Home | retail | T-Mobile streamt live commercials via 4G op televisie

T-Mobile streamt live commercials via 4G op televisie

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 20/04/2017 om 10:47

T-Mobile 4G live streamen P3

T-Mobile Nederland streamt vanavond, donderdag 20 april vanaf 18.08 uur, als eerste in Nederland live commercials op lineaire televisie. De elf commercials worden via het 4G-netwerk van T-Mobile gedurende de avond op diverse locaties in Nederland opgenomen en live via een controlekamer in Hilversum op RTL en SBS uitgezonden. De verschillende commercials worden geregisseerd door gerenommeerd filmregisseur, fotograaf en reclameman Johan Kramer. De commercials worden niet alleen live op televisie gedeeld, er loopt gelijktijdig ook een social campagne met onder andere een livestream via Facebook.

Randy van Essen, Director Brand & Communications T-Mobile: ”Vandaag zijn we – net als vorig jaar – uitgeroepen tot het best geteste netwerk van Nederland. Dit is voor ons, maar vooral voor onze klanten de bevestiging dat we een ijzersterk netwerk hebben. We zijn daarom op het idee gekomen om onszelf uit te dagen om op een creatieve en gedurfde manier ons netwerk in te zetten als bewijs in de communicatie over ons netwerk. We kunnen heel hard roepen dat T-Mobile hét Unlimited netwerk heeft, maar geloofwaardiger is het om het gewoon te laten zien. Het is een uitdaging want met live tv kan er van alles misgaan, maar we vertrouwen erop dat we via ons Unlimited-netwerk, grappige, maar bovenal goed gemaakte reclamespots uit gaan zenden. Met deze campagne brengen we de internetcultuur naar de televisie en zetten we een nieuwe stap in reclamemaken. Het is ook een viering van alle bijzondere en grappige filmpjes die dagelijks via ons netwerk worden gedeeld.”

Regisseur Johan Kramer vult daarop aan: ”Het mooie van deze campagne is dat je niet alleen voor het eerst live commercials op de Nederlandse televisie brengt, maar ook dat het product dat je promoot, direct de bewijslast vormt. Een fantastisch project wat zelfs voor mij als doorgewinterde reclamemaker echt heel bijzonder is om te mogen doen. Dat zit in een combinatie van de rush van live televisie maken, een goede reclame neerzetten, maar ook het plezier van internetfilmpjes naar televisie brengen. Bovendien is het nog niet eerder vertoond in Nederland. We werken met verschillende scenario’s, die we centraal vanuit Hilversum regisseren en direct live op de Nederlandse televisie streamen, dat doen we in totaal elf keer. Ik kijk enorm uit naar vanavond!”

De live commercials zijn onderdeel van een campagne over Hét Unlimited netwerk van T-Mobile. Het concept is bedacht door Anamoly en T-Mobile. Anomaly is het reclamebureau dat sinds januari met T-Mobile samenwerkt.

Behalve dat  T-Mobile voor de tweede opeenvolgende keer als winnaar uit de P3 connect Mobile Benchmark in Nederland komt, gaat T-Mobile er samen met Deutsche Telekom en Inmarsat voor zorgen dat dit jaar nog snel breedband internet in vliegtuigen in het Europese luchtruim beschikbaar komt.

Middels het partnership wordt de laatste hand gelegd aan een netwerk, dat zowel via een satelliet aangevuld met een LTE-grondnetwerk, vliegtuigen voorziet van breedband internet. De technische infrastructuur van het grondnetwerk voor het luchtruim boven Nederland en de Noordzee is net door T-Mobile afgerond. Het European Aviation Network wordt in de grootste West-Europese landen gelanceerd en staat gepland voor eind 2017/begin 2018.

Dankzij de snelle, technische ontwikkelingen maakt mobiel internet momenteel een stormachtige ontwikkeling door. Overal online video’s en muziek kunnen streamen via de smartphone, is inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Totdat we in het vliegtuig stappen. In de meeste vliegtuigen is er namelijk geen internetconnectie. Als die er al wel is, dan geeft de wifi-connectie aan boord een ervaring vergelijkbaar met 2G. Maar videobellen, filmpje kijken, in de cloud werken of onderweg naar de vakantie- of zakelijke bestemming het Nederlandse elftal volgen is er niet bij.

