Home | Conversie | VanMoof introduceert nieuwe Electrified S met ludicrous mode

VanMoof introduceert nieuwe Electrified S met ludicrous mode

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Conversie op 07/06/2017 om 12:57

VanMoof Tesla

Tesla heeft de Ludicrous Mode, wanneer de bestuurder deze knop indrukt gaat de auto even van 0 naar 100 km/u in een krankzinnige 3,0 seconden. VanMoof heeft de Electrified S nu een upgrade gegeven met een boostfunctie die fietsen laat voelen als vliegen. De e-bike heeft een knop waarmee de rijder zichzelf naar een topsnelheid van 32 km/u voortstuwt. De turbo booster is uniek in de wereld en is VanMoofs nieuwste innovatie om fietsen in de stad zo plezierig en gemakkelijk mogelijk te maken.

Ties Carlier, medeoprichter van VanMoof licht toe: ”E-bikes hebben last van een saai imago. Wij wilden het gevoel dat je krijgt van bijvoorbeeld de ludicrous mode in een Tesla, naar de Electrified S brengen.”

Andere aanpassingen zijn  de 250 W naaf motor en de 418 Wh accu. Die zijn stiller, krachtiger en efficiënter waardoor de actieradius is vergroot, ook bij hoger motorvermogen. Dankzij geïntegreerde bluetooth technologie herkent de fiets wanneer de eigenaar dichtbij is en gaat de fiets van het slot met een simpele aanraking van de touchscreen. De nieuwe G-sensor stuurt een bericht als er aan de fiets gemorreld wordt. Bij diefstal kan de eigenaar via de smartphone app de wereldwijde anti-diefstal-tracking activeren. Door regelmatige wireless updates worden de fiets en de smartphone app steeds slimmer. Deze optionele service houdt in dat, in geval van diefstal, VanMoof Bike Hunters de e-fiets zullen opsporen en terugbrengen.

De upgrade komt binnen een jaar na de release van de Electrified S. Dat lijkt snel, maar het zal VanMoof rijders nauwelijks verrassen. VanMoof voegt regelmatig functies toe in nieuwe app releases, waardoor de fietsen continue slimmer worden. VanMoof gebruikt de feedback van haar rijders als input voor deze toevoegingen. Zo lanceerde VanMoof onlangs de Park Location functie waardoor rijders kunnen terugzien waar hun fiets geparkeerd staat. Met de nieuwe Electrified S heeft VanMoof het kenmerkende design in tact gehouden.

”We hebben voor deze update gewerkt aan het verbeteren van de rijervaring daar waar het het meeste verschil zou maken in het dagelijks gebruik van onze rijders,” vervolgt Carlier.

De Electrified S is ontworpen om dieven op alle mogelijke manieren te ontmoedigen. Zo zijn de slotbouten en -moeren door VanMoof zelf ontworpen, De geüpgradede smart module bevat een G-sensor die het door heeft wanneer iemand aan de fiets zit., geïntegreerde-slot en GSM anti diefstal-tracking aan toe en je hebt een fiets die nagenoeg niet te stelen is. VanMoof heeft hier zoveel vertrouwen in dat Electrified S-rijders zich voor slechts 7 euro per maand kunnen abonneren op de Peace-Of-Mind-Service. Wordt je fiets onverhoopt toch gestolen, dan sporen de Bike Hunters van VanMoof hem op. Lukt het ze niet binnen twee weken, dan krijg je een nieuwe van VanMoof.

Tags

e-bikee-bike TeslaTesla VanMoofVanMoof

Comments

Kenmerken

Fiets- en techbedrijf VanMoof lanceert een nieuwe reeks e-bikes met de nieuwste technologie tegen diefstal. De Electrified S2 en X2 zijn beide gewapend met een bijna onzichtbaar slot, persoonsherkenning en een gefaseerd alarmsysteem. De fietsen hebben een intelligente motor die krachtiger en efficiënter is, met een groter bereik van 150 km en een turboknop. Reserveren is mogelijk vanaf 7 juni, de fietsen zullen vanaf september bezorgd worden.

