Home | retail | RTL Ventures investeert in groei van woonwinkel Flinders

RTL Ventures investeert in groei van woonwinkel Flinders

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 25/04/2017 om 13:10

Flinders RTL

Flinders is een woonwinkel waar consumenten en bedrijven meer dan 18.000 designproducten kunnen vinden. Het is de missie van Flinders om design voor iedereen toegankelijk te maken. Het bedrijf heeft een webshop, een woonwinkel in Zaandam en twee cafés in Groningen en Hilversum. RTL Ventures, de investeringstak van RTL,  investeert 3 miljoen in ruil voor een minderheidsbelang. Flinders laat al jaren een enorme groei zien. De komende periode zet het bedrijf in op de optimalisatie van marketing, personalisatie van zijn aanbod en logistiek.

”De woonbranche is tot op heden erg versnipperd. Zeker in het hogere segment bestaat geen landelijk merk dat de consument via alle kanalen weet te bereiken en te bedienen. De huidige design woonwinkels hebben vooral een regionale focus en online grootmachten als Bol.com, Wehkamp en Fonq missen de specialisatie in het luxesegment. Het is onze ambitie om dé specialist te worden in het designsegment binnen de woonbranche en daarmee marktleider in Nederland, België en Duitsland,” zegt Geert-Jan Smits, CEO en oprichter van Flinders. Flinders breidt de komende jaren fors uit in assortiment, personeel, marketing en logistiek. Het bedrijf wil zijn naamsbekendheid vergroten door de inzet van televisiereclame en printmedia en de uitgave van een eigen magazine.

Vincent Pieterson, Investment Director RTL: ”Er liggen enorme kansen voor woonwinkels die alle kanalen weten te benutten om de woonconsument te inspireren en te adviseren. Met het versnipperende aanbod is het slechts een kwestie van tijd dat er ook online in dit segment een marktleider opstaat. Flinders heeft alle kenmerken om die positie te claimen, met name dankzij de multi-channel benadering en ondernemers aan het roer met een bewezen track record in e-commerce.”

Op de platformen van Flinders is werk te bewonderen van beroemde ontwerpers als Charles & Ray Eames, Arne Jacobsen, Jasper Morrison, Marcel Wanders en Scholten & Baijings. Ook de grootste designlabels uit Europa zoals HAY, Vitra, Artemide, FLOS, Muuto en Moooi zijn online en in de eigen flagshipstore in Zaandam prominent vertegenwoordigd.

Smits: ”Het startpunt van de zoektocht naar design is meer en meer online. Het is onze de ambitie om de beleving op Flinders.nl te optimaliseren. We omarmen technieken als personalisatie, 3D en augmented reality om zowel consumenten als bedrijven nog beter te bedienen in hun zoektocht naar designmeubels. Met de investering van RTL en de synergie met de RTL-merken op het gebied van wonen en lifestyle kunnen we onze ambities waarmaken.”

Tags

Charles & Ray EamesCharles & Ray Eames Arne JacobsenArne Jacobsen Scholten & BaijingsScholten & Baijings Jasper MorrisonJasper Morrison VitraVitra ArtemideArtemide FLOSFLOS MuutoMuuto Geert-Jan SmitsGeert-Jan Smits MoooiMoooi Marcel WandersMarcel Wanders Flinders.Flinders. HAYHAY RTL VenturesRTL Ventures RTLRTL

Comments

Kenmerken

RTL neemt minderheidsbelang in Travelbags, de online winkel op het gebied van koffers en tassen met ook fysieke winkels, voor verdere internationale uitrol.

RTL Ventures investeert in groei Travelbags

RTL Ventures investeert in groei Travelbags0 ?php the_title() ?>525 dagen geleden
Woonwebshop voor designproducten en accessoires Flinders is uitgeroepen tot de winnaar van de award Logistieke Webshop van het Jaar 2018. De andere finalist was KPN.

Flinders winnaar Award Logistieke Webshop van het Jaar

Flinders winnaar Award Logistieke Webshop van het Jaar0 ?php the_title() ?>530 dagen geleden
WOWN!  is een nieuw interieurmerk. Bedacht en gerund door conceptontwikkelaar Lonneke Huijbregts van Bubblemint en drie grote Nederlandse bloggers op het gebied van interieur. Anki Wijnen van Zilverblauw, Suzanne de Jong van &SUUS en Souraya Hassan van Binti Home inspireren dagelijks honderdduizenden volgers met hun unieke kijk op design, interieur en lifestyle. Voor WOWN! ontwierpen zij alle drie een eigen collectie in hun eigen, herkenbare stijl. Daarna kwam Kwantum er pas bij. 

Interieurbloggers &SUUS, Zilverblauw en Binti Home ontwerpen voor Kwantum

Interieurbloggers &SUUS, Zilverblauw en Binti Home ontwerpen voor Kwantum0 ?php the_title() ?>629 dagen geleden
Inretail verwacht dat de branche 4% meer om gaat zetten in 2018, gebaseerd op consumentenvertrouwen en groei van werkgelegenheid en woningmarkt.

