Home | B2B | TamTam en de Alliantie brengen buren samen met sociaal netwerk Mijn Buurt

TamTam en de Alliantie brengen buren samen met sociaal netwerk Mijn Buurt

Geplaatst door Jeroen Veenstra in B2B op 18/04/2017 om 16:35

amTam en de Alliantie brengen buren samen met sociaal netwerk ‘Mijn Buurt’

TamTam heeft voor Woningcorporatie de Alliantie het sociale netwerk: Mijn Buurt ontwikkeld. Een sociaal netwerk dat onderling contact stimuleert en buurtbewoners helpt hun omgeving leuker te maken.

Mijn Buurt is onderdeel van de Alliantie-app, waarmee huurders woonzaken als betalingen en reparaties regelen. Op het prikbord kunnen buurtbewoners berichten met elkaar delen. Bewoners worden automatisch bijvoorbeeld op de hoogte gebracht van verjaardagen of neiuwe bewoners. Wordt het vuilnis eerder opgehaald of zijn er fietsendieven actief? Met Mijn Buurt is de hele wijk meteen ingelicht.

De functionaliteit wordt gefaseerd uitgerold. De komende tijd hebben alleen bewoners van De Smaragd toegang tot Mijn Buurt. Dit complex in Amsterdam-Oost kent bewoners van alle rangen, standen en culturen. Sommigen daarvan huren bij de Alliantie, anderen hebben een huis gekocht.

Danijel Bonacic, TamTam (part of Dept): ”Hoe vaak hoor je niet dat technologie ons verbindt met de mensen die ver weg zijn, maar ons wegdrijft van mensen in de buurt? Mijn Buurt bewijst dat technologie iedereen kan verbinden. Wie dan ook, waar dan ook. Dit sociale netwerk verlaagt drempels en maakt het veel makkelijker om met elkaar in contact te komen. Het is prachtig om daaraan mee te werken en de Alliantie tegelijkertijd nog relevanter te maken voor haar bewoners.”

Jacqueline Tan, de Alliantie: ”TamTam helpt ons echt anders te kijken naar hoe we onze rol als Corporatie op andere wijze kunnen uitoefenen. Ze helpen ons versnellen in zowel denken als doen. Mijn Buurt is daar een voorbeeld van.”

Tijdens de testfase wordt Mijn Buurt doorontwikkeld op basis van de reacties van de bewoners in De Smaragd. In de toekomst wordt het onder andere mogelijk om evenementen te organiseren en groepen te starten in de app. Met Mijn Buurt zet de Alliantie een belangrijke volgende stap richting zelfredzame buurten.

Tags

Woningcorporatie de AlliantieWoningcorporatie de Alliantie sociaal netwerksociaal netwerk TamTamTamTam

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!