Home | retail | Sinolink Express en Nic. Oud op weg naar Chinese markt

Sinolink Express en Nic. Oud op weg naar Chinese markt

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 28/06/2017 om 11:21

China Sinolink Express Nic. Oud

De eerste Europese Express dienst voor internetaankopen van Chinese consumenten is gelanceerd. Sinolink Express wordt de schakel voor pakketzendingen naar China. Een gespecialiseerde logistieke dienstverlener voor Europese ondernemers met ambities in de Chinese markt, zowel B2C als B2B.

Crossborder e-commerce groeit hard in China. De verwachte groei van internetaankopen door Chinezen in het buitenland is voor de komende jaren meer dan 40%!  Zij kopen originele producten rechtstreeks van de retailers of fabrikanten in het land van herkomst. In deze razendsnel groeiende markt is veel belangstelling voor de kwaliteitsproducten uit Europa en dat biedt onder andere kansen voor producenten, exporteurs, groothandels en webshops.

In 2016 kochten 41 miljoen Chinezen online goederen buiten hun landsgrenzen en de verwachting is dat dit aantal gaat oplopen naar 74 miljoen in 2018.

Export naar China is echter aan zeer veel regels gebonden. De bestaande mogelijkheden om goederen naar China te verzenden voldoen niet aan deze douaneregels voor Cross-border E-commerce en zijn bovendien tijdrovend en vrij duur.

Sinolink Express maakt echter gebruik van een volledig geïntegreerd IT-systeem. Hierbij zijn alle benodigde partijen digitaal met elkaar verbonden: Nic. Oud als de Nederlandse logistieke dienstverlener, Nederlandse douane, vervoerder luchtvracht, Chinese douane, Chinese logistieke dienstverlener en de Chinese koerier. Hiermee worden snelheid, inzicht en -in een aantal gevallen- ook reductie van importheffing en BTW verzekerd. De zendingen zijn vooraf bekend bij de douane in China en voorzien van de juiste voorgeschreven documentatie. op deze manier kunnen goederen snel, zonder haperingen in China binnenkomen.

Sinolink Express BV is een exclusief samenwerkingsverband tussen een aantal gerenommeerde partijen. In Nederland is dit Nic. Oud. Nic. Oud verzorgt de opslag en het verzendklaar maken van de goederen, de juiste verpakking, labeling en export-documenten volgens de douanevoorschriften. Nic. Oud beschikt over een unieke webportal waarmee op efficiënte wijze de zendingen worden ingeboekt. Dit kan uiteraard ook door middel van een koppeling met één van de Chinese e-commerce platforms of uw webshop.

High Store Technology is de Chinese partner, het is een grote logistieke speler en gespecialiseerd in orderfulfilment en weblogistics. High Store Technology is een jong bedrijf, opgericht in 2014 en gelinkt aan grote bedrijven in China zoals, Kaola (webshop) en Netease (ICT – beursgenoteerd. High Store zorgt voor de customor clearance van de goederen, de controle en regelt het transport in China met koeriersdiensten. High Store is evenals Nic. Oud in hoge mate geautomatiseerd en heeft veel ervaring met Cross Border E-commerce.

Werken met Sinolink Express betekent concurrentievoordeel. Een totaalpakket aan services die zorgt voor zeer snelle, veilige en soepele afhandeling van pakketzendingen van Europa naar China. Van opslag en orderverwerking tot de vereiste labeling en verzending. Sinolink ondersteunt ondernemers bij het ontwikkelen van webshops specifiek voor de Chinese markt. Daarbij leveren zij aanvullende support als marketing-salesactiviteiten en fulfilment.

Tags

Nic. OudNic. Oud Sinolink ExpressSinolink Express ChinaChina

Comments

Kenmerken

EasyToys, een onderdeel van EDC Retail, uit Veendam, is toegetreden tot Tmall, de B2C online platform van Alibaba Group, om erotische lifestyleproducten in China aan meer dan 552 miljoen actieve consumenten op het platform aan te bieden. EasyToys biedt een breed assortiment aan producten op de Tmall-platform, waaronder items van de huismerken EasyToys, Boners, FPPR en EasyGlide en andere  erotische merken zoals Lelo en Durex.

