Home | retail | SwitchBay lanceert tweedehands elektronica-marktplaats

SwitchBay lanceert tweedehands elektronica-marktplaats

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 20/03/2018 om 10:13

De drie jonge ondernemers, Frank Lemaire, Max Hofland en Roy Derks willen het online kopen en verkopen van tweedehands elektronica zoals smartphones en game-consoles voor en door consumenten net zo simpel, veilig en transparant maken als de aanschaf van nieuwe spullen bij gerenommeerde webshops als Coolblue en Bol.com. Na een succesvol eerste jaar als online marktplaats voor tweedehands games onder de naam SecondPlayer, gaat de Nederlandse startup nu verder als SwitchBay. Bekende ondernemers Valentijn Bras (Scoupy) en Olivier Slot (Centercom) investeren in het jonge bedrijf.

De drie jonge ondernemers, Frank Lemaire, Max Hofland en Roy Derks willen het online kopen en verkopen van tweedehands elektronica zoals smartphones en game-consoles voor en door consumenten net zo simpel, veilig en transparant maken als de aanschaf van nieuwe spullen bij gerenommeerde webshops als Coolblue en Bol.com. Na een succesvol eerste jaar als online marktplaats voor tweedehands games onder de naam SecondPlayer, gaat de Nederlandse startup nu verder als SwitchBay. Bekende ondernemers Valentijn Bras (Scoupy) en Olivier Slot (van buitenreclame-exploitant Centercom) investeren in het jonge bedrijf.

SwitchBay wil elektronica een nieuw leven gunnen. Dat doet de startup door het voor consumenten zo veilig, transparant en simpel mogelijk te maken om een tweedehands apparaat te verkopen of aan te schaffen. Mede-oprichter Frank Lemaire: ”We zijn enorm gewend geraakt aan gelikte webshops. Wie een tweedehands product wil kopen, moet op tweedehands-websites door tientallen of zelfs honderden min of meer dezelfde advertenties worstelen. Ingewikkeld, tijdrovend en onnodig. Het gedoe rondom een online aan- en verkoop van tweedehands elektronica zoals smartphones, tablets en consoles willen wij wegnemen door dezelfde ervaring te bieden als bij een bekende webshop zoals Coolblue en Bol.com.”

Nieuwe telefoonmodellen volgen elkaar razendsnel op. De hedendaagse consument koopt gemiddeld liefst 6 nieuwe elektronische apparaten per jaar. Lemaire: ”Na lancering van een nieuw model verdwijnen producten van soms nog geen jaar oud op zolder of onder in een la. Zonde. Met onze FairPrice-tool laten wij zien hoeveel een tweedehands smartphone of ander product nog waard is. Het zal menigeen verbazen voor hoeveel geld er aan ongebruikte elektronica in de kast blijkt te liggen. Dit blijkt een goede trigger om te beginnen met verkopen.”

De oprichters van SwitchBay lieten zich bij de ontwikkeling van hun platform inspireren door de succesvolle startup TicketSwap. Mede-oprichter Max Hofland: ”Ticketswap heeft laten zien dat online handelen in tweedehands artikelen ook simpel en echt veilig kan. Dat kan natuurlijk ook met fysieke producten: de koper betaalt eerst aan ons, dan stuurt de verkoper het product met Track & Trace op, waarna de verkoper de correcte ontvangst van het product op het platform meldt en wij het geld vrijgeven aan de verkoper. Zowel koper als verkoper draagt voor de service een klein percentage van de deal af. Omdat het om transacties met een hoge waarde gaat, vinden gebruikers het geen probleem om iets te betalen voor zekerheid en gemak.”

De startup uit Amsterdam is vorig jaar van start gegaan als Secondplayer, een marktplaats voor tweedehands games. Met succes: de drie oprichters verkochten bijna 21.000 games voor een gemiddelde prijs van rond de twintig euro. Lemaire: ”Dat smaakt naar meer. Met onze investeerders Valentijn Bras en Olivier Slot hebben wij bij SwitchBay twee ervaren ondernemers aan boord, die ons ook toegang geven tot marketing en een groot netwerk. Binnenkort heeft iedereen wel van SwitchBay gehoord.”

