Home | Logistiek/e-commerce | Umenz wint Nationale Zorginnovatieprijs 2017

Umenz wint Nationale Zorginnovatieprijs 2017

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 10/03/2017 om 10:31

Werknemers van Umenz, winnaars van de nationale Zorginnovatieprijs van 2017

De Nationale Zorginnovatieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief om scale-ups in de zorg- en welzijnssector te steunen. De Stichting Zorginnovatie Nederland en haar partners hebben dit jaar uit meer dan honderd inzendingen tien nominaties geselecteerd. Tijdens het Health Valley Event 2017 in het CineMec Nijmegen ontving Umenz de titel Nationale Zorginnovatieprijs 2017. De prijs bestaat uit een bedrag van €15.000, om te investeren in verdere opschaling van zijn innovatie.

In totaal werden bijna 4.500 stemmen uitgebracht. Umenz kreeg 24 procent van de stemmen. De nummers twee en drie waren A-view en Qbi met respectievelijk 17 en 14 procent van de stemmen.

De Umenz app verbindt de zorgconsument met al zijn zorgverleners en biedt overzicht, ondersteuning, begeleiding, signalering, registratie en consultatie bij al zijn behandelingen. De app heeft toegang tot een grote bibliotheek van medische animaties en instructievideo’s voor het informeren, coachen en begeleiden van patiënten. Door het gebruik van de app is de patiënt continu in contact met de zorgverlener.

“De Umenz app is geschikt voor patiënten met een chronische aandoening en bij gebruik van nieuwe geneesmiddelen,” zegt Pieter – Joep Huige van Umenz. “Maar bijvoorbeeld ook voor mensen die gezonder willen leven. Zorgverleners kunnen hun patiënten intensief begeleiden, coachen, ondersteunen en monitoren. Door het gebruik van de app hebben patiënten meer regie over hun eigen zorg en staan ze in direct contact met hun zorgverlener of apotheker.”

Collega Markus Konings reageert : “Het mooiste is dat we iedere dag zo hard vechten om de zorgverlener in contact te brengen met de patiënt, en de patiënt heeft vandaag gewonnen.”

“Met de prijs wil initiatiefnemer Stichting Zorginnovatie Nederland innovatieve bedrijven een steun in de rug geven,” zegt Gelle Klein Ikkink, programmadirecteur Innovatie en Zorgvernieuwing bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Dit jaar meldden 109  innovaties zich aan voor de prijs. De inzendingen zijn beoordeeld op haalbaarheid, (internationale) schaalbaarheid en de mate waarin de innovatie waarde toevoegt aan de kwaliteit en de efficiency van zorg. “We zijn onder de indruk van het recordaantal aanmeldingen en vooral van de kwaliteit van de inzendingen. En winnaar Umenz is een innovatie die bijdraagt aan zelfredzaamheid, het bevorderen van communicatie tussen zorgverlener en patiënt en zo therapietrouw en effectiviteit,” verklaart Klein Ikkink.

Health Valley Netherlands is het innovatienetwerk binnen Life Sciences & Health. Bedrijven, zorginstellingen, kennisinstellingen en overheden ontmoeten, verbinden en versterken elkaar via Health Valley. Door innovatie-, markt- en ondernemerskracht te bundelen, geven onze partners een onmiskenbare impuls aan de zorg. Het jaarlijkse Health Valley Event is een van de initiatieven om mensen en organisaties aan elkaar te verbinden.

Tags

UmenzUmenz Health Valley NetherlandsHealth Valley Netherlands Nationale ZorginnovatieprijsNationale Zorginnovatieprijs innovatieinnovatie e-healthe-health

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!