Home | retail | Te laag bod voor overname kolencentrale Nuon

Te laag bod voor overname kolencentrale Nuon

Geplaatst door Jim Cole in retail op 29/03/2017 om 12:25

Nuon centrale in Amsterdam met verschillende opvallende kleuren

Een bod van één miljoen door Vandebron plus één miljoen van de gemeente Amsterdam. Dat was het bod om de kolencenrale van Nuon in Amsterdam over te nemen. Nu blijkt dat de centrale maar liefst 55 miljoen euro zal kosten wordt het bod van Vandebron en gemeente Amsterdam niet verhoogt.

Alexander van Ofwegen, directeur op de Hemwegcentrale, meldde aan BNR dat er al 40 miljoen nodig is voor het sociale plan. Daarnaast is er nogmaals 10 tot 15 miljoen nodig voor de ontmanteling van de centrale.  Tevens gaf hij aan dat de marktwaarde van de centrale 250 miljoen bedraagt.

Hoewel Nuon met de gemeente Amterdam in gesprek wil gaan zal dit waarschijnlijk niet gebeuren. ‘Ik ben niet verantwoordelijk voor die kolencentrale’, zegt Amsterdamse wethouder Abdeluheb Choho op BNR. ‘Dat is Nuon en het is de Rijksoverheid die een actie moet doen naar de kolencentrales omdat we daarvan af moeten. Wat ik heb gedaan, is een maatschappelijk initiatief steunen.’

Tags

Alexander van OfwegenAlexander van Ofwegen Abdeluheb ChohoAbdeluheb Choho chocoladechocolade kolencentralekolencentrale HemwegHemweg Gemeente AmsterdamGemeente Amsterdam VandebronVandebron NuonNuon Tony's ChocolonelyTony's Chocolonely

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!