Home | Big Data | Subsidie voor Big Data-onderzoek naar verschil tussen Braziliaans en Nederlands voetbal

Subsidie voor Big Data-onderzoek naar verschil tussen Braziliaans en Nederlands voetbal

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Big Data op 12/01/2017 om 14:41

Voetbal zand

Drie onderzoeken op het gebied van big data, gezondheid en sport zijn gehonoreerd door de NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek). In de projecten wordt de bijdrage onderzocht die digitale middelen en apps kunnen spelen bij het stimuleren van een actieve levensstijl. De onderzoeksprojecten zijn een samenwerking tussen publieke en private partijen uit Nederland en Brazilië.

Prof. dr. K.A.P.M Lemmink vroeg namens de Rijksuniversiteit Groningen subsidie aan voor het onderzoek: The secret of playing football: Brazil versus the Netherlands. Samen met de Universtiteit van Campinas wordt onderzocht hoe de speelwijze en spelopvatting van elkaar verschillen in Nederland en Brazilië. Er wordt gebruik gemaakt van datakennis, sport wetenschap, toegepaste wetenschappen en voetbal. Met de technieken wordt gekeken naar de karakteristieke bewegingen op het veld. Ook wordt er gekeken naar hoe het aanvalsspel wordt uitgevoerd. Het onderzoek wordt uitgevoerd van jeugdelftallen tot eerste teams.

Universiteit Leiden, Inmotio Object Tracking BV, KNVB, PSV, Vitesse, FC Groningen, State en University of Londrina zijn bij het project betrokken. Met de resultaten zal zogenaamde een coach-cockpit worden ontwikkeld. Software waarmee coaches waarmee de strategie, oefenstof en meer kan worden bepaald.

In het onderzoeksproject Playful Data-driven Active Urban Living, waarvan de HvA de hoofdaanvrager is van het praktijkgerichte onderzoeksdeel, is de vraag hoe fysieke activiteit van stadsbewoners gestimuleerd kan worden door het gebruik van gepersonaliseerde app-technologie. Lectoren Marije Baart de la Faille –Deutekom (Kracht van Sport) en Ben Kröse (Digital Life) zijn vanuit de HvA bij het onderzoek betrokken. De hogeschool ontvangt hiervoor 125.000 euro subsidie. De looptijd van het onderzoek is drie jaar.

Bij het onderzoek From Data to Action: Promoting Active Lifestyle in Wheelchair Users with Spinal Cord Injury or Amputation gaat het om de rol die digitale middelen kunnen spelen bij het stimuleren van een actieve levensstijl voor rolstoelgebruikers met een dwarslaesie of een amputatie. De HvA ontvangt voor dit onderzoek zo’n 45.000 euro. Lector Marije Baart de la Faille – Deutekom (Kracht van Sport) is ook hierbij betrokken namens de HvA en Inholland. Het onderzoek loopt vier jaar.

De aanvragen vonden plaats in het kader van de financieringsronde Data-driven research on Sports & Healthy Living. Consortia bestaande uit Nederlandse en Braziliaanse onderzoekers konden financiering aanvragen voor multidisciplinair, fundamenteel en praktijkgericht, data-gedreven onderzoek op het gebied van sport en gezond leven. Het doel van de call is om de samenwerking tussen onderzoekers in de staat São Paulo, Brazilië, en onderzoekers (van universiteiten en hogescholen) in Nederland te versterken door de financiering van gezamenlijke projecten waarin data-gedreven onderzoek op het gebied van sport en gezond leven wordt uitgevoerd.

Tags

VitesseVitesse FC GroningenFC Groningen Playful Data-driven Active Urban LivingPlayful Data-driven Active Urban Living gepersonaliseerde appgepersonaliseerde app voetbalvoetbal KNVBKNVB Hogeschool van AmsterdamHogeschool van Amsterdam big databig data PSVPSV

Comments

Kenmerken

Amsterdamse startup RushKick is gratis social fantasy football game die het mogelijk maakt om tegen vrienden te spelen en hen met voetbalkennis te verslaan.

