Home | Logistiek/e-commerce | Taric Support levert tijdwinst bij douane

Taric Support levert tijdwinst bij douane

Geplaatst door Jim Cole in Logistiek/e-commerce op 12/07/2017 om 16:43

Taric

Het invullen en controleren van douaneformulieren is voor import- en exportbedrijven nog zeer tijdrovend. Met een nieuwe softwaretool is het Nederlandse bedrijf Taric Support de concurrentie aangegaan met bestaande overheidskanalen. De applicatie bevat alle relevante informatie voor in- en uitvoer van goederen, zodat werk van dagen binnen een paar seconden gedaan kan worden.

Door steeds veranderende regelgeving, goederencodes, tarieven en andere douane-informatie moeten medewerkers van deze bedrijven steeds opnieuw controleren of hun computersystemen, administratie of vergunningen nog wel up to date zijn. Soms moeten 1500 artikelen handmatig nagelopen worden, wat dagen werk kost. Als ze hierbij een fout maken riskeren ze boetes of andere problemen met de douane.

Enkele jaren geleden kwam Taric Support al op de markt met een scherp geprijsde applicatie waarin alle benodigde informatie voor invoer en uitvoer op één plek te raadplegen is. Die is nu verder uitgebreid met een nieuwe controle-tool, Taric Support ABC, waarmee honderden goederen tegelijk gecontroleerd kunnen worden. De tool voert snel een controle uit, geeft een real time overzicht met een foutenpercentage van nul procent en maakt veel extra handelingen onnodig. Daarnaast zorgt dit ervoor dat je niet meer de applicatie van staatsuitgeverij SDU nodig hebt of 10 tot 15 websites af moet streunen voor alle benodigde informatie.

‘’Het is ongelooflijk dat we in deze branche anno 2017 nog altijd handmatig, repeterend dezelfde data aan het intikken zijn,’’ stelt Florian Vreeburg, General Manager van Taric Support. ‘’Juist op andere fronten in de maritieme- en logistieke sector zijn we zo ontzettend ver. De techniek is er en stelt ons juist hier in staat enorm veel winst te boeken, zowel qua tijd als financieel, door processen te vereenvoudigen en risico’s te minimaliseren.’’

Via Taric Support kunnen bedrijven alle benodigde informatie voor invoer en uitvoer op één plek raadplegen. De tool maakt het mogelijk artikelbestanden te controleren en met een druk op de knop up-to-date te houden, via een Excel of CSV-bestand of via een API-koppeling met de eigen computersystemen en programma’s van bedrijven. Het online-programma wordt elke 24 uur automatisch bijgewerkt met nieuwe informatie en is daarmee continu up-to-date. Via een slimme zoekfunctie combineert Taric Support de belangrijkste betrouwbare bronnen met douane-informatie in één applicatie.

Op 12 oktober wordt Taric Support gepresenteerd tijdens het Nationale Douanecongres in het WTC te Rotterdam.

Tags

TaricTaric Taric SupportTaric Support logistieklogistiek

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!