Tags

Track & TraceTrack & Trace SecondplayerSecondplayer Valentijn BrasValentijn Bras ScoupyScoupy tweedehandstweedehands TicketswapTicketswap CoolBlueCoolBlue bol.combol.com

Comments

Kenmerken

De Stichting LOEY reikt dit jaar voor de derde maal de LOEY Talent Award uit. Een onderscheiding voor de meest ambitieuze en talentvolle online ondernemer van Nederland, een ondernemer die groei en innovatie bewerkstelligt en hiermee anderen in de Nederlandse online industrie inspireert. Het Nederlandse publiek kan nog t/m vrijdag 18 mei kandidaten aanmelden. Al voor de negende keer op rij wordt dit jaar door de Stichting LOEY twee onderscheidingen uitgereikt voor de beste online ondernemers van Nederland. In 2017 werd Jouk Pleiter, oprichter van Backbase, uitgeroepen tot Leading Online Entrepreneur Of the Year in de aanwezigheid van Koningin Máxima en werd Danique Wiltink (Nimbles) als winnaar van de LOEY Talent Award gekozen. Een jaar lang zijn zij een voorbeeld van uitzonderlijk Nederlands ondernemerschap in de internetindustrie. In 2016 werd de LOEY Talent Award voor het eerst uitgereikt aan Hans Ober (Ticketswap).

Wie volgt Danique Wiltink en Hans Ober op als LOEY Talent?

Wie volgt Danique Wiltink en Hans Ober op als LOEY Talent?0 ?php the_title() ?>691 dagen geleden
Ondernemers konden al zelf reclamecampagnes runnen op Facebook en bij Google. SOOOH biedt ondernemers nu vergelijkbare vrijheid bij online buitenreclame. Het mkb kan voortaan rechtstreeks digitale outdoor advertenties vormgeven, uploaden, plannen, publiceren en betalen.

Zelf online buitenreclame regelen

Zelf online buitenreclame regelen0 ?php the_title() ?>710 dagen geleden
Na Televisiewinkel.nl, Barbecueshop.nl, Koffiediscounter.nl en Sneeuwkettingen.com opent Create2fit met Xeptor Phurby, voor refurbished elektronica.

IT-distribiteur Xeptor tekent partnerovereenkomst met nieuwe webshop Phurby

IT-distribiteur Xeptor tekent partnerovereenkomst met nieuwe webshop Phurby0 ?php the_title() ?>780 dagen geleden

Scoupy lanceert met Amstel SpaarKrat nieuw product: Scoupy Prijsgarantie

Scoupy lanceert met Amstel SpaarKrat nieuw product: Scoupy Prijsgarantie0 ?php the_title() ?>807 dagen geleden
Infotheek Group lanceert IN4IT, een lifestylemagazine over IT en de circulaire economie. Het blad dient als platform voor interessante verhalen en inzichten met betrekking tot IT-innovaties en verduurzaming in het algemeen. Het eerste exemplaar is officieel overhandigd aan software-partner Microsoft.

Infotheek Group lanceert lifestylemagazine over IT & circulaire economie

Infotheek Group lanceert lifestylemagazine over IT & circulaire economie0 ?php the_title() ?>809 dagen geleden
De circulaire IT-leverancier Infotheek Group verkoopt consumentenwebshop 4Launch na twee terug aan oprichter Guido Raaijmakers.

Infotheek Group verkoopt webshop 4Launch

Infotheek Group verkoopt webshop 4Launch0 ?php the_title() ?>834 dagen geleden
'Nederland is een interessante markt waarin we ons merk graag naar een hoger plan willen trekken,' zegt CEO Cécile Wickmann van rebelle.

Online marktplaats voor tweedehandse designer fashion Rebelle lanceert eerste tv spot

Online marktplaats voor tweedehandse designer fashion Rebelle lanceert eerste tv spot0 ?php the_title() ?>834 dagen geleden
Tweedehands campers en caravans winnen aan populariteit onder de Nederlanders. Zo blijkt uit het jaaroverzicht van Marktplaats. Dit jaar komen de mobiele woningen ten opzichte van 2016 weer een plaatsje hoger in de ranking, terwijl ze in 2015 niet in de top 10 voorkwamen. Snelle stijgers binnen de zoekwoorden op de handelssite dit jaar zijn de Nintendo Switch, Fidget Spinners en Diamond Painting. De term: Gratis blijft net als in voorgaande jaren het meest gezochte trefwoord. Elke dag wordt dit zoekwoord gemiddeld 50.000 keer ingetypt op de handelssite.