Easytoys brengt erotische lifestyleproducten naar Alibaba

Easytoys brengt erotische lifestyleproducten naar Alibaba0 ?php the_title() ?>519 dagen geleden
Active Ants heeft de grootste Autostore van de Benelux in gebruik genomen. Met een capaciteit van maar liefst 64.000 bakken, 32 robots en 6 poorten heeft zij haar huidige Autostore systeem meer dan verdubbeld. Active Ants verzorgt de e-fulfilment voor webwinkels van Dille & Kamille, Hallmark, Girav, Supersmart, BNNVARA en Grolsch. Active Ants biedt daarnaast ook Basketpic, daarmee ontvangt de eindklant per mail een foto van de werkelijke bestelling, terwijl deze klaar wordt gemaakt voor verzending. meerderheid

Bpost koopt een meerderheid aandelen Active Ants BV

Bpost koopt een meerderheid aandelen Active Ants BV0 ?php the_title() ?>558 dagen geleden

Logistieke startup Brenger koppelt transportverzoeken aan onbenutte laadruimte

Logistieke startup Brenger koppelt transportverzoeken aan onbenutte laadruimte0 ?php the_title() ?>609 dagen geleden
Het innovatiecentrum in Utrecht zal met name focussen op verregaande automatisering en innovatieve pick-technologieën. Kuehne + Nagel is een van de eerste logistieke dienstverleners die collaboratieve robots in zal zetten voor operationele werkzaamheden. Het bedrijf doet dit in samenwerking met Universal Robots.

Kuehne + Nagel opent innovatiecentrum voor grootschalige automatisering en pick-technologie

Kuehne + Nagel opent innovatiecentrum voor grootschalige automatisering en pick-technologie0 ?php the_title() ?>616 dagen geleden
Consumenten kopen steeds meer grote artikelen online, zoals meubels en huishoudelijke apparatuur. Vandaar last‑mile expansie van XPO Logistics.

XPO Logistics breidt last mile distributie uit naar Europa

XPO Logistics breidt last mile distributie uit naar Europa0 ?php the_title() ?>630 dagen geleden
Hoewel cross-border shoppen steeds laagdrempeliger wordt gemaakt, zijn er toch nog een aantal culturele verschillen tussen de shops waar consumenten zich niet altijd van bewust zijn. Shop veilig je kerstcadeaus bij elkaar en kom niet voor verrassingen te staan tijdens het winkelen bij online webgiganten uit Amerika en Azië. Trusted Shops helpt je de vier belangrijkste culturele valkuilen te herkennen en omzeilen.

Trusted Shops waarschuwt voor buitenlandse webgiganten

Trusted Shops waarschuwt voor buitenlandse webgiganten0 ?php the_title() ?>693 dagen geleden
Het Nederlandse bedrijf Eurail.com was gisteravond onderdeel van de grote live show die Alibaba organiseerde ter afsluiting van Double 11 (Singles Day). In de laatste tien minuten van dit evenement, vlak voordat de omzet van het koopfestijn bekend werd gemaakt, gaven vijf internationale partners een korte presentatie over hun samenwerking met de Chinese webwinkelgigant. Eurail.com verkoopt via Alibaba Eurail treinpassen in China.

Nederlands bedrijf prominent aanwezig op Alibaba’s Singles Day feestje

Nederlands bedrijf prominent aanwezig op Alibaba’s Singles Day feestje0 ?php the_title() ?>729 dagen geleden
Door de samenwerking met GPS-Buddy is het voor de gebruikers van CX Euro mogelijk om hun vracht realtime te volgen. Hierdoor kunnen gebruikers hun planning optimaliseren door meer transportopdrachten aan te nemen en wordt ‘leeg rijden’ voorkomen. Gebruikers hoeven geen klant te zijn van GPS-Buddy, het platform biedt voor het volgen van een zending diverse mogelijkheden.