Startup RushKick lanceert gratis WK voetbalspel

Startup RushKick lanceert gratis WK voetbalspel0 ?php the_title() ?>626 dagen geleden
Leeds United krijgt ondersteuning van SciSports’ software en Datascouting diensten om het scoutingsteam te versterken met data inzichten.

Leeds United gaat samenwerken met SciSports om het scoutingsteam te versterken

Leeds United gaat samenwerken met SciSports om het scoutingsteam te versterken0 ?php the_title() ?>728 dagen geleden
Prijsgevoeligheid varieert namelijk gedurende de rondgang langs de schappen, concludeert Koert van Ittersum, hoogleraar marketing en consumentenwelzijn aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Tijdens het boodschappen doen varieert de prijsgevoeligheid

Tijdens het boodschappen doen varieert de prijsgevoeligheid0 ?php the_title() ?>745 dagen geleden
Nederlandse organisaties gebruiken data in marketing vooral voor conversie optimalisatie. De belangrijkste opbrengst van hun investeringen in data is klanttevredenheid. Toch worden beslissingen bij bijna de helft van organisaties nog steeds genomen op basis van onderbuikgevoel (46%) en niet op grond van feiten (46%). Dat blijkt uit het Data Driven Marketing Onderzoek van DDMA, dat dit jaar voor de tweede keer is gehouden.

Data in marketing vooral gebruikt voor conversie optimalisatie

Data in marketing vooral gebruikt voor conversie optimalisatie0 ?php the_title() ?>818 dagen geleden
KNVB heeft de DDMA Customer Data Award 2017 gewonnen. De ingezonden case van de voetbalbond werd door de jury uitverkozen boven die van de andere genomineerden: Vacanceselect, Manutan en Bilderberg Hotels. De Customer Data Award wordt jaarlijks uitgereikt door DDMA, de branchevereniging voor data en marketing. De prestigieuze prijs is een waardering voor de organisatie die klantdata op operationeel, tactisch en strategisch niveau het meest succesvol weet in te zetten. De genomineerden zijn door een vakjury beoordeeld op verschillende criteria, waaronder rendement, verankering in de organisatie en de impact van het datagebruik op klanten.

KNVB scoort met DDMA Customer Data Award 2017

KNVB scoort met DDMA Customer Data Award 20170 ?php the_title() ?>819 dagen geleden
De Bosatlas van het Nederlandse voetbal brengt deze volkssport breed in kaart. Met thema’s als de amateurs en de profs, voetbal en de maatschappij, en de rol van de commercie. De atlas is tot stand gekomen in samenwerking met de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en de KNVB.

Er is nu ook een Bosatlas voor de voetbal

Er is nu ook een Bosatlas voor de voetbal0 ?php the_title() ?>826 dagen geleden
2bMore onderzocht data-driven marketing bij bedrijven. Automatiseren van het marketingproces en realtime beschikbaarheid van data zijn grootste uitdagingen.

Data-integratie en automatisering hoog op agenda van marketeers

Data-integratie en automatisering hoog op agenda van marketeers0 ?php the_title() ?>883 dagen geleden
De legendarische voetballer Maradonna heeft als coach van Al Fujairah een trainingskamp belegd in Mierlo. Bavaria en Energiedirect scoren met het fenomeen.

Maradonna slaat toe in Nederland

Maradonna slaat toe in Nederland0 ?php the_title() ?>916 dagen geleden
t Groningse Crowdynews implementeert met LiveGrandstand social media-content in verslaggeving. Football365 en TEAMtalk gaan het gebruiken.

Het Groningse Crowdynews scoort in het Engelse voetbal met content van fans

Het Groningse Crowdynews scoort in het Engelse voetbal met content van fans0 ?php the_title() ?>924 dagen geleden
Drones worden steeds vaker gebruikt voor dure filmbeelden. ETH Zürich en TU Delft hebben algoritme ontwikkeld waarmee opnames makkelijker worden.

