Home | retail | Patta en Dopper krijgen steuntje in de rug richting buitenland

Patta en Dopper krijgen steuntje in de rug richting buitenland

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 23/11/2016 om 21:21

Patta en Dopper

Het Oranje Handelsmissiefonds is een initiatief van ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Voor het vierde jaar op rij zijn tien ondernemers met het beste exportplan onderscheiden. Een jaar lang krijgen zij begeleiding van de partners om internationaal aan de weg te timmeren en staan de winnende ondernemers bij met hun internationale netwerk, kennis en ervaring. Onder de winnaars van dit jaar zijn de bekende schoenenwinkel Patta en Dopper.

De gelukkige winnaars werden geselecteerd uit 600 inschrijvingen op basis van de kracht van hun product of dienst, hun ambitie en de motivatie om in een bepaald land succesvol te zijn. Tijdens het selectieproces viel het de jury op hoe veelzijdig de plannen en ambities van Nederlandse ondernemers zijn. Zo zijn er gevestigde ondernemers die al jaren actief zijn in verschillende landen en moeite hebben om voet aan wal te krijgen in een specifiek land. Maar ook jonge talenten met een waanzinnig idee met veel internationale potentie en alles daar tussenin.

De winnaars zijn onderscheiden tijdens een feestelijk finale-event in een hangar op Schiphol, reikten Pieter Elbers (President-directeur KLM), Ralph Hamers (CEO ING Groep), Michaël van Straalen (voorzitter MKB-Nederland) en Matthijs van Bonzel (Nederlands ambassadeur in Spanje)

De tien winnaars zijn:

Aerofilm Systems (Eindhoven) ontwerpt, ontwikkelt en produceert luchtkussen transportsystemen.

Dopper (Haarlem) maakt duurzame waterflessen en accessoires.

Globemilk (Boxmeer) is specialist in houdbare Nederlandse melk en heeft de vloeibare boerensoftijsmix ontwikkeld.

Holland Water (Driebergen) levert duurzame oplossingen voor veilig water zonder legionella.

Klaver Fietsparkeren (Hoogeveen) is specialist op het gebied van fietsparkeren met producten als fietsenrekken, -stallingen en -overkappingen.

Milgro (Rotterdam) levert producten en diensten op het gebied van onafhankelijk afval- en grondstoffenmanagement.

Patta (Amsterdam) is gespecialiseerd in schoenen en kleding wil graag exporteren naar Tokyo en Hong Kong.

TinyEYE (Groningen) levert en ontwikkelt online logopedie voor kinderen en volwassenen.

Yalp (Goor) ontwikkelt hightech speel- en sporttoestellen met computers voor buiten.

ZAZU (Amsterdam) maakt kinderklokken en slaaptrainers, waardoor kinderen langer slapen en hun ouders ook.

Tags

MilgroMilgro Aerofilm SystemsAerofilm Systems Oranje HandelsmissiefondsOranje Handelsmissiefonds Rijksdienst voor Ondernemend NederlandRijksdienst voor Ondernemend Nederland ZAZUZAZU YalpYalp PattaPatta GlobemilkGlobemilk DopperDopper INGING KLMKLM

Comments

Kenmerken

Sneakers4u, de grootste online sneaker-zoekmachine van Nederland en België, fungeert als een soort Trivago voor sneakers. Met 140 nationale en internationale webwinkels en een aanbod van ruim 180.000 sneakers van zo'n 2500 merken zoals Nike, Adidas en Asics en samenwerkingen met grote webwinkels zoals Wehkamp, de Bijenkorf, Miinto en Omoda is het de grootste marktplaats voor sneakers in Nederland en België. De vergelijkingssite is deze week 2 miljoen keer door bezoekers gezien. Voor de Otterlose eigenaar Mark van den Ing is dat reden genoeg om de stap naar het buitenland te wagen.  Van der Ing: ''Naast de internationale versie lanceren we binnenkort ook een mobiele app. Daarnaast heeft Sneakers4u een vernieuwde prijsvergelijking-functie.

Sneaker zoekmachine Sneakers4u binnenkort ook als mobiele app

Sneaker zoekmachine Sneakers4u binnenkort ook als mobiele app0 ?php the_title() ?>364 dagen geleden
Om de achttiende editie van Appelsap aan te kondigen brengen huidige opkomende hiphop-artiesten als Jacin Trill, Leafs, Ray Fuego, Bubbles en Mairo Nawaz een ode aan iconen zoals Eminem, Outkast,  N.W.A., 50 Cent, A$AP Rocky, EPMD, Missy Elliott, The Notorious B.I.G. en Lil Kim. De campagne is bedacht door Halal en bestaat uit een film, geregisseerd door Rogier Smalhout en foto's door Vitali Gelwich die zijn gebaseerd op het originele beeldmateriaal. De geportretteerde artiesten zullen allen optreden tijdens het festival 11 augustus in het Flevopark.