GPS-Buddy sluit samenwerkingsovereenkomst met CX Euro

GPS-Buddy sluit samenwerkingsovereenkomst met CX Euro0 ?php the_title() ?>731 dagen geleden
Waarom is het noodzaak dat Nederlandse e-retailers buitenlandse feestdagen zoals Valentijnsdag, Black Friday en Cyber Monday en nu ook Singles day adopteren en wat is het verband met cross-border shopping? Internationaal vertrouwensmerk Trusted Shops legt het uit.

Geadopteerde feestdagen bieden online shoppers meer kortingen

Geadopteerde feestdagen bieden online shoppers meer kortingen0 ?php the_title() ?>731 dagen geleden
In Azië is Singles Day het grootste winkelfenomeen. Bol.com introduceert in navolging op 11 november (11/11) een extra Nederlandse feestdag.

Bol haalt het fenomeen Singles Day naar Nederland

Bol haalt het fenomeen Singles Day naar Nederland0 ?php the_title() ?>735 dagen geleden
In Luxemburg zijn de omstandigheden voor online shopping het best. De Verenigde Naties stelt elk jaar een ranglijst op gebaseerd op het gebruik van internet, de veiligheid van servers, de betaalmogelijkheden en de betrouwbaarheid van postbezorgers. Nederland staat op de vierde plaats in de UNCTAD B2C E-commerce Index. Vorig jaar was dat de tweede plek. Zwitserland is Nederland en Noorwegen voorbijgestreefd vanaf de achtste positie.

Nederland profiteert na Luxemburg, Zwitserland en Noorwegen het meest van e-commerce

Nederland profiteert na Luxemburg, Zwitserland en Noorwegen het meest van e-commerce0 ?php the_title() ?>763 dagen geleden

Ingevoerde smartphones goed voor 15 miljard

Ingevoerde smartphones goed voor 15 miljard0 ?php the_title() ?>777 dagen geleden
DHL en ontwikkelaar van logistieke bedrijventerreinen OML zijn recentelijk toegetreden tot het Midden-Limburgse samenwerkingsverband e-Fulfilment Hub.

DHL en OML toegetreden tot samenwerkingsverband e-Fulfilment Hub

DHL en OML toegetreden tot samenwerkingsverband e-Fulfilment Hub0 ?php the_title() ?>777 dagen geleden
Sprynter is Nederlandse app waarmee simpel pakketten kunnen worden verstuurd. Na een foto met de app komt een koerier pakket thuis ophalen.

Koerier van Sprynter haalt pakket thuis op na een foto

Koerier van Sprynter haalt pakket thuis op na een foto0 ?php the_title() ?>797 dagen geleden
Retourverpakkingen vol lucht kost webshops jaarlijks vele miljoenen extra. In opdracht van Transport Logistiek onderzocht Salvum optimale oplossingen.

Retourverpakkingen vol lucht kost webshops jaarlijks vele miljoenen extra

Retourverpakkingen vol lucht kost webshops jaarlijks vele miljoenen extra0 ?php the_title() ?>830 dagen geleden
ederlandse bestelauto’s vervoerden in 2016 ruim 64 miljoen ton goederen, post- en pakketbedrijven zijn goed voor 8 miljoen ton.

Internetwinkels sturen steeds meer bestelauto’s met goederen de nacht in

Internetwinkels sturen steeds meer bestelauto’s met goederen de nacht in0 ?php the_title() ?>846 dagen geleden
CBS Koeriers

Internetverkopen zorgen voor grootste omzetstijging koeriers in tien jaar

Internetverkopen zorgen voor grootste omzetstijging koeriers in tien jaar0 ?php the_title() ?>853 dagen geleden
CES Tosti Creative

Hoe je een elektronica beurs in China leuk maakt!

