Home | retail | Politie en OM steken gelijk over met Marktplaats

Politie en OM steken gelijk over met Marktplaats

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 27/11/2017 om 14:30

De Gelijk Oversteken Service is officieel gelanceerd tijdens de viering van de 10-jarige samenwerking tussen de Politie, het Openbaar Ministerie (OM), Marktplaats en andere marktpartijen. Gezamenlijk trekken zij op in de bestrijding van internet oplichting.

Alle gebruikers op Marktplaats kunnen na twee maanden testen gebruik maken van de Gelijk Oversteken Service. Dit geeft kopers en verkopers zekerheid van betaling en verzending bij het handelen op afstand. Wanneer de verkoper binnen Marktplaats Berichten een betaalverzoek verstuurt aan de koper, kan hij of zij eenvoudig de Gelijk Oversteken Service aanzetten. De Gelijk Oversteken Service is officieel gelanceerd tijdens de viering van de 10-jarige samenwerking tussen de Politie, het Openbaar Ministerie (OM), Marktplaats en andere marktpartijen. Gezamenlijk trekken zij op in de bestrijding van internet oplichting.

Uit deze samenwerking is in 2010 het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) ontstaan. Het LMIO maakt het niet alleen makkelijker voor consumenten om aangifte te doen op het moment dat zij slachtoffer zijn van online oplichting. Het heeft ook tot doel het opsporen van daders veel efficiënter te maken en het helpt marktpartijen, zoals Marktplaats, bij het verder verbeteren van het platform om oplichting zoveel mogelijk tegen te gaan. De ontwikkeling en lancering van de Gelijk Oversteken Service is een goed voorbeeld van een dergelijke innovatie.

De Gelijk Oversteken Service, die wordt aangeboden in samenwerking met partner Online Betaalplatform (OBP), is in de afgelopen twee maanden uitvoerig getest. Hierbij heeft Marktplaats gebruikers gevraagd om feedback te geven. Met deze hulp is het gebruik van de service verder verbetert en hebben kopers en verkopers binnen drie stappen meer zekerheid van betaling en verzending.

Stuur of vraag om een betaalverzoek

Door gebruik te maken van een betaalverzoek met iDEAL via Marktplaats kunnen kopers en verkopers direct in hun chatgesprek de betaling afhandelen. Het uitwisselen van bankgegevens is niet meer nodig. OBP controleert vooraf het bankrekeningnummer en telefoonnummer van de verkoper. Zodra de betaling is gedaan ontvangen beide partijen direct een bevestiging. Bij Gelijk Oversteken wordt de betaling eerst geparkeerd op een tussenrekening van OBP.

Verzend het pakket

Na ontvangst van de betalingsbevestiging kan de verkoper direct het pakket verzenden. Hierbij dient de verkoper altijd gebruik te maken van een track & trace code. Hiermee kan de verkoper te allen tijde laten zien waar het pakket is.

Verkoper zijn geld, koper zijn product
Op het moment dat de koper de ontvangst van het pakket meldt, maakt OBP het betaalde bedrag over aan de verkoper. Als de koper geen bevestiging stuurt, wordt het geld na zeven dagen automatisch vrijgegeven aan de verkoper. Ontvangt de koper niets, dan controleert OBP met track & trace code de status van de verzending. Kan de verkoper geen track & trace code overleggen, dan stort OBP het aankoopbedrag terug op de rekening van de koper.

Tags

OMOM Gelijk OverstekenGelijk Oversteken Openbaar MinisterieOpenbaar Ministerie PolitiePolitie Online BetaalplatformOnline Betaalplatform marktplaatsmarktplaats

Comments

Kenmerken

Veel verkopers op Marktplaats geven aan dat zij, bij het bepalen van de vraagprijs van een nieuwe advertentie, ter oriëntatie vaak eerst op zoek gaan naar het concurrerend aanbod. Om deze extra stap te voorkomen wordt Prijsinformatie geintroduceerd. Een verkoper ziet direct informatie over de vraagprijs van soortgelijke producten.