Hiphop-artiesten brengen ode aan helden voor Appelsap

Hiphop-artiesten brengen ode aan helden voor Appelsap0 ?php the_title() ?>380 dagen geleden
Onlangs werd de heruitgave van de Nike Air Max 1 Atmos Animal Print gelanceerd. Sneakerliefhebbers hebben uren in de rij gestaan om deze sneakers in handen te kunnen krijgen. Toch waren het niet enkel fans die in de rij stonden voor de sneakers, want sommig exemplaren worden namelijk met flinke winst doorverkocht op Marktplaats en Ebay. Dat blijkt uit bureauonderzoek van online winkelcentrum beslist.nl.

Exclusieve Nike Air Max sneakers alweer online doorverkocht met winst

Exclusieve Nike Air Max sneakers alweer online doorverkocht met winst0 ?php the_title() ?>401 dagen geleden
Hogeschool Windesheim heeft tijdens de handelsmissie in China een samenwerkingsovereenkomst getekend met JD.com, een van de grootste e-commercebedrijven van China. De twee partijen gaan samen onderzoek doen op het snijvlak van e-commerce, logistiek en finance. Spil hierin is het lectoraat Supply Chain Finance van hogeschool Windesheim. Lector Michiel Steeman: ''Samen met JD.com gaan we verschillende onderzoekstrajecten en researchconsortia met andere internationale universiteiten opzetten. Denk bijvoorbeeld aan vragen als: Hoe kan JD.com samen met Nederlandse bedrijven de export van goederen logistiek en financieel optimaal realiseren. Of: Hoe kunnen we de kansen benutten voor de nieuwe spoorverbinding.''

Hogeschool Windesheim werkt samen met een van de grootste e-commercebedrijven van China

Hogeschool Windesheim werkt samen met een van de grootste e-commercebedrijven van China0 ?php the_title() ?>407 dagen geleden
Het Amsterdamse luxe schoenenmerk Filling Pieces heeft op verzoek van Barneys de eerste kledingcollectie ontworpen. Voor zijn eerste stukken heeft ontwerper Guillaume Philibert zijn inspiratie in zijn opleiding tot architect gezocht. Elk stuk is gebaseerd op: Form Follows Function. Een principe dat bekend is gemaakt door de bekende Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright.

Filling Pieces lanceert eerste kledingcollectie voor Barneys

Filling Pieces lanceert eerste kledingcollectie voor Barneys0 ?php the_title() ?>429 dagen geleden
Uit onderzoek van Winkelstraat.nl van data van Financial Times, McKinsey & Company en Euromonitor blijkt affordable luxury segment snelst in omvang gestegenDe luxe kledingmarkt trekt flink aan. Vooral online wordt veel kleding uit het luxe segment gekocht. Dat blijkt uit onderzoek van fashion platform Winkelstraat.nl, dat data van Financial Times, McKinsey & Company, Euromonitor en haar eigen e-commerce platform analyseerde. Vooral de markt in de Benelux trekt aan. Zo is de totale waarde van de online kledingmarkt sinds 2015 met liefst 38 procent toegenomen tot 2,7 miljard euro. Deze groei ligt ver boven het Europese gemiddelde, dat in 2015 nog op 13% lag. Binnen de kledingindustrie zijn er verschillende segmenten, namelijk ‘luxury’, ‘affordable luxury’, ‘premium’ en ‘mid market’. Opvallend is dat het ‘affordable luxury’ segment de afgelopen jaren het snelst in omvang is gestegen, mede doordat merken zich in dit segment steeds beter weten te onderscheiden.

Affordable luxury groeit sneller dan alle andere segmenten

Affordable luxury groeit sneller dan alle andere segmenten0 ?php the_title() ?>430 dagen geleden
De Bijenkorf heeft nieuwe fashion campagne: Straat Couture, laten fotograferen door talent Lois Cohen, diversiteit is een belangrijk element in haar werk.

De Bijenkorf gaat straat

De Bijenkorf gaat straat0 ?php the_title() ?>443 dagen geleden
Het Nederlandse schoenenmerk NUBIKK heeft al vaker verrast met exclusieve samenwerkingen met bekende spelers uit de muziekindustrie. Zo lanceerde het merk vorig jaar nog een limited edition sneaker met DJ-duo Bassjackers en Fedde Le Grand. Nu volgt een nieuwe samenwerking met JBL. Komende zomer brengt NUBIKK een special edition uit, bestaande uit een unisex NUBIKK sneaker mét waterdichte JBL speaker.

NUBIKK introduceert special edition in samenwerking met JBL

NUBIKK introduceert special edition in samenwerking met JBL0 ?php the_title() ?>458 dagen geleden
Om hun tracksuit te promoten lukte het TITS om bordeel Yab Yum voor een keer te gebruiken als decor voor shoot met Christina Curry en Shenta Ignacio.

Christina Curry en Shenta Ignacio in Yab Yum voor TITS-Store

Christina Curry en Shenta Ignacio in Yab Yum voor TITS-Store0 ?php the_title() ?>525 dagen geleden
De rugzak, aktetas, clutch en shopper en bijpassende schoenen eerst bij Collab Store, daarna in webshops van de Rotterdamse merken Saija en Diversité.

