Home | Nieuws | Sponsoren kiezen voor Excelsior Rotterdam en RKC Waalwijk

Sponsoren kiezen voor Excelsior Rotterdam en RKC Waalwijk

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Nieuws op 09/02/2017 om 12:08

Excelsior juichen

Sponsoren van de Nederlandse betaald voetbalorganisaties waren dit seizoen, met een gemiddeld cijfer van een 7.8, positief over hun zakelijke relatie met de clubs. Maar S.B.V. Excelsior en RKC Waalwijk deden het met een 8.3 net nog iets beter dan de andere clubs in de Eredivisie en de Jupiler League in het Sponsor Onderzoek 2016/’17 van KNVB Expertise. Vandaar dat de twee clubs werden onderscheiden tijdens het Kenniscongres Betaald Voetbal op de nieuwe KNVB Campus in Zeist. Naast Excelsior waren Eredivisieclubs ook Sparta Rotterdam en Heracles Almelo in de race voor deze prijs. RKC nam het op tegen Almere City FC en FC Eindhoven.

Tweejaarlijks wordt er door KNVB Expertise een onderzoek gedaan naar de tevredenheid en behoeften van sponsoren van de Nederlandse betaald voetbalclubs. De sponsoren zijn om hun mening gevraagd over onder andere stadionbezoek, hun relatie met de club, de faciliteiten in en om het stadion en hospitality.

Sponsoring vormt de grootste inkomstenbron voor de Nederlandse Betaald Voetbal Clubs. Zo vormden de sponsorinkomsten afgelopen seizoen 48 procent van de totale inkomsten in de Jupiler League. Voor de Eredivisie ligt dit percentage op 37 procent. Er is echter wel een dalende trend in de sponsorinkomsten te zien.

Sponsoren van de Nederlandse betaald voetbalorganisaties waren dit seizoen, met een gemiddeld cijfer van een 7.8, positief over hun zakelijke relatie met de clubs. In Eredivisie gaf 78 procent van de sponsoren aan dat ze hun contract verwachten te verlengen. In de Jupiler League ligt dit percentage nog hoger. Hier gaf 90 procent van de zakelijke relaties aan te willen verlengen.

Het is de tweede keer dat Excelsior de prijs in ontvangst mocht nemen. Ook in 2014/15 mocht de club de Sponsor Award Eredivisie mee naar Rotterdam nemen. ”Wij zijn natuurlijk heel erg blij met deze prijs,” zegt commercieel directeur Wouter Gudde. ”Dat waren we de eerste keer al, maar dat we hem nu voor de tweede keer in ontvangst hebben mogen nemen, stemt ons extra tevreden. Dat betekent dat we het structureel goed doen in de ogen van onze sponsors. De prijs wordt immers uitgereikt op basis van de resultaten van het jaarlijkse behoefteonderzoek van KNVB Expertise onder zakelijke relaties van de clubs. Dat wij voor de tweede keer als beste uit dit onderzoek komen, is iets waar wij dus best trots op mogen zijn. Vooral omdat we ondanks de explosieve groei van het aantal sponsors het niveau hebben weten vast te houden.”

Ook zegt 93,9 procent de club aan te bevelen bij anderen. ”Daaruit blijkt dat onze businesspartners echt ambassadeurs zijn voor onze club,” stelt Gudde. ”Met onze hele organisatie werken wij keihard met als uiteindelijk doel om van Excelsior een stabiele eredivisieclub te maken. Daarbij willen wij het voor bedrijven extra interessant maken om sponsor te worden en vooral te blijven door te stimuleren dat businessclubleden onderling zaken met elkaar gaan doen. Als gevolg van die inspanningen zien wij heel veel samenwerkingen binnen onze businessclub.”voetbal

Sparta Rotterdam en FC Volendam werden het best beoordeeld door hun fans in het jaarlijkse Fan Onderzoek 2016/’17. Sparta Rotterdam won deze prijs in de Eredivisie, van hun fans beoordeelde 98 procent het stadionbezoek als goed of zeer goed. In de Jupiler League had FC Volendam de beste score, 96 procent van de Volendamse fans beoordeelde hun stadionbezoek als goed of zeer goed.

Het Fan Onderzoek is een jaarlijks tevredenheidsonderzoek onder alle geregistreerde fans van de Nederlandse betaald voetbal organisaties. Dit jaar werd dit onderzoek voor de achtste keer uitgevoerd. De fans beoordelen hun club op basis van onder andere, sfeer, entertainment, faciliteiten en catering.

