Home | retail | Praxis om de Hoek wordt Praxis City

Praxis om de Hoek wordt Praxis City

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 13/03/2018 om 10:59

Praxis opent de vijfde stadswinkel op de Woenselse Markt in Eindhoven. Het zesde filiaal van Praxis City (voorheen Praxis om de Hoek) opent in Rotterdam op het Eudokiaplein. Met de opening maakt Praxis de ambitie waar om de komende jaren de stadswinkels strategisch te positioneren. Er komen snel ook niuwe vestigingen in Utrecht op de Biltstraat en in Nijmegen op de Bisschop Hamerstraat. 

Praxis opent de vijfde stadswinkel op de Woenselse Markt in Eindhoven. Het zesde filiaal van Praxis City (voorheen Praxis om de Hoek) opent in Rotterdam op het Eudokiaplein. Met de opening maakt Praxis de ambitie waar om de komende jaren de stadswinkels strategisch te positioneren. Er komen snel ook nieuwe vestigingen in Utrecht op de Biltstraat en in Nijmegen op de Bisschop Hamerstraat.

”De stadswinkel Praxis om de Hoek is succesvol en met een verdere uitrol komen we op acht stadswinkels voor de zomer. Door deze groei ziet Praxis ook kansen om het winkelconcept nadrukkelijker te positioneren als doe-het-zelf-concept voor in de stad. Daarom is gekozen om voor de winkels de naam te veranderen in Praxis City, zodat we nog duidelijker de stadswinkel in het concept benadrukken,” zegt Algemeen Directeur Joost de Beijer. ”Deze naam is praktisch en strategisch ook gekozen zodat het goed past in ons Benelux winkelportfolio, naast Brico City in België.”

Praxis merkt dat onder klanten in de grote steden een grote behoefte is aan meer gemak en service. ”Ondanks dat Praxis al meerdere bouwmarkten heeft in Eindhoven en Rotterdam zien we ruimte voor een stadswinkel in Eindhoven en een tweede stadswinkel in Rotterdam,” vervolgt De Beijer. Stadswinkels van Praxis voorzien in de wensen van klanten, die graag worden bediend van gemak dichtbij huis. Qua vloeroppervlakte zullen deze winkels relatief klein zijn met circa 350 m² met het assortiment afgestemd op de behoefte van de klant in de buurt.

Het personeel is actief aanwezig om de klanten te helpen en te adviseren. Het assortiment van deze winkels bestaat uit de basisbenodigdheden voor klussen zoals verf, verlichting, diverse gereedschappen, ijzerwaren en fietsaccessoires. Daarbij biedt Praxis City verschillende services zoals verfmengen, sleutels maken en specifiek klusadvies. Een belangrijk extra gemak voor buurtbewoners is de maakplaats in de winkel, een uitgebreide werkbank waar men zelf kan klussen of kan worden geholpen door de klusexperts. Er zijn gemiddeld rond de 7.000 producten direct verkrijgbaar en online 60.000 meer.

Tags

PraxisPraxis

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!