Diversite Footwear en Saija Store lanceren schoenen en tassen geïnspireerd op de Erasmusbrug

Diversite Footwear en Saija Store lanceren schoenen en tassen geïnspireerd op de Erasmusbrug0 ?php the_title() ?>535 dagen geleden
African Clean Energy, Combekk, EARTH Concepts, Fish Tales, Palital, SRXP, Tubber, TWTG, Vondels en Wonderkind winnaars Oranje Handelsmissiefonds 2017. 

Vondels, Fish Tales, TWTG, Tubber en Wonderkind krijgen hulp over de grens

Vondels, Fish Tales, TWTG, Tubber en Wonderkind krijgen hulp over de grens0 ?php the_title() ?>540 dagen geleden
Na succesvolle edities in grote steden als Parijs, Zürich, Berlijn, Moskou, Keulen, Warschau en Amsterdam vindt komend weekend de eerste editie van Sneakerness in Rotterdam plaats in de Van Nelle Fabriek. Sneakerness is uitgegroeid tot het belangrijkste sneakerevent van Europa. Er worden duizenden sneakers verkocht en merken en winkels als Crep Protect, WOEI, Overkill, Monta en Reell Jeans presenteren zich. 

Crep Protect, WOEI, Overkill en Monta presenteren zich op eerste Sneakerness Rotterdam

Crep Protect, WOEI, Overkill en Monta presenteren zich op eerste Sneakerness Rotterdam0 ?php the_title() ?>548 dagen geleden
Het iconische merk Lois Jeans heeft een winkel in de Amsterdamse Pijp geopend. Het merk dat in 1962 als eerste Europese fashion jeansmerk werd opgericht, maakte een ware transformatie door en is terug van weggeweest. De winkel is niet zomaar een winkel, maar atelier, hoofdkantoor, galerie en store ineen.

Lois Jeans opent Lois Galeria No Uno in de Pijp

Lois Jeans opent Lois Galeria No Uno in de Pijp0 ?php the_title() ?>589 dagen geleden

Ingevoerde smartphones goed voor 15 miljard

Ingevoerde smartphones goed voor 15 miljard0 ?php the_title() ?>605 dagen geleden
Undagrid sluit nieuwe financieringsronde succesvol af. Het nieuwe Innovation Industries investeerde samen met Mainport Innovation Fund.

Undagrid helpt ineffectieve en onnauwkeurige logistieke processen te verbeteren

Undagrid helpt ineffectieve en onnauwkeurige logistieke processen te verbeteren0 ?php the_title() ?>640 dagen geleden
Euro Disney bestaat 25 jaar, volgend jaar wordt Mickey Mouse 90. Disney wil dat vieren, onder meer met samenwerking met het Waalwijkse schoenenmerk DWRS.

Disney in Waalwijk

Disney in Waalwijk0 ?php the_title() ?>676 dagen geleden
The Hunting Ensemble De Bosch Winkelstraat.nl

The Hunting Ensemble start met expressverzending via Winkelstraat.nl

The Hunting Ensemble start met expressverzending via Winkelstraat.nl0 ?php the_title() ?>687 dagen geleden
Saks OFF 5TH Rotterdam Amsterdam

Nieuw winkelconcept Saks OFF 5TH opent eerste store in Rotterdam

Nieuw winkelconcept Saks OFF 5TH opent eerste store in Rotterdam0 ?php the_title() ?>738 dagen geleden
Ploumen Team

Nederland heeft één branding-strategie nodig

Nederland heeft één branding-strategie nodig0 ?php the_title() ?>756 dagen geleden
Robey Funkie House Rotterdam Saskia Haex

Robey profileert zich in thuisstad Rotterdam

Robey profileert zich in thuisstad Rotterdam0 ?php the_title() ?>760 dagen geleden
Carhartt WIP opent nieuwe flagship store in Amsterdam

Carhartt WIP opent nieuwe flagship store in Amsterdam

Carhartt WIP opent nieuwe flagship store in Amsterdam0 ?php the_title() ?>765 dagen geleden
Winkel Jan Bijl

Schoenenverkoop via webshops stijgt met 44%

Schoenenverkoop via webshops stijgt met 44%0 ?php the_title() ?>806 dagen geleden
Het loket van Tax Free Refunds in Schiphol dat nu wordt ondersteund door de app van Vatfree.com

Vatfree.com lanceert eerste mobiele Tax Free Shopping app

Vatfree.com lanceert eerste mobiele Tax Free Shopping app0 ?php the_title() ?>814 dagen geleden
Bedrijfs sneakers Dyanne Beekman

Medewerkers McDonald’s aan de slag op sneakers van Dyanne Beekman

Medewerkers McDonald’s aan de slag op sneakers van Dyanne Beekman0 ?php the_title() ?>845 dagen geleden
Amsterdam winkeliers

Drie procent meer omzet winkeliers centrum Amsterdam

Drie procent meer omzet winkeliers centrum Amsterdam0 ?php the_title() ?>848 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!