Home | Logistiek/e-commerce | Oprichters Catawiki doen stap terug

Oprichters Catawiki doen stap terug

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 10/11/2016 om 09:31

Catawiki oprichters

Catawiki-oprichters René Schoenmakers en Marco Jansen dragen per 1 december de dagelijkse leiding van het bedrijf over aan de huidige Chief Operating Officer Ilse Kamps. Na 9 jaar aan Catawiki gewerkt te hebben merken zij dat het bedrijf, nu het 500 medewerkers telt, een nieuwe fase in gaat. In deze fase is vooral behoefte aan een ervaren manager die het bedrijf nog verder op kan schalen. “Ilse heeft het geweldig gedaan als COO bij Catawiki. Wij zijn erg onder de indruk van haar. Voor Catawiki heeft Ilse, onder andere bij Booking.com, in verschillende rollen bewezen duizenden medewerkers aan te kunnen sturen en een uitstekend strategisch inzicht te hebben,” zegt René Schoenmakers. Schoenmakers en Jansen blijven actief betrokken als non-executive board members.

Catawiki is een online veilingplatform voor bijzondere objecten zoals sieraden, horloges, kunst en oldtimers. Het bedrijf groeit razendsnel en werd vorige maand voor het tweede jaar op rij eerste in de Deloitte Fast50, een ranglijst van de snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. Eerder dit jaar was het ook de snelste groeier in de Deloitte EMEA 500 ranglijst met de 500 snelst groeiende techbedrijven van Europa. De Catawiki site is inmiddels in 14 talen beschikbaar en deze maand worden daar de talen Hongaars, Roemeens, Fins en Grieks aan toegevoegd.

“Het oprichten en uitbouwen van Catawiki was een geweldige ervaring,” zegt Schoenmakers. “Ik ben erg trots op wat we met z’n allen hebben bereikt. We leggen onze dagelijkse rol neer op een moment dat we als bedrijf internationaal echt zijn doorgebroken. De omzet komt nog maar voor een klein deel uit Nederland. Ik heb nu al vaker ervaren dat het ontzettend gaaf is om vanuit het niets een bijzonder bedrijf te creëren. Naast onze betrokkenheid bij Catawiki gaan Marco en ik in de toekomst zeker nog iets nieuws ondernemen.”

“De afgelopen 9 jaar zijn een rollercoaster geweest die ik niet had willen missen,” zegt Jansen. “De eerste drie jaar waren René en ik met zijn tweeën, en werkten we vanuit een zolderkamertje. Het is fantastisch dat we nu uitgegroeid zijn naar een heel internationaal bedrijf met 45 nationaliteiten die werken in acht landen.”

“Catawiki groeit hard, zowel in thuismarkten Nederland en België als internationaal in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigde Koninkrijk, ” zegt Kamps. “Tegelijkertijd is er nog ontzettend veel winst te behalen. Er staat een solide organisatie vol gepassioneerde en slimme mensen. Ik ben ervan overtuigd dat we gezamenlijk het bedrijf internationaal nog meer op de kaart gaan zetten.”

“Vijf jaar geleden heb ik Marco en René leren kennen, ” zegt Michiel Kotting, voorzitter van de board (Raad van Commissarissen) en investeerder bij Northzone. “Catawiki was toen nog een kleine Nederlandse verzamelaarssite. Ik heb er veel bewondering voor hoe ze Catawiki met een sterk team hebben uitgebouwd naar een internationale marktplaats met honderden miljoenen aan omzet en honderden werknemers. We gaan nu de volgende groeifase in en zij hebben besloten de dagelijkse leiding over te dragen aan een team met veel ervaring in het verder schalen van bedrijven van die omvang. Ik verheug me erop om met René en Marco samen te werken op board niveau om Catawiki te helpen zijn volledige potentieel te bereiken. Ik feliciteer hen met het bouwen van één van de nieuwe generatie tech giganten uit Europa.”

Tags

CatawikiCatawiki

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!