Woonwinkels zetten bijna 9% meer om

Woonwinkels zetten bijna 9% meer om0 ?php the_title() ?>638 dagen geleden
Flinders heeft in 2017 een omzet gerealiseerd van meer dan 15 miljoen euro. Hierdoor is een groei van 39% behaald ten opzichte van vorig jaar. Flinders laat al jaren een enorme groei zien. Het komende jaar wordt wederom ingezet op televisiereclame om het merk Flinders uit te bouwen. Daarnaast zal een deel van de expansie uit het buitenland komen en wordt het assortiment uitgebreid. Flinders verwacht in 2018 door te groeien naar een omzet van € 20 miljoen.

Flinders bereikt omzet van 15 miljoen euro en zet in op verdere groei

Flinders bereikt omzet van 15 miljoen euro en zet in op verdere groei0 ?php the_title() ?>678 dagen geleden
Met een gemiddelde stijging van 12,7% is de omzet in het derde kwartaal geëxplodeerd voor de woonwinkel sector. Keukenverkopers konden zelfs een omzetstijging van 16,6% noteren, terwijl dat in het eerste kwartaal maar 1,5% was. De woonbranche loopt qua omzetontwikkeling tot en met september nu ruim 9% voor op vorig jaar en realiseert nu al 13 kwartalen op rij een omzetplus. De cijfers over woonwinkels zijn afkomstig uit de INretail Woonwinkelmonitor.

De omzetten bij woonwinkels exploderen

De omzetten bij woonwinkels exploderen0 ?php the_title() ?>729 dagen geleden
RTL test tonen van mid-roll advertenties op Facebook vanwege sterke groei van activiteit op pagina’s van RTL Nieuws, EditieNL en Voetbal Inside.

RTL start Facebook pilot met mid-rolls

RTL start Facebook pilot met mid-rolls0 ?php the_title() ?>739 dagen geleden

Online nieuwsmedia populair bij reclamedoelgroepen

Online nieuwsmedia populair bij reclamedoelgroepen0 ?php the_title() ?>761 dagen geleden
KARWEI is per januari 2018 de nieuwe branded content-partner van Eigen Huis & Tuin bij RTL 4. In de samenwerking maken zij van een huis een thuis.

KARWEI nieuwe sponsor van Eigen Huis & Tuin

KARWEI nieuwe sponsor van Eigen Huis & Tuin0 ?php the_title() ?>771 dagen geleden
RTL neemt meerderheidsbelang in Adfactor, gespecialiseerd in native advertising. Door combinatie zijn meer op maat gemaakte campagnes mogelijk.

RTL Nederland en Adfactor slaan handen ineen

RTL Nederland en Adfactor slaan handen ineen0 ?php the_title() ?>784 dagen geleden
Canon Nederland is net net als in 2016 hoofdsponsor van het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje dat vanaf 24 oktober bij RTL 4 wordt uitgezonden. In het programma gaan ygo Gernandt, Isa Hoes, Monique Smit, Roel van Velzen, Gordon Heuckeroth, Vivian Reijs, Estelle Cruijff en Giel de Winter met passie voor fotografie de strijd met elkaar aan en worden ze beoordeeld door professionals uit het vak. De hoofdprijs is een fotoreportage in het magazine National Geographic. Het Perfecte Plaatje wordt gepresenteerd door Tijl Beckand, de productie is in handen van Talpa Producties.

Canon wederom hoofdsponsor van het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje

Canon wederom hoofdsponsor van het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje0 ?php the_title() ?>792 dagen geleden
fonQ breidt assortiment uit met tassen, horloges en zonnebrillen van bekende merken. Doel is fonQ verder te laden en autoriteit in lifestyle te vergroten.

fonQ breidt assortiment uit met tassen, horloges en zonnebrillen van bekende merken

fonQ breidt assortiment uit met tassen, horloges en zonnebrillen van bekende merken0 ?php the_title() ?>841 dagen geleden
TMG gebouw

TMG en RTL samen in online video advertising

TMG en RTL samen in online video advertising0 ?php the_title() ?>865 dagen geleden
OneRetail Zalando, Coolblue, Greetz bol.com Wehkamp

Webshops moeten beter communiceren met klant

Webshops moeten beter communiceren met klant0 ?php the_title() ?>922 dagen geleden
Carhartt WIP opent nieuwe flagship store in Amsterdam

Carhartt WIP opent nieuwe flagship store in Amsterdam

Carhartt WIP opent nieuwe flagship store in Amsterdam0 ?php the_title() ?>937 dagen geleden
Lensvelt Milaan Maarten Baas

Lensvelt presenteert prijswinnende installatie van Maarten Baas

Lensvelt presenteert prijswinnende installatie van Maarten Baas0 ?php the_title() ?>942 dagen geleden
BNO European Design Awards Vruchtvlees

