Home | retail | Tony’s Chocolonely wil chocoladefabriek in plaats van vervuilende kolencentrale

Tony’s Chocolonely wil chocoladefabriek in plaats van vervuilende kolencentrale

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 27/03/2017 om 12:23

NuonTony's Chocolonely Vandebron Hemweg

Tony’s Chocolonely steunt de actie van ’t groene energiebedrijf Vandebron om de laatste kolencentrale van Nuon op te kopen en om te bouwen tot iets waar iedereen wat aan heeft. In navolging van Vandebron en Gemeente Amsterdam wil de chocoladefabrikant ook één miljoen euro op tafel leggen om de Hemweg kolencentrale te krijgen.

Tony’s heeft ook al een bestemming. Het bedrijf wil de chocolade-industrie veranderen door deze 100% slaafvrij te maken en andere producenten te laten zien dat chocolade maken anders kan. ”In ’s werelds grootste cacaohaven, Amsterdam, moet Tony’s Factory komen waar we ten minste 25 miljoen repen Tony’s Chocolonely kunnen maken,” zegt Henk Jan, de Chief Chocolate Officer.

Tony’s Factory moet niet zomaar ’n chocoladefabriek worden, maar één met een achtbaan erdoorheen. Er zal chocolade gemaakt worden en chocoladeliefhebbers kunnen dit van boon tot reep volgen, alles met ’t doel om ze bewust te maken van de problemen in de cacao-industrie en fans te betrekken bij onze missie. ”We zijn ’n bedrijf met ’n social missie en we willen we niet alleen onze chocolade slaafvrij maken, maar álle chocolade wereldwijd. En eigenlijk vinden we dat iedere organisatie de wereld mooier moet maken. De Nuon Hemwegcentrale zou daar ’n mooie bestemming voor kunnen zijn. Maarreh, die achtbaan moet ‘r dus wel inpassen..”

Nuon heeft in een reactie laten weten dat ze constructief willen onderhandelen over sluiting of verkoop van de kolencentrale Hemweg. De belangrijkste zorg betreft de 200 medewerkers die daar werken.  ”Een bod van 1 miljoen zonder rekening te houden met onze medewerkers kunnen we niet serieus nemen. Dat hebben we gisteren ook laten weten aan Vandebron. Nu de gemeente heeft laten weten ook te willen bieden, verandert de situatie,” laat Nuon in een persbericht weten.

”We gaan ervan uit dat de gemeente hier ook heel serieus over nagedacht heeft en stellen voor dat we met de Gemeente Amsterdam om de tafel gaan om te bespreken hoe dit ingevuld gaat worden. We gaan er van uit dat de Gemeente Amsterdam de Hemweg over neemt inclusief personeel. Zodat onze mensen ook bij de Gemeente in goede handen zijn. Op die manier pakt de Gemeente Amsterdam ook haar verantwoordelijkheid. Wethouder Choho heeft zelf ook aangegeven een voorstel te zullen doen over de dekking en de voorwaarden hiervan. Wij vertrouwen hierin op een goed constructief overleg.”

Tags

chocoladechocolade kolencentralekolencentrale HemwegHemweg Gemeente AmsterdamGemeente Amsterdam VandebronVandebron NuonNuon Tony's ChocolonelyTony's Chocolonely

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!