Gratis Campers waarschijnlijk meest gezocht op Marktplaats

Gratis Campers waarschijnlijk meest gezocht op Marktplaats0 ?php the_title() ?>838 dagen geleden
De markt voor smartphones is in Nederland het grootst. 93% bezit een smartphone concludeert Deloitte in jaarlijkse Global Mobile Consumer Survey naar smartphonegebruik

Veel jongeren storen zich aan veelvuldig smartphonegebruik

Veel jongeren storen zich aan veelvuldig smartphonegebruik0 ?php the_title() ?>852 dagen geleden
Online autokopers sturen hun aankoop zelden retour. Dat blijkt uit de verkoop- en retourcijfers van Bynco.com, de eerste webshop voor jong gebruikte auto’s in Nederland. Het retourpercentage van tweedehands auto’s die online zijn gekocht ligt bij Bynco.com op slechts 4%. Dit is aanzienlijk lager dan de retourpercentages bij andere online retailers.

Retourpercentage online gekochte auto laagst binnen e-commerce

Retourpercentage online gekochte auto laagst binnen e-commerce0 ?php the_title() ?>856 dagen geleden
Driekwart van de Nederlanders geen tweedehands kleding. Dit terwijl 70% van dezelfde groep het kopen en dragen van tweedehands kleding goed voor het milieu vindt. Dit blijkt uit het onderzoek van kledinginzamelaar Sympany.

75% van de Nederlanders koopt geen tweedehands kleding

75% van de Nederlanders koopt geen tweedehands kleding0 ?php the_title() ?>858 dagen geleden
INretail heeft belangrijke verschuivingen getraceerd die in 2030 zullen leiden tot hogere consumentenverwachtingen die ondernemers retailkansen biedt.

In 2030 veel meer dynamiek in de retail

In 2030 veel meer dynamiek in de retail0 ?php the_title() ?>865 dagen geleden

Jeans Centre zamelt met Refujeans 5704 spijkerbroeken in voor vluchtelingen

Jeans Centre zamelt met Refujeans 5704 spijkerbroeken in voor vluchtelingen0 ?php the_title() ?>940 dagen geleden
Tom Kabinet mag voorlopig tweedehands e-books blijven verkopen. De rechtbank besloot om het businessmodel voor te leggen aan het Europese Hof van Justitie.

Tom Kabinet mag voorlopig tweedehands e-books blijven verkopen

Tom Kabinet mag voorlopig tweedehands e-books blijven verkopen0 ?php the_title() ?>997 dagen geleden
Bij Game Mania kunnen gamers nu nieuwe en tweedehands games online kopen en thuis laten leveren. Dit past in de omni-channel strategie van Game Mania. Het persoonlijk contact en de expertise van de winkels wordt gecombineerd met een digitaal aanbod.

Game Mania verkoopt nu ook online 2e hands games

Game Mania verkoopt nu ook online 2e hands games0 ?php the_title() ?>1038 dagen geleden
TicketSwap, Mysteryland, Sensation, Welcome to the Future, Thunderdome, Q-dance, Air Events, Amsterdam Open Air, B2S, Awakenings

Mysteryland, Sensation, Thunderdome, Amsterdam Open Air, B2S en Awakenings bij TicketSwap

Mysteryland, Sensation, Thunderdome, Amsterdam Open Air, B2S en Awakenings bij TicketSwap0 ?php the_title() ?>1039 dagen geleden
Finnik auto miskoop

Eén op de twee autokopers doet een miskoop

Eén op de twee autokopers doet een miskoop0 ?php the_title() ?>1052 dagen geleden
carreport occasion app

Nieuwe app CarReport scant informatie over tweedehands auto’s

Nieuwe app CarReport scant informatie over tweedehands auto’s0 ?php the_title() ?>1081 dagen geleden
TicketSwap We Cross Ticketing Technology Award

We Cross en TicketSwap winnen toonaangevende Ticketing Technology Awards

We Cross en TicketSwap winnen toonaangevende Ticketing Technology Awards0 ?php the_title() ?>1088 dagen geleden
Reykjavikur Daetur Eurosonic

Zwarthandel concertkaartjes niet meer mogelijk door blockchain

Zwarthandel concertkaartjes niet meer mogelijk door blockchain0 ?php the_title() ?>1174 dagen geleden
Erben Wennemars met mobiel

Erben Wennemars wil de nieuwste iPhone niet

Erben Wennemars wil de nieuwste iPhone niet0 ?php the_title() ?>1255 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!