De prijzen werden uitgereikt tijdens Kenniscongres Betaald Voetbal met als thema: Je gaat het pas zien als je het doorhebt! Marketingmensen van alle clubs kregen uitleg van Hans van Breukelen (Technisch directeur KNVB), Aljan de Boer (Strategist bij TrendsActive), Tom Gorringe (Head of Marketing Brighton & Hove Albion F.C.), Marcel Surendonk (Head of Brand Partnerships MOJO) en Jacco Eltingh (voormalig tennisser en ondernemer).

Tags

Sparta RotterdamSparta Rotterdam Marketing Brighton & Hove Albion F.C.Marketing Brighton & Hove Albion F.C. RKC WaalwijkRKC Waalwijk FC VolendamFC Volendam voetbalvoetbal KNVBKNVB EredivisieEredivisie SpartaSparta ExcelsiorExcelsior MojoMojo sponsoringsponsoring

Comments

Kenmerken

De KNVB wordt de komende vijf jaar gekleed door Cavallaro Napoli. Het Nederlandse kledingmerk, met Italiaanse roots, is de nieuwe formal wear partner van de KNVB. Cavallaro gaat de directie en de complete staf van de Nederlandse vertegenwoordigende elftallen voorzien van geheel op maat gemaakte kleding. Naast de KNVB werkt het kledingmerk ook samen met AZ en Arsenal.

Cavallaro Napoli kleedt het Nederlands elftal

Cavallaro Napoli kleedt het Nederlands elftal0 ?php the_title() ?>746 dagen geleden
Sinds de komst van adidas in 2014 heeft Feyenoord een uniek distributiemodel voor de officiële clubkleding waarin alle Feyenoord/adidas-kleding alleen verkrijgbaar is bij de officiële Feyenoord-verkoopkanalen. Mede dankzij het structurele groeiende succes van dit model zijn beide partijen zeer tevreden met de nieuwe overeenkomst.

Feyenoord verlengt contract met adidas

Feyenoord verlengt contract met adidas0 ?php the_title() ?>790 dagen geleden
Fifa18 Het tweede seizoen van de edivisie gaat morgen officieel van start in samenwerking met een vijftal nieuwe partners. Naast een uitbreiding van de samenwerking met FOX Sports heeft de Eredivisie CV ook KPN, MediaMarkt, PayPal en 538 aan de Nederlandse FIFA 18 eSports-competitie verbonden. Met deze partners wil de edivisie eSports nog steviger op de kaart zetten.

FOX Sports, KPN, MediaMarkt, PayPal en 538 aan aftrap edivisie

FOX Sports, KPN, MediaMarkt, PayPal en 538 aan aftrap edivisie0 ?php the_title() ?>907 dagen geleden
De legendarische voetballer Maradonna heeft als coach van Al Fujairah een trainingskamp belegd in Mierlo. Bavaria en Energiedirect scoren met het fenomeen.

Maradonna slaat toe in Nederland

Maradonna slaat toe in Nederland0 ?php the_title() ?>961 dagen geleden
Centralpoint.nl, onderdeel van Infotheek Group, is heel dit seizoen zichtbaar op de achterkant van het speelshirt van het elftal uit de Domstad.

Centralpoint.nl nieuwe shirtsponsor FC Utrecht

Centralpoint.nl nieuwe shirtsponsor FC Utrecht0 ?php the_title() ?>966 dagen geleden
adidas liet fans tenues voor Real Madrid, Bayern Munchen en Juventus ontwerpen, maar ook Heracles heeft supporters shirts laten ontwerpen.

Heracles tussen Real Madrid, Bayern Munchen en Juventus

Heracles tussen Real Madrid, Bayern Munchen en Juventus0 ?php the_title() ?>984 dagen geleden
Thermen Bussloo Go Ahead Eagles hoofdsponsor

Thermen Bussloo nieuwe hoofdsponsor Go Ahead Eagles

Thermen Bussloo nieuwe hoofdsponsor Go Ahead Eagles0 ?php the_title() ?>1004 dagen geleden
Kia UEFA Women’s EURO 2017

Kia levert de wedstrijdbaldragers tijdens WEURO in Nederland

Kia levert de wedstrijdbaldragers tijdens WEURO in Nederland0 ?php the_title() ?>1038 dagen geleden
Opel Feyenoord

Opel blijft na hoofdsponsorschap als mobiliteitspartner aan Feyenoord verbonden

Opel blijft na hoofdsponsorschap als mobiliteitspartner aan Feyenoord verbonden0 ?php the_title() ?>1039 dagen geleden
Fifa Heracles

