Home | Logistiek/e-commerce | Primera stopt gps-volgsysteem in sigarettenpakjes

Primera stopt gps-volgsysteem in sigarettenpakjes

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 06/10/2017 om 12:04

Primera wil haar winkels en medewerkers zo goed mogelijk beschermen tegen diefstal op tabaksartikelen en start daarom vanaf heden met het plaatsen van een gps-volgsysteem in deze artikelen. De kick-off vindt plaats op vrijdag 6 oktober in Rotterdam.

Sigarettenpakjes met daarin een gps-volgsysteem die niet van echt zijn te onderscheiden. De pakjes komen in het schap te staan, maar worden niet verkocht. Op het moment dat een dief het tabaksschap leeghaalt, is de kans groot dat ook de pakjes met volgsysteem mee worden genomen. Zodra een pakje de winkel verlaat, treedt het volgsysteem in werking.

Primera wil haar winkels en medewerkers zo goed mogelijk beschermen tegen diefstal op tabaksartikelen en start daarom met het plaatsen van de speciale pakjes.

Landelijk worden er grote hoeveelheden tabaksartikelen gestolen. Het gaat daarbij niet alleen om grote bedragen, maar ook om fysieke en persoonlijke schade. Samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid start Primera met het plaatsen van een gps-volgsysteem in willekeurige sigarettenpakjes.

Het plaatsen van het gps-volgsysteem is ten eerste preventief bedoeld om potentiële dieven af te schrikken. Primera winkels worden voorzien van stickers met de tekst ‘Onze tabaksartikelen zijn beveiligd met een elektronisch volgsysteem’. Bijkomend effect is dat de kans op heterdaad wordt vergroot. Er wordt al veel gedaan aan de overval- en inbraakpreventie en de toevoeging van het volgsysteem ziet Primera als een volgende stap in de bescherming van ondernemers en personeel.

De kick-off vindt plaats bij de Primera winkel aan de Oude Binnenweg 107 in Rotterdam. Tijdens de kick-off wordt de eerste sticker op de winkeldeur van deze Primera winkel geplaatst door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, tevens voorzitter van Taskforce Overvallen, en door Patrick van den Brink (directeur CCV) en Gert van Doorn (Algemeen directeur Coöperatie Primera).

Tags

gps-volgsysteemgps-volgsysteem PrimeraPrimera AboutalebAboutaleb

Comments

Kenmerken

Net geen kwart (24%) van de consumenten kiest voor winkelketen Primera om zijn of haar cadeaukaart te kopen, zo blijkt uit het nieuwste cadeaukaarten onderzoek van onderzoeksbureau GfK. 

Winkelketen Primera verkoopt meeste cadeaukaarten

Winkelketen Primera verkoopt meeste cadeaukaarten0 ?php the_title() ?>398 dagen geleden
De Schwung app, bedacht en ontwikkeld door Vialis en Infoplaza, weet wanneer er gefietst wordt en doordat Schwung in verbinding staat met de verkeerslichten kan er zomaar een groene golf ontstaan voor fietsers. Het gebruik van de Schwung-app is anoniem. De app is niet verbonden met de identiteitsgegevens van de gebruiker maar wordt enkel gebruikt als detectiemiddel. Door het gebruik van GPS kan de telefoon in de broekzak of tas blijven zitten. Eigenlijk druk je nog voordat je bij het kruispunt bent virtueel de drukknop voor groen al in.

Deze app zet stoplichten op groen!

Deze app zet stoplichten op groen!0 ?php the_title() ?>432 dagen geleden
Het CCV ontwikkelde hiervoor een innovatieve training. Met hulp van een 360° video, ervaren senioren via een VR-bril hoe een oplichters bij babbeltrucs te werk gaan en wat te doen om dit te voorkomen.

Kan VR-bril helpen tegen babbeltrucs

Kan VR-bril helpen tegen babbeltrucs0 ?php the_title() ?>442 dagen geleden
Totale omzet groeide licht naar 689 miljoen euro en de marge groeide met 3 %. De online omzet groeide met 59 % door lancering van Primera Keuze cadeaukaart. 

Primera groeit online met 59% door Keuze cadeaukaart

Primera groeit online met 59% door Keuze cadeaukaart0 ?php the_title() ?>471 dagen geleden
Drogisterijketens zijn eerste grote retailers die de stap zetten. Binnen één jaar stopt verkoop van tabak in ruim twee derde van Kruidvat en Trekpleister.

Kruidvat en Trekpleister stoppen met verkoop tabak

Kruidvat en Trekpleister stoppen met verkoop tabak0 ?php the_title() ?>503 dagen geleden
Door de samenwerking met GPS-Buddy is het voor de gebruikers van CX Euro mogelijk om hun vracht realtime te volgen. Hierdoor kunnen gebruikers hun planning optimaliseren door meer transportopdrachten aan te nemen en wordt ‘leeg rijden’ voorkomen. Gebruikers hoeven geen klant te zijn van GPS-Buddy, het platform biedt voor het volgen van een zending diverse mogelijkheden.

