Home | Logistiek/e-commerce | Social PickUp van Homerr direct te selecteren in de webshop Frank.nl

Social PickUp van Homerr direct te selecteren in de webshop Frank.nl

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 06/09/2017 om 16:56

Frank.nl heeft Homerr als eerste geïntegreerd, vanuit de webshop kan direct een Homerr of HomerrPoint worden geselecteerd als pickup punt.

Het is voortaan mogelijk om direct vanuit de webshop een Homerr of HomerrPoint te selecteren als pickup punt.  Zo kan het pakket opgehaald worden op het ideale momen. Homerr houdt de consument op de hoogte over de status van het pakketje via mail en door middel van een online versie van de app. Frank.nl heeft Homerr als eerste geïntegreerd, waardoor Homerr nu live staat bij 160 verschillende webshops.

Mensen bestellen steeds meer, en zijn steeds minder vaak thuis. Homerr heeft de oplossing. Onderzoeksbureau Scherper deed in opdracht van Homerr onderzoek naar de beleving van pakketbezorging onder ruim 1000 respondenten in stedelijke gebieden. Volgens het onderzoek gaat de eerste afleverpoging wel eens mis bij meer dan 90% van de online shoppers en ervaart 85% van hen dit als redelijk tot zeer problematisch.

Homerr biedt een oplossing voor het last-mile delivery probleem, door de controle terug te geven aan de consument. Daardoor kunnen bestellingen altijd in de buurt opgehaald worden op een tijdstip dat het de consument uitkomt, ook ver na kantooruren. Homerr is een Amsterdamse startup opgericht door Juriaan Matthijssen en Theo Hoeksema, beiden ervaren ondernemers. Zowel het Homerr netwerk als Homerr groeit snel. In het najaar is Homerr naast Amsterdam actief in Utrecht, Rotterdam en Den-Haag.

Buren kunnen door middel van een app aangeven dat ze bereid zijn een pakket voor de buren te ontvangen tegen een kleine vergoeding. Daarnaast hebben ook lokale retailers, zoals bijvoorbeeld een kapsalon of een koffiebar, zich aangesloten bij het netwerk. Momenteel heeft Homerr een netwerk van 150 punten in Amsterdam en zal dit na de zomer uitbreiden naar de rest van de Randstad. Hiermee is Homerr het grootste (social) netwerk aan pickup punten in Amsterdam. Daarnaast onderscheiden de punten zich door het feit dat deze open zijn tot minimaal 20:00 uur, 6 dagen in de week.

De eerste webshop die zijn pick-up netwerk heeft uitgebreid met het onafhankelijke netwerk van Homerr is Frank.nl. Vanaf augustus 2017 is het mogelijk om Homerr te selecteren in de check-out van de webshop. Frank biedt een platform voor 160 webwinkels met een gezamenlijk aanbod van 88.917 producten. Ze verkopen alles op het gebied van home, healthcare, sport en outdoor.

Tags

frank.nlfrank.nl pickuppickup HomerrHomerr

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!