Home | retail | Publiciteitsstunt Wiedewietsaus van Ter Marsch daadwerkelijk in productie

Publiciteitsstunt Wiedewietsaus van Ter Marsch daadwerkelijk in productie

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 04/04/2017 om 13:48

wiedewietsaus

Ter Marsch lanceerde afgelopen zaterdag, inderdaad 1 april, als grap een de Wiedewietsaus op basis van biologische cannabis. Als ode aan Amsterdam en de Hollandse wietcultuur. De enthousiaste reacties die deze vermeende productlancering met zich meebracht waren overweldigend. Hetgeen de ondernemers alsnog deed besluiten om de Wiedewietsaus daadwerkelijk op de markt te brengen, naast de nieuwe Lookmayo en Truffelmayo. Vanaf half april zijn alle drie de sauzen verkrijgbaar bij de horecazaken van Ter Marsch in Rotterdam en Amsterdam.

De ambachtelijke sauzen van de familie Ter Marsch worden dagelijks gebruikt in hun restaurants en worden bereid volgens de smaak en tradities van vroeger in een moderne uitvoering. De sauzen zijn vrij van conserveringsmiddelen, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. De drie sauzen zijn te bestellen in het restaurant en in een flesje te koop om mee te nemen.

”De Wiedewietsaus is gemaakt op basis van de Cannabis Sativa plant,” laten ze bij Ter Marsch weten. ”We hebben ons laten inspireren door de Hollandse wietcultuur en de opkomst van superfood. De hennepplant is namelijk van doorslaggevend belang geweest voor de mensheid voor duizenden jaren. Niet alleen is de plant gebruikt als genotsmiddel door onze voorouders, maar hennepzaden bleken tevens een geneeskrachtige werking te hebben. Rauwe cannabis bladeren worden steeds meer gebruikt in huishoudens en geven een unieke smaak aan dressings en pesto’s. Ook hebben supermarkten in de afgelopen tien jaar een toestroom van hennep voedingsproducten gezien. Met goede reden ook; hennep zit vol met essentiële voedingsstoffen.”

De biologische Wiedewietsaus wordt gemaakt op basis van limoenmayonaise met hennepzaad, hennepzaadolie en rauwe cannabis bladeren. De romige, frisse limoenmayonaise combineert goed met de nootachtige hennepextracten en het hennepzaad zorgt voor een bite. Wiedewietsaus is een verrassend relaxte saus voor bij de friet, hamburger, in de salade en dressing en is vanaf half april daadwerkelijk te proeven.

Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand een glas in lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, een ambachtelijke vleeshouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit. Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels ‘Beste Hamburger van Rotterdam’ en ‘Beste Burger van Nederland’ door horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championship in Florida waar zij als 12e van de wereld eindigde.

In maart 2016 opende in hartje Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co op de hoek van de Vijzelstraat / Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot ‘Beste Burgerbar van Amsterdam’. De jongste telg in de familie is Café Ter Marsch die zich vanaf begin dit jaar tevens in de Witte de Withstraat in Rotterdam bevindt.

Tags

wietwiet Ter MarschTer Marsch hamburgerhamburger cannabiscannabis WiedewietsausWiedewietsaus Witte de WithstraatWitte de Withstraat HorecaHoreca RotterdamRotterdam

Comments

Kenmerken

Op de Binnenrotte gaan twintig teams, elk een andere horecazaak uit Maasstad vertegenwoordigend, de strijd met elkaar aan tijdens de Rotterdamse Kelnerrace.

Café van Zanten organiseert de Rotterdamse Kelnerrace

Café van Zanten organiseert de Rotterdamse Kelnerrace0 ?php the_title() ?>415 dagen geleden
De elf finalisten van de Amsterdam Food Pitch zijn bekend. Ruim 70 enthousiaste deelnemers hebben zich aangemeld om mee te dingen naar de felbegeerde titel Lekkerste product van 2018 en in de schappen te komen bij De Kweker, dé Amsterdamse groothandel voor professionals in food.

Finalisten Amsterdam Food Pitch van De Kweker bekend

Finalisten Amsterdam Food Pitch van De Kweker bekend0 ?php the_title() ?>449 dagen geleden
In oktober 2015 werd de eerste vestigin van het vernieuwende CityHub-concept geopend in de Bellamystraat in Amsterdam Oud-West. Met 50 futuristische slaapunits, een digital first lobby én een app die reizigers wegwijs maakt haakte CityHub perfect in op de behoeftes van de nieuwe generatie reizigers. Na een lange procedure met een zoektocht naar een juist onderkomen en vergunningen wordt vrijdag 20 april de tweede vestiging geopend in de Rotterdamse Witte de Withstraat.

CityHub introduceert revolutionaire travel experience ook in Rotterdam

CityHub introduceert revolutionaire travel experience ook in Rotterdam0 ?php the_title() ?>457 dagen geleden
Bram Ladage organiseert dit jaar op zondag 15 oktober in samenwerking met World Food Day en Novifarm de nationale Aardappel Oogstdag. Op deze dag is iedereen welkom in het bruisende centrum van Rotterdam (naast de Markthal) om mee te doen aan leuke en leerzame activiteiten. Ter ere van de Aardappel Oogstdag organiseert Bram Ladage ook een educatieve dag in Rotterdam voor genodigde bassisschoolleerlingen op donderdag 12 oktober.