Prijs pas bepalen na vergelijking op Marktplaats met het nieuwe Prijsinformatie

Prijs pas bepalen na vergelijking op Marktplaats met het nieuwe Prijsinformatie0 ?php the_title() ?>522 dagen geleden
Bij het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) zijn het afgelopen jaar 38.343 aangiften binnengekomen. Vooral toename van aantal malafide webwinkels.

Explosieve toename malafide webwinkels

Explosieve toename malafide webwinkels0 ?php the_title() ?>586 dagen geleden
Een groot deel van de inwoners van Amsterdam (43 procent) wil sociale media gebruiken voor aangifte van misdaden, als dat eenvoudiger zou zijn dan dat dat nu is. Dat blijkt uit het Safe Cities-onderzoek van Unisys. Als het gaat om aangifte via andere digitale wegen, zoals bijvoorbeeld per sms, wordt dat percentage zelfs nog hoger: 63 procent.

Amsterdammers willen misdaden via sociale media rapporteren

Amsterdammers willen misdaden via sociale media rapporteren0 ?php the_title() ?>592 dagen geleden
Zzp’ers zijn door digitale dienst Filepurch verzekerd van vergoeding. Dienst is ontwikkeld nadat initiatiefnemer nadelige gevolgen ondervond van wanbetaling

Pas als opdrachtgever betaalt krijgt hij via Filepurch beschikking over product

Pas als opdrachtgever betaalt krijgt hij via Filepurch beschikking over product0 ?php the_title() ?>594 dagen geleden
500.000 Nederlanders hebben wel eens te maken gehad met oplichting via een online marktplaats. Startup Pakkie wil dat probleem oplossen. De nieuwe betaalverzoek- en bezorgapp Pakkie combineert betalen via een derdenrekening van Pay.nl met verzenden vanuit 5.500 aangesloten pakketpunten van PostNL, DHL en DPD. Na een succesvolle pilot is Pakkie voortaan landelijk beschikbaar.

Pakkie voorkomt fraude bij online marktplaatsen

Pakkie voorkomt fraude bij online marktplaatsen0 ?php the_title() ?>605 dagen geleden
De coldcasekalender komt dit jaar ook te hangen in kantoren van de reclassering. Belangstellenden kunnen de kalender online bekijken en downloaden.

Politie verspreidt weer coldcasekalender in gevangenissen

Politie verspreidt weer coldcasekalender in gevangenissen0 ?php the_title() ?>615 dagen geleden
Verhalen achter Marktplaats-advertenties uitgelicht op televisie in nieuw SBS6-programma, Jeroen van der Boom en Leonie ter Braak presenteren.

Marktplaats gaat televisie maken

Marktplaats gaat televisie maken0 ?php the_title() ?>620 dagen geleden
Tweedehands campers en caravans winnen aan populariteit onder de Nederlanders. Zo blijkt uit het jaaroverzicht van Marktplaats. Dit jaar komen de mobiele woningen ten opzichte van 2016 weer een plaatsje hoger in de ranking, terwijl ze in 2015 niet in de top 10 voorkwamen. Snelle stijgers binnen de zoekwoorden op de handelssite dit jaar zijn de Nintendo Switch, Fidget Spinners en Diamond Painting. De term: Gratis blijft net als in voorgaande jaren het meest gezochte trefwoord. Elke dag wordt dit zoekwoord gemiddeld 50.000 keer ingetypt op de handelssite.

Gratis Campers waarschijnlijk meest gezocht op Marktplaats

Gratis Campers waarschijnlijk meest gezocht op Marktplaats0 ?php the_title() ?>636 dagen geleden
Met een native actielink – in de look & feel van Marktplaats – zien kopers op het juiste moment in het beslissingsproces een aanverwant product. Independer is het eerste merk dat gebruik maakt van de inApp Lead generator.

