Home | retail | Robin Mobile reageert op tariefverandering T-Mobile

Robin Mobile reageert op tariefverandering T-Mobile

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 16/01/2017 om 13:55

Telefoon Robin unlimited

Robin Mobile reageert op de nieuwe tarieven van T-Mobile. T-Mobile introduceerde vorige week Go Unlimited EU, een tweejarige abonnement voor onbeperkt mobiel internet in Nederland, voor een vast bedrag van 35 euro per maand. Go Unlimited EU biedt onbeperkt de hoogste datasnelheid van T-Mobile via 4G in Nederland, onbeperkt bellen en sms’en in de EU en zestig dagen onbeperkt dataverbruik in de EU. Robin Unlimited maakt het vanaf 1 februari 2017 mogelijk om niet alleen in Nederland gebruik te maken van onbeperkt mb’s, sms’jes en belminuten, maar ook binnen de hele EU.

Per 15 juni 2017 komen de roamingtarieven binnen de EU definitief te vervallen. Robin Mobile klanten hoeven daar echter niet op te wachten. Want al vanaf 1 februari geldt dit voor alle abonnementen. Voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Handig voor mensen die regelmatig binnen Europa reizen of op vakantie gaan. Of in grensgebieden wonen waarbij het netwerk ongemerkt kan overschakelen op een buitenlands netwerk.

Robin Mobile werkt uitsluitend met maandabonnementen en niet met 1- of 2-jarige abonnementen, zodat alle klanten direct kunnen profiteren van de wijzigingen die vanaf 1 februari ingaan. Daarnaast hanteert Robin Mobile geen geldigheidsduur voor de onbeperkte mb’s, sms’jes en belminuten binnen de EU – in tegenstelling tot andere providers met een limiet van maximaal 60 dagen per jaar voor gebruik van de mobiele telefoon binnen de EU. Hiermee voldoet Robin Mobile als eerste provider volledig aan de nieuwe regulering van EU-roaming per halverwege juni 2017.

Ook thuisblijvers krijgen voordeel. Zij krijgen per 20 februari 2017 automatisch bovenop hun maandabonnement elke maand een gratis tegoed met 100 belminuten of sms’jes om vanuit Nederland naar 45 buitenlandse bestemmingen te bellen of sms’en.

”Aan de onbeperkte mb’s, sms’jes en belminuten voor gebruik binnen de EU is bij ons geen limiet verbonden – klanten komen zo bij terugkomst van hun reis niet voor verrassingen te staan,” zegt Wilfred Rottier, oprichter van Robin Mobile. ”Robin Mobile heeft als ‘protestprovider’ in 2013 de markt opengebroken door als eerste mobiele provider onbeperkt mb’s, sms’jes en belminuten aan te bieden voor een vast bedrag per maand – en die traditie zetten we uiteraard graag voort.”

Robin Mobile werkt al vanaf het begin via de 3G- en 4G-netwerken van KPN en zal voor het roamingverkeer binnen de EU ook gebruik maken van de roamingovereenkomsten die KPN in het buitenland heeft gesloten met mobiele providers.

Het bedrijf is er van overtuigd dat maandabonnementen de nieuwe standaard zullen gaan worden voor SIM only-abonnementen. Vandaar dat Robin Mobile al vanaf de oprichting uitsluitend met maandabonnementen werkt. Zo hoeven consumenten niet te wachten totdat het abonnement is afgelopen om te kunnen profiteren van veranderingen in de markt. Ook geeft dit consumenten een hoge mate van vrijheid.

Daarnaast is bij de meeste providers onbezorgd internetten binnen de EU vanaf 15 juni 2017 alleen mogelijk met een duur abonnement. Onbeperkt mb’s, sms’jes en minuten binnen Nederland en nu ook de gehele EU geldt bij Robin Mobile echter voor alle abonnementen.

Tags

Robin UnlimitedRobin Unlimited roamingroaming smssms telecomtelecom 4G4G T-MobileT-Mobile

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!