VanMoof biedt onzichtbaar slot, persoonsherkenning en een gefaseerd alarmsysteem

VanMoof biedt onzichtbaar slot, persoonsherkenning en een gefaseerd alarmsysteem0 ?php the_title() ?>386 dagen geleden
DM Equity Partners (DMEP) neemt een substantieel minderheidsbelang in Stella, de Nederlandse marktleider in e-bikes uit Nunspeet. DMEP, het vorig jaar opgerichte investeringsfonds van Ben Mandemakers en Rob ten Heggeler, gaat Stella zowel financieel als professioneel helpen haar groei-ambitie en droom waar te maken om de Europese marktleider in e-bikes te worden. Het snelgroeiende en succesvolle Stella is 8 jaar geleden opgericht door Daan van Renselaar en Wilco van de Kamp. Het bedrijf produceert en verkoopt alleen e-bikes en richt zich nu nog primair op de Nederlandse e-bike markt.

DM Equity Partners gaat Stella de Europese marktleider in e-bikes maken

DM Equity Partners gaat Stella de Europese marktleider in e-bikes maken0 ?php the_title() ?>408 dagen geleden
Kruitbosch, producent van onder meer fietsmerk Cortina, en e-bike-to-go, de grootste leverancier van deel-e-bikes aan bedrijven in Nederland, bundelen hun krachten. Met elkaar gaan zij inspelen op de explosieve groei in de vraag naar deel-e-bikes binnen het bedrijfsleven. Naast het aandeel dat Kruitbosch neemt in e-bike-to-go, ontwikkelen de bedrijven een gezamenlijke propositie, waarbij organisaties volledig worden ontzorgd. Belangrijk onderdeel van de propositie vormt een nieuwe, gezamenlijk ontwikkelde e-bike specifiek bedoeld voor smart sharing binnen bedrijven.

Kruitbosch en e-bike-to-go bundelen krachten

Kruitbosch en e-bike-to-go bundelen krachten0 ?php the_title() ?>430 dagen geleden
Het Amsterdamse VanMoof gaat fietsen per abonnement aanbieden. VanMoof+ Subscriptions wordt samen met nieuwe collectie Smart en Elektrische fietsen gelanceerd. Het abonnement is er vanaf 19 euro per maand. Inbegrepen is fietsonderhoud en anti-diefstal service.

Een VanMoof voor 19 euro per maand!

Een VanMoof voor 19 euro per maand!0 ?php the_title() ?>436 dagen geleden
De Schwung app, bedacht en ontwikkeld door Vialis en Infoplaza, weet wanneer er gefietst wordt en doordat Schwung in verbinding staat met de verkeerslichten kan er zomaar een groene golf ontstaan voor fietsers. Het gebruik van de Schwung-app is anoniem. De app is niet verbonden met de identiteitsgegevens van de gebruiker maar wordt enkel gebruikt als detectiemiddel. Door het gebruik van GPS kan de telefoon in de broekzak of tas blijven zitten. Eigenlijk druk je nog voordat je bij het kruispunt bent virtueel de drukknop voor groen al in.

Deze app zet stoplichten op groen!

Deze app zet stoplichten op groen!0 ?php the_title() ?>461 dagen geleden
De broers Maurice en Roel  van der Ende (20 en 22) hebben Nederlands grootste online platform voor elektrische auto’s gelanceerd! Zij spelen met Mountox in op de verwachting dat in 2025 90% van de nieuw verkochte auto’s volledig elektrisch is. Consumenten kunnen op het platform alle elektrische auto’s in details bekijken, vergelijken én direct aanschaffen bij de aangesloten autodealers met € 100,- korting. Ook kunnen zij meteen hun besparing – die kan oplopen tot duizenden euro’s – van elektrisch rijden berekenen.