Met de inApp Lead generator breidt Marktplaats mobiele advertising mogelijkheden uit

Met de inApp Lead generator breidt Marktplaats mobiele advertising mogelijkheden uit0 ?php the_title() ?>649 dagen geleden
Jan Duijndam van Hoeve Biesland uit Delfgauw heeft OndernemersPrijs Haaglanden gewonnen. Ook Hop & Stork en ISIS Innovative Solutions In Space maakten kans.

Hoeve Biesland winnaar OndernemersPrijs Haaglanden

Hoeve Biesland winnaar OndernemersPrijs Haaglanden0 ?php the_title() ?>668 dagen geleden
Het aantal aanbiedingen van de speciale Erdem-collectie voor Zweedse modeketen H&M groeit zoals altijd ook rap op Marktplaats.

Erdem X H&M collectie staat al binnen enkele minuten op Marktplaats

Erdem X H&M collectie staat al binnen enkele minuten op Marktplaats0 ?php the_title() ?>682 dagen geleden
De Gelijk Oversteken service houdt de betaling van een koper tijdelijk vast op een derdenrekening van OBP, totdat de aankoop daadwerkelijk is ontvangen. Na melding van ontvangst van de koper maakt OBP de betaling over naar de rekening van de verkoper. Marktplaats biedt deze service aan in combinatie met Betaalverzoeken met iDEAL, een service die eerder dit jaar is gelanceerd. Marktplaats zet hiermee opnieuw een stap om online handelen makkelijker en veiliger te maken voor al haar gebruikers.

Gelijk Oversteken op Marktplaats

Gelijk Oversteken op Marktplaats0 ?php the_title() ?>685 dagen geleden
De miniracewagen van Max Verstappen van Jumbo spaaractie is uitverkocht. Vraag en aanbod verplaatsen zich explosief naar Marktplaats.

Marktplaats profiteert ook van de uitverkochte modelauto van Max Verstappen

Marktplaats profiteert ook van de uitverkochte modelauto van Max Verstappen0 ?php the_title() ?>712 dagen geleden
Online marketingplatform SEMrush onderzocht aantal bezoekers van e-commerce sites in juli. Marktplaats is met 4,5 miljoen bezoekers verreweg de populairste website.

Marktplaats, Aliexpress en Booking populairste webshops in Nederland

Marktplaats, Aliexpress en Booking populairste webshops in Nederland0 ?php the_title() ?>733 dagen geleden
Natuurhuisje voldoet als eerste boekingsplatform aan PSD2, de nieuwe Europese richtlijn voor betaaldiensten, en laat veilig via iDEAL betalen.

Natuurhuisje troeft Airbnb af met betaaldienst

Natuurhuisje troeft Airbnb af met betaaldienst0 ?php the_title() ?>738 dagen geleden
De Politie en Openbaar Ministerie (OM) hebben Hansa Market, een van de grootste illegale marktplaatsen op internet, ontmanteld.

Politie neemt Hansa Market over en ontmantelt de grote darkmarket vervolgens

Politie neemt Hansa Market over en ontmantelt de grote darkmarket vervolgens0 ?php the_title() ?>787 dagen geleden
Marktplaats op telefoon

Onderling betalen met iDEAL op Marktplaats

Onderling betalen met iDEAL op Marktplaats0 ?php the_title() ?>811 dagen geleden
Landelijk Meldpunt Internetoplichting politie

Politie krijgt meer meldingen en aangiftes over internetoplichting dan het aankan

Politie krijgt meer meldingen en aangiftes over internetoplichting dan het aankan0 ?php the_title() ?>838 dagen geleden
Inlogdienst iDIN

PSP Online Betaalplatform eerste met online identificatie iDIN

PSP Online Betaalplatform eerste met online identificatie iDIN0 ?php the_title() ?>1022 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!