De bouw van het European Aviation Netwerk (EAN) doorbreekt deze mobiele ‘grens’ en zorgt er voor dat reizigers ook in de lucht ‘connected’ blijven. Richard Marijs, Technologie strateeg bij T-Mobile Nederland: “We zijn voortdurend op zoek naar technologieën waarmee we nieuwe, baanbrekende toepassingen kunnen bouwen, relevant voor onze klanten. We zoeken daarbij de grenzen op. In 2016 werd ons Nederlandse netwerk beloond met ‘het best geteste mobiele netwerk in Nederland’ en behaalden we de hoogste score ooit gemeten door P3 wereldwijd. Nu verleggen we de grens wederom, samen met onze moedermaatschappij Deutsche Telecom en partner Inmarsat. Want een onafgebroken, mobiele internetverbinding in snel bewegende voertuigen zoals auto’s of treinen is al een technisch hoogstandje. Het aanleggen van verbindingen van acht kilometer hoogte naar een vliegtuig dat 1.000 kilometer per uur over het Europese luchtruim vliegt, is helemaal een ongelofelijke complexe, technologische en prachtige uitdaging, waar we samen in zijn geslaagd.”

Om snel internet aan boord van vliegtuigen aan te kunnen bieden, werken alle partners aan zowel een satellietnetwerk als aan een LTE-grondnetwerk op de grond. Alleen zo zijn passagiers die onderweg willen internetten, altijd verzekerd van een connectie met genoeg snelheid en bandbreedte. Hiervoor worden ruim driehonderd LTE-masten in Europa geplaatst. In Nederland zijn de speciale LTE-masten voor het EAN-net geactiveerd. Ze zorgen voor een snelle en stabiele breedband internetverbinding in het luchtruim van Nederland en de Noordzee. De eerste testen zijn inmiddels succesvol afgerond en naar verwachting zal het EAN-netwerk nog dit jaar beschikbaar komen. De services van dit netwerk zullen aan de luchtvaartmaatschappijen worden aangeboden, die op hun beurt hiermee nieuwe, onderscheidende internetdiensten aan hun passagiers kunnen aanbieden.

Tags

live streamlive stream European Aviation NetworkEuropean Aviation Network Johan KramerJohan Kramer P3 connect Mobile BenchmarkP3 connect Mobile Benchmark AnamolyAnamoly SBSSBS T-MobileT-Mobile RTLRTL reclamereclame

Comments

Kenmerken

Alle Nederlandse telecomproviders: KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone hebben meer dan 900 punten ontvangen in P3 connect Mobile Benchmark in Nederland.

T-Mobile wint P3 connect Mobile Benchmark met de hoogste score ooit

T-Mobile wint P3 connect Mobile Benchmark met de hoogste score ooit0 ?php the_title() ?>690 dagen geleden
In samenwerking met poppodium 013 en Gemeente Tilburg organiseert Totally Tuned 18 januari The Power of Music om creatieve en zakelijke wereld te verbinden.

The Power of Music

The Power of Music0 ?php the_title() ?>803 dagen geleden
T-Mobile neemt Tele2 over om zo een geintegreerde telecomaanbieder in de Nederlandse markt te worden. Onder de vlag van T-Mobile gaat de nieuwe entiteit het opnemen tegen het machtsblok van KPN en Vodafone-Ziggo. De overname van Tele2 is onderdeel van de lange termijn investeringsvisie van Deutsche Telekom. Het doel van die visie is om T-Mobile in Nederland nog succesvoller te maken en de Nederlandse telecommunicatiemarkt verder open te breken. 

T-Mobile en Tele2 bundelen de krachten

T-Mobile en Tele2 bundelen de krachten0 ?php the_title() ?>805 dagen geleden
IMMovator en Beeld en Geluid organiseren dinsdagmiddag 12 december een Cross Media Café over muziek en innovatie. Professionals uit de muziek- en media-industrie komen bij elkaar om over de laatste digitale innovaties te spreken. Met showcases van onder andere Spinnin’ Records, 101Barz, de Top 2000 en MTV.