Bram Ladage organiseert zesde editie Aardappel Oogstdag

Bram Ladage organiseert zesde editie Aardappel Oogstdag0 ?php the_title() ?>645 dagen geleden
Koninklijke Horeca Nederland nam vorige maand het initiatief tot een eigen reserveringsplatform. BookDinners is een branche-initiatief van, voor en door restaurants. Met dit platform is het de bedoeling dat restaurants zelf de regie over de relatie met hun gasten, de gastgegevens en marketingacties krijgen. Begin 2018 lanceren we BookDinners richting de Nederlandse consument. Na de aankondiging op Gastvrij Rotterdam zijn er inmiddels 1200 restaurants aangesloten.

Al ruim 1200 restaurants aangesloten bij reserveringsplatform BookDinners

Al ruim 1200 restaurants aangesloten bij reserveringsplatform BookDinners0 ?php the_title() ?>651 dagen geleden
Drie Amsterdamse Foodbloggers serveren 28 augustus de eerste De Foodbloggers Awards in De Tropen voor de beste horecaconcepten.

Amsterdamse Foodbloggers serveren eerste horeca awards

Amsterdamse Foodbloggers serveren eerste horeca awards0 ?php the_title() ?>702 dagen geleden
FEBO Grillburger grillburgersaus Kamp Seedorf

FEBO gaat befaamde grillburgersaus in een potje verkopen

FEBO gaat befaamde grillburgersaus in een potje verkopen0 ?php the_title() ?>741 dagen geleden
draadjesvlees, Hunkemöller, Picnic, De Vegetarische Slager en Hallmark, Pieter Zwart van CoolBlue winnen Dutch Marketing Awards 2017

De Vegetarische Slager ontwikkelt vegetarisch draadjesvlees met steun van overheid

De Vegetarische Slager ontwikkelt vegetarisch draadjesvlees met steun van overheid0 ?php the_title() ?>747 dagen geleden
food & beverage cushman wakefield horeca

Consumentengedrag doet food & beverage uitdijen

Consumentengedrag doet food & beverage uitdijen0 ?php the_title() ?>748 dagen geleden
gastvrij Kantar TNS JMW

Restaurants kunnen inkomsten verdrievoudigen door te investeren in gastvrijheid

Restaurants kunnen inkomsten verdrievoudigen door te investeren in gastvrijheid0 ?php the_title() ?>754 dagen geleden
AHSH46 Justin Bieber

Justin Bieber opent pop-up store in Rotterdam

Justin Bieber opent pop-up store in Rotterdam0 ?php the_title() ?>776 dagen geleden
Hamburger Ter Marsch

Ter Marsch viert National Hamburger Day met Chicken Sliders

Ter Marsch viert National Hamburger Day met Chicken Sliders0 ?php the_title() ?>782 dagen geleden
Bram Ladage trakteert publiek op 50-jarig jubileum met gratis zak patat

Bram Ladage trakteert publiek vanwege 50-jarig jubileum op gratis zak patat

Bram Ladage trakteert publiek vanwege 50-jarig jubileum op gratis zak patat0 ?php the_title() ?>830 dagen geleden
Cortina e-bike 1 april

Grappig bedoelde Cortina e-bike voor kinderen wordt werkelijkheid

Grappig bedoelde Cortina e-bike voor kinderen wordt werkelijkheid0 ?php the_title() ?>835 dagen geleden
Exterion Media introduceert als eerste OOH exploitant de 'Cabri' - See more at: http://www.exterionmedia.com/nl/over-ons/nieuws/exterion-media-introduceert-cabri/#sthash.tlT4Jcq0.dpuf

Zelfrijdende winkelwagen, introductie Cabri en DeOnlineDrogist.nl start nachtlevering

Zelfrijdende winkelwagen, introductie Cabri en DeOnlineDrogist.nl start nachtlevering0 ?php the_title() ?>838 dagen geleden
YoungCupido YoungCapital Happn Tinder dating-app

Solliciteert YoungCapital naar een 1 april grap met introductie van eigen dating-app?

Solliciteert YoungCapital naar een 1 april grap met introductie van eigen dating-app?0 ?php the_title() ?>839 dagen geleden
Seksspeeltjes uit de automaat in Nederlandse hotels

Seksspeeltjes uit de automaat in Nederlandse hotels

Seksspeeltjes uit de automaat in Nederlandse hotels0 ?php the_title() ?>840 dagen geleden
De tijdelijke winkel van Jumbo aan Witte de Withstraat in Rotterdam

Jumbo opent tijdelijke winkel aan Witte de Withstraat te Rotterdam

Jumbo opent tijdelijke winkel aan Witte de Withstraat te Rotterdam0 ?php the_title() ?>865 dagen geleden
Burgerdock vegetarisch

Burgerdock serveert nieuw concept met vegetarische en glutenvrije hamburgers

Burgerdock serveert nieuw concept met vegetarische en glutenvrije hamburgers0 ?php the_title() ?>919 dagen geleden
Verhage nieuwe huisstijl

Jarig Verhage introduceert nieuwe huisstijl en slogan

Jarig Verhage introduceert nieuwe huisstijl en slogan0 ?php the_title() ?>924 dagen geleden
Koffie Horecava

Blurring op de Horecava

Blurring op de Horecava0 ?php the_title() ?>924 dagen geleden
Horecava Oma Bobs

Oma Bobs debuteert op de Horecava

Oma Bobs debuteert op de Horecava0 ?php the_title() ?>932 dagen geleden
Sriracha en Lexus

Pittige samenwerking tussen Lexus en Sriracha

Pittige samenwerking tussen Lexus en Sriracha0 ?php the_title() ?>972 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!