Jonge ondernemende broers lanceren grootste platform voor elektrische auto’s

Jonge ondernemende broers lanceren grootste platform voor elektrische auto’s0 ?php the_title() ?>465 dagen geleden
Het Amsterdamse E-bike2work heeft samen met Giant een voordelig, zorgeloos en duurzaam E-bike sharing- en serviceconcept voor de zakelijke markt ontwikkeld. Hiermee biedt E-bike2work organisaties een serieus en duurzaam alternatief voor een groot gedeelte van het woon-werkverkeer en van dienstreizen. In veel gevallen bedragen deze ritten niet meer dan 8 tot 20 kilometer per dag. Een afstand die uitstekend is te overbruggen met een E-bike. Deze ritten worden nu voornamelijk afgelegd in de duurdere en minder duurzame (elektrische) auto en/of met het openbaar vervoer.

E-bike2work en Giant bundelen krachten in strijd tegen fijnstof

E-bike2work en Giant bundelen krachten in strijd tegen fijnstof0 ?php the_title() ?>508 dagen geleden
Het Rotterdamse Breytner, Pionier in zero-emissie transport, haalt de eerste Tesla Semi elektrische vrachtwagen naar Nederland.

Breytner rijdt met de eerste Tesla Semi vrachtwagen door Rotterdam

Breytner rijdt met de eerste Tesla Semi vrachtwagen door Rotterdam0 ?php the_title() ?>569 dagen geleden
Het elektronische fietsslot van Mobilock, dat via een app op de smartphone wordt geopend, heeft als eerste ter wereld een ART 4-sterren keurmerk gekregen. Daarmee is het slot officieel het veiligste fietsslot ter wereld. Voor Mobilock is deze toekenning het startsein om met nog meer bedrijven en OV-aanbieders samen te werken om de inzet van fietsdeelsystemen mogelijk te maken

Mobilock veiligste elektronisch fietsslot ter wereld

Mobilock veiligste elektronisch fietsslot ter wereld0 ?php the_title() ?>576 dagen geleden
Nadat eind oktober al een pilot was gestart om het gebruik van hightech deelfietsen intensief te monitoren is Mobike officieel geïntroduceerd in Rotterdam.

Mobike deelfietsen officieel gelanceerd in Rotterdam

Mobike deelfietsen officieel gelanceerd in Rotterdam0 ?php the_title() ?>588 dagen geleden
Amsterdam Village Company, Chaud Devant, Daily Paper, De Buurtboer, Febo, Instock, Oger, Studeersnel.nl, VanMoof en YourConnector zijn genomineerd voor de Amsterdamse Ondernemersprijs. Een beloning voor de Amsterdamse ondernemer die excelleert in creatief en innovatief ondernemerschap. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt op initiatief van de gemeente Amsterdam, samen met MKB-Amsterdam, Marktlink, Rabobank, Het Parool en De Ondernemer. 

Instock, YourConnecter, Oger, FEBO en Daily Paper maken kans op Amsterdamse Ondernemersprijs

Instock, YourConnecter, Oger, FEBO en Daily Paper maken kans op Amsterdamse Ondernemersprijs0 ?php the_title() ?>604 dagen geleden
Het stadsfietsenmerk VanMoof haalt binnen 14 dagen het maximale crowdfunding bedrag van €2,5 miljoen op. een record. Nooit eerder is zoveel financiering opgehaald in een equity crowdfunding campagne op een Nederlands platform.

VanMoof breekt Nederlands record crowdfunding

VanMoof breekt Nederlands record crowdfunding0 ?php the_title() ?>605 dagen geleden
Polestar is het nieuwe merk van Volvo bestaande uit elektrische supercars. De modellen zijn online te bestellen op basis van een abonnementsvorm.

Volvo introduceert met Polestar een Tesla-killer

Volvo introduceert met Polestar een Tesla-killer0 ?php the_title() ?>611 dagen geleden
VanMoof kiest voor een crowdfunding campagne zodat haar rijders kunnen meeprofiteren van internationale groei. De afgelopen week hebben duizenden VanMoof-rijders de exclusieve mogelijkheid gekregen om als eerste te investeren in het bedrijf via Oneplanetcrowd. Dit kon al vanaf 250 euro. Inmiddels is er via deze weg al € 400.000 opgehaald. Nu is de campagne opengesteld voor iedereen. Het doel is om zo minimaal 1 miljoen euro op te halen. De campagne volgt kort nadat Slingshot vorige maand € 4 miljoen in het bedrijf heeft geïnvesteerd.