Spinnin’Records, 101Barz en Top 2000 over muziek en innovatie tijdens Cross Media Café Muziek

Spinnin’Records, 101Barz en Top 2000 over muziek en innovatie tijdens Cross Media Café Muziek0 ?php the_title() ?>822 dagen geleden
Het is voortaan mogelijk live televisie te maken vanuit Rotterdam. Vrijwel alle grote podia in de stad zijn middels een hoogwaardige directe glasvezelverbinding aangesloten op de faciliteiten van NEP The Netherlands, op het Media Park in Hilversum. Naast razendsnelle connectiviteit met vele locaties en datacenters wereldwijd, hebben de locaties indien gewenst toegang tot alle broadcast services, zoals complete regie, live televisie, streaming, frame chase montage, live encodering, Video on Demand en second screen applicaties. Dit biedt de stad Rotterdam veel kansen.

Rotterdamse podia rechtstreeks verbonden met NEP op Media Park Hilversum

Rotterdamse podia rechtstreeks verbonden met NEP op Media Park Hilversum0 ?php the_title() ?>851 dagen geleden
Mobiele abonnementen vergelijken is complexer dan ooit, consumenten laten voordeel liggen. BigSpark biedt mogelijkheid om combivoordelen te vergelijken.

BigSpark ontwikkelt unieke vergelijker voor mobiele abonnementen

BigSpark ontwikkelt unieke vergelijker voor mobiele abonnementen0 ?php the_title() ?>869 dagen geleden
Youfone introduceert samen met Huawei YoufoneTV, een platform dat op elke plek in Nederland live tv, video on demand en andere content biedt.

YoufoneTV daagt bestaande tv-providers uit in strijd om jongeren

YoufoneTV daagt bestaande tv-providers uit in strijd om jongeren0 ?php the_title() ?>901 dagen geleden
Videoproductie en –marketingbureau Viduate opent vijftien Europese vestigingen. Vraag naar online video groeit en door internationale dekking efficiënter.

Videoproductie en –marketingbureau Viduate breidt groots uit in Europa

Videoproductie en –marketingbureau Viduate breidt groots uit in Europa0 ?php the_title() ?>901 dagen geleden
NPO gaat veel meer investeren in het on demand en online aanbod. In juni is daartoe NPO Start gelanceerd met wekelijks al miljoenen bezoekers.

NPO investeert veel meer in on demand en online aanbod

NPO investeert veel meer in on demand en online aanbod0 ?php the_title() ?>914 dagen geleden
Canal Digitaal​ heeft de WhatsOnTV-chatservice gelanceerd. Via de chat geven speciaal geselecteerde tv-goeroes persoonlijk advies.

Canal Digitaal adviseert televisiekijkers via chatservice

Canal Digitaal adviseert televisiekijkers via chatservice0 ?php the_title() ?>934 dagen geleden
T-mobile viert tienjarig bestaan van hashtag

T-mobile viert tienjarig bestaan van #

T-mobile viert tienjarig bestaan van #0 ?php the_title() ?>963 dagen geleden
wifi norton

Driekwart van de Nederlanders maakt onveilig gebruik van openbare wifi

Driekwart van de Nederlanders maakt onveilig gebruik van openbare wifi0 ?php the_title() ?>963 dagen geleden
screenforce pop the campaign

Screenforce en Pop the Campaign tonen de beste TV-commercials

Screenforce en Pop the Campaign tonen de beste TV-commercials0 ?php the_title() ?>970 dagen geleden
Telecom KPN staat van telecom

Telecomsector investeert 2,2 miljard euro in digitale infrastructuur

Telecomsector investeert 2,2 miljard euro in digitale infrastructuur0 ?php the_title() ?>983 dagen geleden
GfK videocontent ViewScape Netflix

49% van de Nederlanders kijkt naar betaalde online videocontent

49% van de Nederlanders kijkt naar betaalde online videocontent0 ?php the_title() ?>991 dagen geleden
Screenforce en RAB sitebezoek

TV- en radiocampagnes stimuleren sitebezoek merken

TV- en radiocampagnes stimuleren sitebezoek merken0 ?php the_title() ?>991 dagen geleden
Akamai Technologies, aanbieder van het grootste cloud delivery platform ter wereld, presenteert vandaag zijn State of the Internet Report over het eerste kwartaal van 2017. Het rapport geeft inzicht in wereldwijde, regionale en nationale cijfers over de snelheid van internetverbindingen, breedbandadoptie op zowel vaste als mobiele netwerken en gebruik van het IPv4- en het IPv6-protocol.