Uniek FIFA-toernooi in het Polman Stadion van Heracles

Uniek FIFA-toernooi in het Polman Stadion van Heracles0 ?php the_title() ?>1043 dagen geleden
Helmond Sport flexpakket

Helmond Sport eerste club met flexibele business seats

Helmond Sport eerste club met flexibele business seats0 ?php the_title() ?>1047 dagen geleden
Excelsior Van Donge & De Roo sponsor

Excelsior Stadion Woudestein heet voortaan Van Donge & De Roo Stadion

Excelsior Stadion Woudestein heet voortaan Van Donge & De Roo Stadion0 ?php the_title() ?>1071 dagen geleden
KPN Eredivisie

KPN vanaf komend seizoen nieuwe hoofdsponsor Eredivisie

KPN vanaf komend seizoen nieuwe hoofdsponsor Eredivisie0 ?php the_title() ?>1081 dagen geleden
Brandsfit sponsor sportclubs

Brandsfit biedt sportclubs gratis tenues door een slim sponsormodel

Brandsfit biedt sportclubs gratis tenues door een slim sponsormodel0 ?php the_title() ?>1089 dagen geleden
ESET Nederland gaat samenwerken met topatleet Churandy Martina voor een digitaal veiliger Nederland. De 32-jarige Europees Kampioen 100 meter zal voor ESET Nederland als ambassadeur optreden en voor langere periode gaan ondersteunen in haar missie om Nederland digitaal veiliger te maken en iedereen te kunnen laten genieten van veiligere technologie.

Churandy Martina wordt ambassadeur van ESET Nederland

Churandy Martina wordt ambassadeur van ESET Nederland0 ?php the_title() ?>1092 dagen geleden
ING steunt het Nederlandse Voetbal en dus uiteraard ook het vrouwenvoetbal. Daarom is ING trotse Nationale Partner van WEURO 2017. Als partner gaat ING het toernooi zo goed mogelijk faciliteren en een bijdrage leveren om het tot een succes te maken en op deze manier het vrouwenvoetbal meer aandacht te geven en vooruit te helpen.

ING is trotse Nationale Partner van WEURO 2017

ING is trotse Nationale Partner van WEURO 20170 ?php the_title() ?>1091 dagen geleden
Feyenoord heeft een nieuwe hoofdpartner. Vanaf seizoen 2017-2018 staat het logo van Qurrent op het shirt. Qurrent is al business partner van Sparta!

Energiebedrijf Qurrent volgt Opel op als hoofdsponsor koploper Feyenoord

Energiebedrijf Qurrent volgt Opel op als hoofdsponsor koploper Feyenoord0 ?php the_title() ?>1095 dagen geleden
Mitsubishi Motors en Rugby Nederland slaan de handen ineen. Deze verbintenis volgt op samenwerkingen met nationale rugbyteams in onder andere Engeland en Japan. In die landen is de rugbysport al zeer populair en ook in Nederland groeit de belangstelling hard. Mitsubishi Motors ondersteunt deze veelbelovende ontwikkeling van harte.

Mitsubishi Motors duikt tussen de Nederlandse Rugbydames

Mitsubishi Motors duikt tussen de Nederlandse Rugbydames0 ?php the_title() ?>1096 dagen geleden
reclameadvies bij goal Feyenoord

Rotterdamse bureaus bieden reclameadvies bij elke goal van Feyenoord

Rotterdamse bureaus bieden reclameadvies bij elke goal van Feyenoord0 ?php the_title() ?>1101 dagen geleden
SciSports haalt 1,8 miljoen euro extra op voor internationale uitrol data-intelligence in de voetbalsport Een unieke combinatie van machine learning algoritmen en baanbrekende technologie moet de sportwereld veroveren

SciSports haalt 1,8 miljoen euro op voor voetbal data-generator BallJames

SciSports haalt 1,8 miljoen euro op voor voetbal data-generator BallJames0 ?php the_title() ?>1101 dagen geleden
Partnership KNHB en Rabobank

Verlenging partnership KNHB en Rabobank voorbeeld van nieuwe sponsorstrategie

Verlenging partnership KNHB en Rabobank voorbeeld van nieuwe sponsorstrategie0 ?php the_title() ?>1111 dagen geleden
Een hardloper in Rotterdam geholpen door Nationale Nederlanden en Atletiekunie

Nationale-Nederlanden en Atletiekunie helpen hardlopers

Nationale-Nederlanden en Atletiekunie helpen hardlopers0 ?php the_title() ?>1120 dagen geleden
De website van de eredivisie zaalvoetbaal