Spectaculaire filmbeelden met drones dankzij algoritme

Spectaculaire filmbeelden met drones dankzij algoritme0 ?php the_title() ?>926 dagen geleden
Nederland kan tijdens Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal, WEURO, 43.9 miljoen aan extra bestedingen verwachten denkt accountants- en advieskantoor PwC.

WEURO2017 levert gastland naar schatting €44 miljoen op

WEURO2017 levert gastland naar schatting €44 miljoen op0 ?php the_title() ?>952 dagen geleden
Tour de France Dimension Data

GPS-transponders onder 198 zadels verrijken Tour de France met data

GPS-transponders onder 198 zadels verrijken Tour de France met data0 ?php the_title() ?>966 dagen geleden
HvA UvA logistiek

UvA en HvA starten logistieke hub voor duurzame bevoorrading in Amsterdam

UvA en HvA starten logistieke hub voor duurzame bevoorrading in Amsterdam0 ?php the_title() ?>968 dagen geleden
Quantib Nederlandse Data Science Prijzen

Quantib spoort dementie op met data en wint Data Science Prijs

Quantib spoort dementie op met data en wint Data Science Prijs0 ?php the_title() ?>986 dagen geleden
Kia UEFA Women’s EURO 2017

Kia levert de wedstrijdbaldragers tijdens WEURO in Nederland

Kia levert de wedstrijdbaldragers tijdens WEURO in Nederland0 ?php the_title() ?>993 dagen geleden
Bijna 19 miljoen subsidie voor onderzoek miniatuurorganen

Bijna 19 miljoen subsidie voor onderzoek miniatuurorganen

Bijna 19 miljoen subsidie voor onderzoek miniatuurorganen0 ?php the_title() ?>1016 dagen geleden
NN Group en Global Sports Communication presenteren het NN Running Team

NN Group, Nike en Global Sports Communication brengen wereldtop langeafstandslopers samen

NN Group, Nike en Global Sports Communication brengen wereldtop langeafstandslopers samen0 ?php the_title() ?>1049 dagen geleden
SciSports haalt 1,8 miljoen euro extra op voor internationale uitrol data-intelligence in de voetbalsport Een unieke combinatie van machine learning algoritmen en baanbrekende technologie moet de sportwereld veroveren

SciSports haalt 1,8 miljoen euro op voor voetbal data-generator BallJames

SciSports haalt 1,8 miljoen euro op voor voetbal data-generator BallJames0 ?php the_title() ?>1056 dagen geleden
Rijksuniversiteit Groningen Digging in data

Online prijsgegevens worden gebruikt om levensstandaard te bepalen

Online prijsgegevens worden gebruikt om levensstandaard te bepalen0 ?php the_title() ?>1057 dagen geleden
Het Nuon Solar Team, studenten van TUdelf

Nuon Solar Team schakelt hulptroepen in bij start bouw Nuna9

Nuon Solar Team schakelt hulptroepen in bij start bouw Nuna90 ?php the_title() ?>1071 dagen geleden
De website van de eredivisie zaalvoetbaal

Eredivisie Zaalvoetbal lanceert online platform

Eredivisie Zaalvoetbal lanceert online platform0 ?php the_title() ?>1077 dagen geleden
Big Data

Dit zijn de 7 trends binnen Big Data

Dit zijn de 7 trends binnen Big Data0 ?php the_title() ?>1093 dagen geleden
Juzzt football

Juzzt Football gebruikt Gracenote Sports data voor carrièreplanning voetballers

Juzzt Football gebruikt Gracenote Sports data voor carrièreplanning voetballers0 ?php the_title() ?>1098 dagen geleden
Zwemmen zwembad

Sportbonden bedienen individuele fans op digitale kanalen

Sportbonden bedienen individuele fans op digitale kanalen0 ?php the_title() ?>1100 dagen geleden
Ajax eRoom

Speciale eRoom voor jonge fans bij Ajax

Speciale eRoom voor jonge fans bij Ajax0 ?php the_title() ?>1105 dagen geleden
Data overzicht op macbook