Akamai: connectiviteit Nederland scoort hoogst in Europa

Akamai: connectiviteit Nederland scoort hoogst in Europa0 ?php the_title() ?>1003 dagen geleden
Pathe IMAX 4DX

Pathé krijgt bioscoopzalen met wind, bubbels en geur!

Pathé krijgt bioscoopzalen met wind, bubbels en geur!0 ?php the_title() ?>1005 dagen geleden
drone MBO College Airport

Een heuse studie drone-technologie!

Een heuse studie drone-technologie!0 ?php the_title() ?>1010 dagen geleden
AFM telecomaanbieders

Telecomaanbieders extra in de gaten gehouden vanwege kredietverstrekking

Telecomaanbieders extra in de gaten gehouden vanwege kredietverstrekking0 ?php the_title() ?>1034 dagen geleden
streaming muziekindustrie NVPI Adele, Justin Bieber, Broederliefde, Lil’ Kleine, Kensington, Coldplay, David Bowie, The Rolling Stones, Leonard Cohen en Kinderen voor Kinderen

Onbeperkt muziek streamen doet omzet Nederlandse muziekindustrie stijgen

Onbeperkt muziek streamen doet omzet Nederlandse muziekindustrie stijgen0 ?php the_title() ?>1039 dagen geleden
Streamingdiensten gunstig voor onbekende musici

Streamingdiensten gunstig voor onbekende musici

Streamingdiensten gunstig voor onbekende musici0 ?php the_title() ?>1043 dagen geleden
P3 T-Mobile

Nederlandse telecomproviders bieden internationaal beste resultaten

Nederlandse telecomproviders bieden internationaal beste resultaten0 ?php the_title() ?>1045 dagen geleden
T-Mobile reikt B2B Partner Awards uit tijdens feestelijke partnerdag in de Efteling

Apply, Ingram Micro, Kreuze, Novuss en Detron ontvangen T-Mobile B2B Partner Award

Apply, Ingram Micro, Kreuze, Novuss en Detron ontvangen T-Mobile B2B Partner Award0 ?php the_title() ?>1053 dagen geleden
Band Gorillaz

T-Mobile lanceert bijzondere samenwerking met band Gorillaz

T-Mobile lanceert bijzondere samenwerking met band Gorillaz0 ?php the_title() ?>1072 dagen geleden
één van de modellen van de reclames van T-mobile

T-mobile noteert 18% stijging in klanttevredenheid

T-mobile noteert 18% stijging in klanttevredenheid0 ?php the_title() ?>1093 dagen geleden
Medewerkers van T-Mobile en Huawei die samen een foto nemen na het tekenen van het samenwerkingverband

T-Mobile en Huawei bouwen samen aan het beste unlimited netwerk

T-Mobile en Huawei bouwen samen aan het beste unlimited netwerk0 ?php the_title() ?>1095 dagen geleden
Flying Dutch Ahoy

ING en T-Mobile laten The Flying Dutch weer landen

ING en T-Mobile laten The Flying Dutch weer landen0 ?php the_title() ?>1131 dagen geleden
T-Mobile strijd met wifi

T-Mobile gaat strijd aan met wifi met onbeperkt mobiel internet voor 35 euro

T-Mobile gaat strijd aan met wifi met onbeperkt mobiel internet voor 35 euro0 ?php the_title() ?>1145 dagen geleden
T-Mobile Datavrije muziek

T-Mobile moet Datavrije muziek uitzetten want gratis data bestaat niet

T-Mobile moet Datavrije muziek uitzetten want gratis data bestaat niet0 ?php the_title() ?>1163 dagen geleden
Mobiele data

Marketingacties leveren telecomaanbieders meer groei op

Marketingacties leveren telecomaanbieders meer groei op0 ?php the_title() ?>1171 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!