cases. Hoe stel je bijvoorbeeld een goed testplan op? Naast een opsomming van elementen die (online) retailers direct kunnen toepassen, delen we ook het testplan van bol.com dat leidde tot een significante stijging in de conversie vanaf de productpagina’s. Door deze tips en cases hopen we dat meer (online) retailers op de juiste manier aan de slag gaan met datagedreven conversie-optimalisatie.”

De bluepaper van de expertgroep borduurt voort op de voorgaande uitgave van de expertgroep. In de bluepaper van 2016 publiceerde de expertgroep een volwassenheidsmodel op www.mijnconversiescore.nl waarmee organisaties gratis kunnen toetsen op welk niveau van conversie-optimalisatie zij zich bevinden. Voor succesvolle conversie-optimalisatie moeten organisaties beschikken over specifieke competenties. Het volwassenheidsmodel geeft ontwikkelingsmogelijkheden aan zodat organisaties snel kunnen doorgroeien naar een hoger niveau.

Tags

ISM eCompanyISM eCompany www.mijnconversiescore.nlwww.mijnconversiescore.nl Revenue OptimizationRevenue Optimization ShoppingTomorrowShoppingTomorrow bol.combol.com

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!