VanMoof gaat voor het crowdfunding record

VanMoof gaat voor het crowdfunding record0 ?php the_title() ?>619 dagen geleden
Slingshot investeert € 4 miljoen in VanMoof. Dat geeft mogelijkheid te voldoen aan internationale vraag naar designfiets met slimme technologie.

VanMoof trapt door miljoeninvestering Slingshot versneld naar buitenland

VanMoof trapt door miljoeninvestering Slingshot versneld naar buitenland0 ?php the_title() ?>626 dagen geleden
Tile-trackers kunnen aan sleutels, telefoons of andere spullen die snel kwijt raken worden bevestigd. Via bluetooth zijn de spullen altijd terug te vinden.

Tile helpt spullen terugvinden via bluetooth

Tile helpt spullen terugvinden via bluetooth0 ?php the_title() ?>659 dagen geleden
Flickbikes deelfiets Amsterdam

Deze deelfiets laat je gewoon achter op bestemming

Deze deelfiets laat je gewoon achter op bestemming0 ?php the_title() ?>718 dagen geleden
Dutch Design Awards MVRDV, United Nude, Quooker, Fatboy Bugaboo

MVRDV, United Nude, Quooker, Fatboy en Bugaboo maken kans op Dutch Design Award

MVRDV, United Nude, Quooker, Fatboy en Bugaboo maken kans op Dutch Design Award0 ?php the_title() ?>741 dagen geleden
speed pedelecs Fietsersbond RAI Vereniging

Speed pedelecs moeten op snelfietsroutes en fietspaden kunnen racen

Speed pedelecs moeten op snelfietsroutes en fietspaden kunnen racen0 ?php the_title() ?>752 dagen geleden
PostNL e-bakfiets bezorgen

PostNL bezorgt zakelijke post met e-bakfiets in Amsterdam

PostNL bezorgt zakelijke post met e-bakfiets in Amsterdam0 ?php the_title() ?>764 dagen geleden
Cortina e-bike 1 april

Grappig bedoelde Cortina e-bike voor kinderen wordt werkelijkheid

Grappig bedoelde Cortina e-bike voor kinderen wordt werkelijkheid0 ?php the_title() ?>809 dagen geleden
Exterion Media introduceert als eerste OOH exploitant de 'Cabri' - See more at: http://www.exterionmedia.com/nl/over-ons/nieuws/exterion-media-introduceert-cabri/#sthash.tlT4Jcq0.dpuf

Zelfrijdende winkelwagen, introductie Cabri en DeOnlineDrogist.nl start nachtlevering

Zelfrijdende winkelwagen, introductie Cabri en DeOnlineDrogist.nl start nachtlevering0 ?php the_title() ?>812 dagen geleden
Een werknemer van de wegenwacht op een E-bike

Wegenwacht gaat weer uitrukken op e-bike

Wegenwacht gaat weer uitrukken op e-bike0 ?php the_title() ?>814 dagen geleden
BMW Duitsland

Fabrikanten verwachten nauwelijks nog winst door verkoop van auto alleen

Fabrikanten verwachten nauwelijks nog winst door verkoop van auto alleen0 ?php the_title() ?>897 dagen geleden
Minister Kamp maakt bij G20 afspraken voor sterkere digitale economie

Minister Kamp op missie naar CES, Silicon Valley en Tesla

Minister Kamp op missie naar CES, Silicon Valley en Tesla0 ?php the_title() ?>910 dagen geleden
Boris Veldhuijzen van Zanten

Boris Veldhuijzen van Zanten is de Best Geklede Ondernemer van 2016

Boris Veldhuijzen van Zanten is de Best Geklede Ondernemer van 20160 ?php the_title() ?>920 dagen geleden
Tesla auto inspireert

Tony’s Chocolonely en Tesla inspireren het meest

Tony’s Chocolonely en Tesla inspireren het meest0 ?php the_title() ?>954 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!