Hoe je een elektronica beurs in China leuk maakt!0 ?php the_title() ?>876 dagen geleden
Travis Mantianxing

Travis betreedt Chinese markt met joint venture

Travis betreedt Chinese markt met joint venture0 ?php the_title() ?>886 dagen geleden
KLM WeChat Twitter Messenger

KLM verspreidt vluchtinformatie ook via Twitter en WeChat

KLM verspreidt vluchtinformatie ook via Twitter en WeChat0 ?php the_title() ?>889 dagen geleden
BAD Awards Biokunstenaars

Drie biokunstenaars winnen Bio Art & Design Award 2017

Drie biokunstenaars winnen Bio Art & Design Award 20170 ?php the_title() ?>904 dagen geleden
Center Parcs investering

Center Parcs investeert ruim één miljard euro

Center Parcs investeert ruim één miljard euro0 ?php the_title() ?>915 dagen geleden
car2go car2share autodeelconcept

Car2go breidt uit in China door fusie met autodeelconcept Car2Share

Car2go breidt uit in China door fusie met autodeelconcept Car2Share0 ?php the_title() ?>921 dagen geleden
e-commerce ShoppingTomorrow

20 miljard aan online uitgaven in Nederland

20 miljard aan online uitgaven in Nederland0 ?php the_title() ?>921 dagen geleden
PostNL AliExpress Alibaba

PostNL bezorgt pakjes voor AliExpress in Nederland

PostNL bezorgt pakjes voor AliExpress in Nederland0 ?php the_title() ?>922 dagen geleden
Private financiers hebben in de eerste drie maanden van 2017 meer geld geïnvesteerd in startups dan in het laatste kwartaal van 2016.

Wereldwijde investeringen in startups nemen licht toe

Wereldwijde investeringen in startups nemen licht toe0 ?php the_title() ?>943 dagen geleden
Manus VR Gamechangers

Documentaire over revolutionaire gamehandschoen

Documentaire over revolutionaire gamehandschoen0 ?php the_title() ?>965 dagen geleden
Alibaba vestiging

Online uitgaven bij Chinese webshops stijgen met 59%

Online uitgaven bij Chinese webshops stijgen met 59%0 ?php the_title() ?>967 dagen geleden
KLM KLM Cargo Ouwehands Dierenpark Panda's

KLM begeleidt reuzenpanda’s vanuit China naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen

KLM begeleidt reuzenpanda’s vanuit China naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen0 ?php the_title() ?>972 dagen geleden
Eerste stem-vertaalapparaat

‘s Werelds eerste stem-vertaalapparaat komt uit Rotterdam

‘s Werelds eerste stem-vertaalapparaat komt uit Rotterdam0 ?php the_title() ?>987 dagen geleden
Skyline vanaf Euromast

Rotterdam Expat Centre wil bedrijven en expats warm verwelkomen met website

Rotterdam Expat Centre wil bedrijven en expats warm verwelkomen met website0 ?php the_title() ?>1021 dagen geleden
WeChat

Hoe zet je de Chinese lifestyle-app WeChat in?

Hoe zet je de Chinese lifestyle-app WeChat in?0 ?php the_title() ?>1036 dagen geleden
Prijsvechter

Driedelige serie De prijsvechter onderzoekt goedkooplust

Driedelige serie De prijsvechter onderzoekt goedkooplust0 ?php the_title() ?>1040 dagen geleden
BMW Duitsland

Fabrikanten verwachten nauwelijks nog winst door verkoop van auto alleen

Fabrikanten verwachten nauwelijks nog winst door verkoop van auto alleen0 ?php the_title() ?>1041 dagen geleden
Black Friday bij target

Black Friday werpt schaduw vooruit

Black Friday werpt schaduw vooruit0 ?php the_title() ?>1083 dagen geleden
ICT ranglijst microsoft

Nederland doet niet mee in de Global ICT 50-ranglijst 2016

Nederland doet niet mee in de Global ICT 50-ranglijst 20160 ?php the_title() ?>1092 dagen geleden
Chinees fenomeen Single's day

Webshops spelen in op Chinees fenomeen Singles’ Day

Webshops spelen in op Chinees fenomeen Singles’ Day0 ?php the_title() ?>1096 dagen geleden
Winkel uitbreiding Shop extensie

De extensie .shop al bijna op je beeldscherm

De extensie .shop al bijna op je beeldscherm0 ?php the_title() ?>1151 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!