Home | Logistiek/e-commerce | PastBook haalt 2 miljoen dollar op voor groei van haar één-klik fotoboeken

PastBook haalt 2 miljoen dollar op voor groei van haar één-klik fotoboeken

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 21/09/2017 om 12:16

PastBook, een snel groeiend bedrijf dat zijn omzet de afgelopen drie jaar steeds heeft vertienvoudigd, heeft een investering van 2 miljoen dollar opgehaald voor verdere internationale expansie. PastBook’s intelligente Instant Photo Books platform zorgt ervoor dat klanten hun Facebook en Instagram herinneringen eenvoudig, met een klik, kunnen laten afdrukken door intelligente automatische selectie en rangschikking van de beste foto’s in een prachtig fotoboek

PastBook, een snel groeiend bedrijf dat zijn omzet de afgelopen drie jaar steeds heeft vertienvoudigd, heeft een investering van 2 miljoen dollar opgehaald voor verdere internationale expansie. PastBook’s intelligente Instant Photo Books platform zorgt ervoor dat klanten hun Facebook en Instagram herinneringen eenvoudig, met een klik, kunnen laten afdrukken door intelligente automatische selectie en rangschikking van de beste foto’s in een prachtig fotoboek.

De investering bestaat uit twee delen waarvan de eerste een converteerbare lening was en het tweede deel een vervolginvestering door bestaande investeerders (Vortex Capital Partners en enkele welgestelde Nederlandse private investeerders, met name succesvolle ondernemers).

Investeerder Dinko Valerio, ex-CEO van Crucell: ”Als sparring partner en investeerder ben ik bijzonder tevreden met de groei en het succes van PastBook. Het bedrijf staat aan het begin van een periode van verdere expansie en om die reden blijf ik het graag steunen.”

PastBook heeft haar omzet de afgelopen drie jaar steeds vertienvoudigd. Het grootste deel van de klanten (circa 80%) is afkomstig uit de Verenigde Staten. De nieuwe investering wordt gestoken in de introductie van nieuwe producten en tevens in marketing voor verdere internationale expansie. Zo zal PastBook’s intelligente Instant Photo Book platform lokaal in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italie en het Verenigd Koninkrijk worden geïntroduceerd. Momenteel is PastBook vooral actief in de Verenigde Staten, Australië en Canada.

Stefano Cutello, oprichter en CEO van PastBook: ”Met onze intelligente Instant Photo Book plaform gericht op Facebook en Instagram, hebben we een nieuw segment in de markt aangeboord: de groep van mensen die graag een fotoboek zouden hebben, maar die geen tijd hebben om het te maken. Met de nieuwe investering in ons bedrijf kunnen we versneld verder werken aan oplossingen om deze grote groep te bedienen.”

Het intelligente PastBook Instant Photo Book platform is de makkelijkste manier om een fotoboek te maken, ongeacht de bron van een foto. PastBook’s zelf ontwikkelde algoritme kiest – met 1 klik en binnen 60 seconden – op intelligente wijze automatisch de beste foto’s (met onderschrift en datum) in de gekozen periode en stelt het fotoboek samen, zonder dat de gebruiker zelf nog iets hoeft te doen.

PastBook’s technologie en algoritmes, gecombineerd met de creatie van fotoboeken in één klik, maakt het bedrijf uniek in vergelijking met concurrenten en de traditionele aanbieders van fotoboeken: 95% van de door PastBook verkochte boeken zijn zogenaamde instant boeken. Dit zijn boeken waaraan de klant geen enkele aanpassing heeft gemaakt, ondanks de daartoe geboden mogelijkheden. De helft van de klanten geeft aan dat hun PastBook fotoboek het eerste fotoboek is dat ze ooit hebben gemaakt.

Hiernaast is PastBook recent samenwerking aangegaan met RPI, een drukker van premium kwaliteit fotoboeken met productielokaties in de Verenigde Staten, Europa en partners in Oceanië. Hierdoor is Pastbook in staat om haar producten wereldwijd snel te leveren.

PastBook is mobiel en op het web mobiel en op het web , evenals in de App Store. Tegen het eind van jaar komt er tevens een Android versie beschikbaar.

PastBook is in 2012 in Amsterdam opgericht en maakte deel uit van de eerste ronde van bedrijven van RockStart Accelerator. Sindsdien heeft PastBook diverse nominaties ontvangen. Facebook noemt PastBook als voorbeeld van een succesvol online marketing verhaal.

Tags

PastBookPastBook fotofoto InstagramInstagram facebookfacebook

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!