Home | Conversie | Telecombedrijven leven nieuwe roamingregels goed na

Telecombedrijven leven nieuwe roamingregels goed na

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Conversie op 05/07/2017 om 14:16

roamingregels telecom ACM

Sinds 15 juni 2017 zijn de nieuwe Europese roamingregels van kracht. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM)  lijken de meeste telecombedrijven deze regels voor bellen, sms’en en internetten in het buitenland goed toe te passen. Wel ziet de ACM op dit moment aanbiedingen van sommige kleinere telecombedrijven die mogelijk in strijd zijn met de nieuwe roamingregels. De ACM onderzoekt deze nu.

Henk Don, bestuurslid van de ACM: ”De hoofdregel is dat een telecombedrijf binnen de Europese Unie hetzelfde moet aanbieden als hij in het binnenland aanbiedt. Dat geldt voor abonnementen en voor prepaid-bundels. De ACM houdt de aanbiedingen van telecombedrijven nauwgezet in de gaten. De ACM kan optreden tegen aanbiedingen die niet voldoen aan de regels.”

De nieuwe roamingregels gelden voor consumenten en zakelijke gebruikers als zij binnen de Europese Unie en sommige van hun overzeese gebiedsdelen bellen, sms’en of internetten met hun mobiele telefoon. Ook  Noorwegen, IJsland en Liechtenstein hanteren de regels. Voor alle andere landen ter wereld gelden de nieuwe regels niet. Telecombedrijven mogen zelf bepalen welke prijzen ze daar hanteren voor roamen.

De ACM biedt op ConsuWijzer.nl (doorklikken) een handige Roaming Rekenhulp voor consumenten. Consumenten kunnen zo eenvoudig uitrekenen hoeveel gigabytes ze in het buitenland kunnen gebruiken tegen het thuistarief.

Tags

roamingroaming telecomtelecom Autoriteit Consument & Markt (ACM)Autoriteit Consument & Markt (ACM) ACMACM

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!