Target en Quint introduceren opleiding tot data scientist

Target en Quint introduceren opleiding tot data scientist0 ?php the_title() ?>1106 dagen geleden
Excelsior juichen

Sponsoren kiezen voor Excelsior Rotterdam en RKC Waalwijk

Sponsoren kiezen voor Excelsior Rotterdam en RKC Waalwijk0 ?php the_title() ?>1106 dagen geleden
spectrum

Big Data voor vrede en veiligheid

Big Data voor vrede en veiligheid0 ?php the_title() ?>1108 dagen geleden
Hyperloop competitie TU Delft

Studenten TU Delft imponeren Elon Musk tijdens Hyperloop Pod Competitie

Studenten TU Delft imponeren Elon Musk tijdens Hyperloop Pod Competitie0 ?php the_title() ?>1116 dagen geleden
Funda huis voorzijde

Het funda Huis is gebaseerd op Big Data

Het funda Huis is gebaseerd op Big Data0 ?php the_title() ?>1122 dagen geleden
Big Data Capgemini

MarkLogic en Capgemini sluiten partnership betreffende Big Data

MarkLogic en Capgemini sluiten partnership betreffende Big Data0 ?php the_title() ?>1122 dagen geleden
Asito communicatie award

Asito wint communicatieaward het Gouden Gewei voor beste verandercase 2016

Asito wint communicatieaward het Gouden Gewei voor beste verandercase 20160 ?php the_title() ?>1122 dagen geleden
Fifa 2016 Xbox one

Eredivisieclubs krijgen allemaal Fifa-speler in officiële E-Divisie

Eredivisieclubs krijgen allemaal Fifa-speler in officiële E-Divisie0 ?php the_title() ?>1128 dagen geleden
Big Data screen

Nederlandse voortrekkersrol wordt beloond met Big Data Data Science Prijzen

Nederlandse voortrekkersrol wordt beloond met Big Data Data Science Prijzen0 ?php the_title() ?>1131 dagen geleden
Feyenoord foundation

Feyenoord lanceert nieuw online donatieplatform

Feyenoord lanceert nieuw online donatieplatform0 ?php the_title() ?>1154 dagen geleden
Modewinkel Amsterdam

Marketing Amsterdamse modewinkels ouderwets

Marketing Amsterdamse modewinkels ouderwets0 ?php the_title() ?>1162 dagen geleden
Rekenkamer voetbalshirt

De Rekenkamer onderzoekt de prijs van voetbalshirt

De Rekenkamer onderzoekt de prijs van voetbalshirt0 ?php the_title() ?>1163 dagen geleden
Ajax speler in de aanval

RTL scoort met live advertenties tijdens Europa League

RTL scoort met live advertenties tijdens Europa League0 ?php the_title() ?>1168 dagen geleden
Rotterdam Centraal Station

Boskamp, Gijp, Dekker en Rep signeren tegelijk op Rotterdam CS

Boskamp, Gijp, Dekker en Rep signeren tegelijk op Rotterdam CS0 ?php the_title() ?>1181 dagen geleden
Voetbal international platforms

Voetbal International, LINDA. en ELLE scoren op social media

Voetbal International, LINDA. en ELLE scoren op social media0 ?php the_title() ?>1192 dagen geleden
Gevange playball

Rotterdam Partners slaat toe met honkbal

Rotterdam Partners slaat toe met honkbal0 ?php the_title() ?>1205 dagen geleden
Cruyff Touzani

ING geeft voetballende jeugd voorzet op YouTube

ING geeft voetballende jeugd voorzet op YouTube0 ?php the_title() ?>1225 dagen geleden
Weijland Ajax FIFA-speer

Ajax voegt FIFA-speler toe aan selectie

Ajax voegt FIFA-speler toe aan selectie0 ?php the_title() ?>1246 dagen geleden
De Kuip opkomst spelers vanuit vak Y

Feyenoord vraagt wel heel veel van hun klanten

Feyenoord vraagt wel heel veel van hun klanten0 ?php the_title() ?>1260 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!