Vijftig Nederlandse nominaties voor European Design Awards

Vijftig Nederlandse nominaties voor European Design Awards0 ?php the_title() ?>942 dagen geleden
Dude Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers Gijs Kast Dutch Designers Magazine

Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers presenteert zich met Dutch Designers Magazine

Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers presenteert zich met Dutch Designers Magazine0 ?php the_title() ?>944 dagen geleden
LEFF amsterdam snoert Wilders de mond tijdens Milaan Design Week

Horlogemerk LEFF amsterdam snoert Wilders de mond tijdens Milaan Design Week

Horlogemerk LEFF amsterdam snoert Wilders de mond tijdens Milaan Design Week0 ?php the_title() ?>949 dagen geleden
Boomsma Dry Gin wint Design wereldtitel 2017

Boomsma Dry Gin wint Design wereldtitel 2017

Boomsma Dry Gin wint Design wereldtitel 20170 ?php the_title() ?>951 dagen geleden
Museum Boijmans Van Beuningen genomineerd voor de Museumprijs 2017

Musea met aandacht voor design en mode maken kans op geldprijs

Musea met aandacht voor design en mode maken kans op geldprijs0 ?php the_title() ?>960 dagen geleden
Shopping Awards Coolblue Omoda DHL

Coolblue, Omoda, Independer.nl en AH.nl zijn excellent online

Coolblue, Omoda, Independer.nl en AH.nl zijn excellent online0 ?php the_title() ?>963 dagen geleden
IKEA werkt samen met Colette parijs

IKEA bundelt krachten met het Franse warenhuis colette

IKEA bundelt krachten met het Franse warenhuis colette0 ?php the_title() ?>964 dagen geleden
Minister Kamp, Fonq

Minister Kamp ontmoet e-commerce leerlingen bij webwarenhuis fonQ

Minister Kamp ontmoet e-commerce leerlingen bij webwarenhuis fonQ0 ?php the_title() ?>966 dagen geleden
Tekening van de Healing Hub expositie

Designstudio D/DOCK presenteert Healing Hub tijdens Salone del Mobile

Designstudio D/DOCK presenteert Healing Hub tijdens Salone del Mobile0 ?php the_title() ?>973 dagen geleden
Een tafel met twee stoelen en een bankje

Ahrend, HAY en Edward van Vliet samen naar Salone del Mobile 2017 in Milaan

Ahrend, HAY en Edward van Vliet samen naar Salone del Mobile 2017 in Milaan0 ?php the_title() ?>979 dagen geleden
IKEA JASSA limited collectie

IKEA lanceert JASSA limited collectie met Piet Hein Eek

IKEA lanceert JASSA limited collectie met Piet Hein Eek0 ?php the_title() ?>987 dagen geleden
IKEA Afrika

IKEA gaat samenwerken met Zuid-Afrikaans designcollectief Design Indaba

IKEA gaat samenwerken met Zuid-Afrikaans designcollectief Design Indaba0 ?php the_title() ?>1005 dagen geleden
Bol.com augmented reality

Bol.com experimenteert met augmented reality

Bol.com experimenteert met augmented reality0 ?php the_title() ?>1005 dagen geleden
Ikea duurzaamheid

Aandacht voor duurzaamheid in nieuwe tv-commercial IKEA

Aandacht voor duurzaamheid in nieuwe tv-commercial IKEA0 ?php the_title() ?>1044 dagen geleden
Fonq hoofdkantoor

Webwarenhuis fonQ wordt overgenomen door AJS Holdings

Webwarenhuis fonQ wordt overgenomen door AJS Holdings0 ?php the_title() ?>1058 dagen geleden
fonQ gift store

fonQ pop-up gift store zorgt voor reuring

fonQ pop-up gift store zorgt voor reuring0 ?php the_title() ?>1064 dagen geleden
FonQ

fonQ doet eerst pop-up maar denkt aan fysieke winkels

fonQ doet eerst pop-up maar denkt aan fysieke winkels0 ?php the_title() ?>1078 dagen geleden
Cadeau met strik

Verpakkingsdesign krachtig communicatie-instrument blijkt uit onderzoek

Verpakkingsdesign krachtig communicatie-instrument blijkt uit onderzoek0 ?php the_title() ?>1089 dagen geleden
Hutspot winkel Rotterdam

Hutspot kiest bewust voor winkels met lokaal personeel

Hutspot kiest bewust voor winkels met lokaal personeel0 ?php the_title() ?>1090 dagen geleden
Hutspot winkel Rotterdam

Hutspot kiest bewust voor winkels

Hutspot kiest bewust voor winkels0 ?php the_title() ?>1090 dagen geleden
Zwart licht

We Are Labels werkt graag creatief samen

We Are Labels werkt graag creatief samen0 ?php the_title() ?>1097 dagen geleden
Mondriaan kleding design

Nederland promoot zichzelf met Mondriaan en Dutch Design

Nederland promoot zichzelf met Mondriaan en Dutch Design0 ?php the_title() ?>1113 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!