Eredivisie Zaalvoetbal lanceert online platform

Eredivisie Zaalvoetbal lanceert online platform0 ?php the_title() ?>1122 dagen geleden
Krajicek Foundation

ABN AMRO en Krajicek Foundation verlengen partnership

ABN AMRO en Krajicek Foundation verlengen partnership0 ?php the_title() ?>1136 dagen geleden
Olympiërs tot Winterspelen

Olympiërs tot Winterspelen van Beijing 2022 gekleed door FILA

Olympiërs tot Winterspelen van Beijing 2022 gekleed door FILA0 ?php the_title() ?>1137 dagen geleden
Ruiters Bavaria

Bavaria 0.0 start eerste commerciële ploeg in paardensport

Bavaria 0.0 start eerste commerciële ploeg in paardensport0 ?php the_title() ?>1145 dagen geleden
Zwemmen zwembad

Sportbonden bedienen individuele fans op digitale kanalen

Sportbonden bedienen individuele fans op digitale kanalen0 ?php the_title() ?>1145 dagen geleden
Ballenkids tennis

ABN AMRO voorziet ballenkids van camera tijdens World Tennis Tournament in Ahoy

ABN AMRO voorziet ballenkids van camera tijdens World Tennis Tournament in Ahoy0 ?php the_title() ?>1150 dagen geleden
Ajax eRoom

Speciale eRoom voor jonge fans bij Ajax

Speciale eRoom voor jonge fans bij Ajax0 ?php the_title() ?>1151 dagen geleden
Fifa 2016 Xbox one

Eredivisieclubs krijgen allemaal Fifa-speler in officiële E-Divisie

Eredivisieclubs krijgen allemaal Fifa-speler in officiële E-Divisie0 ?php the_title() ?>1173 dagen geleden
Voetbal zand

Subsidie voor Big Data-onderzoek naar verschil tussen Braziliaans en Nederlands voetbal

Subsidie voor Big Data-onderzoek naar verschil tussen Braziliaans en Nederlands voetbal0 ?php the_title() ?>1179 dagen geleden
Feyenoord foundation

Feyenoord lanceert nieuw online donatieplatform

Feyenoord lanceert nieuw online donatieplatform0 ?php the_title() ?>1199 dagen geleden
Rekenkamer voetbalshirt

De Rekenkamer onderzoekt de prijs van voetbalshirt

De Rekenkamer onderzoekt de prijs van voetbalshirt0 ?php the_title() ?>1208 dagen geleden
Ajax speler in de aanval

RTL scoort met live advertenties tijdens Europa League

RTL scoort met live advertenties tijdens Europa League0 ?php the_title() ?>1213 dagen geleden
Constantijn Rijsdijk PostNL

Pakketten vol PostNL-data op weg naar Dutch Open Hackathon

Pakketten vol PostNL-data op weg naar Dutch Open Hackathon0 ?php the_title() ?>1217 dagen geleden
Rotterdam Centraal Station

Boskamp, Gijp, Dekker en Rep signeren tegelijk op Rotterdam CS

Boskamp, Gijp, Dekker en Rep signeren tegelijk op Rotterdam CS0 ?php the_title() ?>1226 dagen geleden
Voetbal international platforms

Voetbal International, LINDA. en ELLE scoren op social media

Voetbal International, LINDA. en ELLE scoren op social media0 ?php the_title() ?>1237 dagen geleden
Gevange playball

Rotterdam Partners slaat toe met honkbal

Rotterdam Partners slaat toe met honkbal0 ?php the_title() ?>1251 dagen geleden
PSV Eindhoven Davy Pröpper

Jumbo en PSV maken kinderdromen waar

Jumbo en PSV maken kinderdromen waar0 ?php the_title() ?>1255 dagen geleden
Cruyff Touzani

ING geeft voetballende jeugd voorzet op YouTube

ING geeft voetballende jeugd voorzet op YouTube0 ?php the_title() ?>1270 dagen geleden
Weijland Ajax FIFA-speer

Ajax voegt FIFA-speler toe aan selectie

Ajax voegt FIFA-speler toe aan selectie0 ?php the_title() ?>1291 dagen geleden
De Kuip opkomst spelers vanuit vak Y

Feyenoord vraagt wel heel veel van hun klanten

Feyenoord vraagt wel heel veel van hun klanten0 ?php the_title() ?>1305 dagen geleden
Luckygraaf eerste voetbal vlogger PSV

PSV contracteert vlogger, verwachting is dat meerdere clubs zullen volgen

PSV contracteert vlogger, verwachting is dat meerdere clubs zullen volgen0 ?php the_title() ?>1306 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!