GPS-Buddy sluit samenwerkingsovereenkomst met CX Euro

GPS-Buddy sluit samenwerkingsovereenkomst met CX Euro0 ?php the_title() ?>558 dagen geleden
De Primera Keuze cadeaukaart is ook in 2017 het meest verkochte zakelijke cadeau bij Primera. De Primera Keuze cadeaukaart is te verzilveren op meer dan 100 cadeaukaarten die bij Primera verkrijgbaar zijn en hiermee de enige in zijn soort.

Primera Keuze cadeaukaart meest verkochte zakelijke cadeau

Primera Keuze cadeaukaart meest verkochte zakelijke cadeau0 ?php the_title() ?>567 dagen geleden
De categorieprijzen voor ABN AMRO Retailer of the Year zijn bekend. Fonq, Shoeby, Beter Bed, HEMA en 123inkt.nl behoren tot de beste webshops van Nederland.

Shoeby, fonQ, Beter Bed, HEMA en 123inkt.nl behoren tot de beste webshops van Nederland

Shoeby, fonQ, Beter Bed, HEMA en 123inkt.nl behoren tot de beste webshops van Nederland0 ?php the_title() ?>614 dagen geleden
Maar liefst twintig procent van senioren voelt zich onveilig op internet, in 2013 was dit vijf procent. Dat blijkt uit onderzoek van vereniging SeniorWeb.

Senioren voelen zich online steeds onveiliger

Senioren voelen zich online steeds onveiliger0 ?php the_title() ?>624 dagen geleden
Tile-trackers kunnen aan sleutels, telefoons of andere spullen die snel kwijt raken worden bevestigd. Via bluetooth zijn de spullen altijd terug te vinden.

Tile helpt spullen terugvinden via bluetooth

Tile helpt spullen terugvinden via bluetooth0 ?php the_title() ?>630 dagen geleden
Swapfiets, start-up voor fietsabonnementen, zet daklozen in om fietsdiefstal tegen te gaan en vooral studenten aan legale fiets te helpen.

Daklozen gaan de fietsabonnementen van Swapfiets aanbieden

Daklozen gaan de fietsabonnementen van Swapfiets aanbieden0 ?php the_title() ?>644 dagen geleden
Nedap voorkomt in Italië bij 170 winkels Fiorella Rubino winkeldiefstal door iD Top Radio Frequency Identification (RFID) bij winkeluitgangen aan plafond.

Nedap voorkomt met RFID winkeldiefstal bij 170 Fiorella Rubino winkels

Nedap voorkomt met RFID winkeldiefstal bij 170 Fiorella Rubino winkels0 ?php the_title() ?>678 dagen geleden
Primera start als enige winkelketen in Nederland met het aanbieden van een nieuw product van Apple: iTunes Pass. Hierbij wordt iTunes tegoed direct via de kassa toegevoegd aan het iTunes-account. ?Primera maakt hiervoor gebruik van de meest moderne scanners.?

Primera voegt meteen iTunes tegoed toe via kassa

Primera voegt meteen iTunes tegoed toe via kassa0 ?php the_title() ?>769 dagen geleden
Ekster smart wallet

Deze portemonnee raak je nooit meer kwijt!

Deze portemonnee raak je nooit meer kwijt!0 ?php the_title() ?>814 dagen geleden
Auto smartphone

Auto’s stelen gaat makkelijk met behulp van apps van autofabrikanten

Auto’s stelen gaat makkelijk met behulp van apps van autofabrikanten0 ?php the_title() ?>821 dagen geleden
Collectief winkelverbod

Collectief winkelverbod helpt winkeliers

Collectief winkelverbod helpt winkeliers0 ?php the_title() ?>826 dagen geleden
Domino CEO

Domino’s bezorgt tonijnshoarma-pizza nog dit jaar met robot of drone

Domino’s bezorgt tonijnshoarma-pizza nog dit jaar met robot of drone0 ?php the_title() ?>852 dagen geleden
Primera winkel

Primera ziet omzet stijgen in 2016

Primera ziet omzet stijgen in 20160 ?php the_title() ?>862 dagen geleden
Range Rover

Eerste gestolen auto ter wereld opgespoord via Internet of Things

Eerste gestolen auto ter wereld opgespoord via Internet of Things0 ?php the_title() ?>870 dagen geleden
Welkoop Vriezenveen

Hunkemöller, Welkoop en Shoeby genomineerd als beste winkelketen en webshop

Hunkemöller, Welkoop en Shoeby genomineerd als beste winkelketen en webshop0 ?php the_title() ?>979 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!