Home | B2B | Op afspraak door de veiligheidscontrole op Schiphol?

Op afspraak door de veiligheidscontrole op Schiphol?

Geplaatst door Jeroen Veenstra in B2B op 27/11/2017 om 11:59

Met de proef Personal Security Pass online kunnen reizigers een tijdstip reserveren om door de veiligheidscontrole op Schiphol te gaan.

Nog steeds schieten veel reizigers in de stress op weg naar Schiphol. Door de toegenomen drukte zou zomaar het vliegtuig gemist kunnen worden. Vanaf vandaag kunnen reizigers middels de proef Personal Security Pass online een tijdstip reserveren om door de veiligheidscontrole op Schiphol te gaan. Dit geldt voor een groot aantal vluchten naar een zogeheten Schengen-bestemming. De test loopt vanaf morgen, dinsdag 28 november, tot en met maandag 11 december. Reizigers die op deze dagen tussen 10.00 en 13.30 uur een vlucht hebben, gaan met de pass door een speciaal daarvoor ingerichte veiligheidsdoorgang.

De doorgang is bij de veiligheidscontrole in Vertrekhal 1, check-in balie 1A. Reizigers kunnen checken of hun vlucht in aanmerking komt en een plek reserveren vanaf vier dagen tot 1 uur en 15 minuten vóór vertrek via deze link en via de Schiphol App. Met de securitypass test Schiphol of reizigers het gemak en de zekerheid van een vast controlemoment waarderen en wat de impact is op het aanmeldpatroon bij de security check. Indien de proef succesvol blijkt, wordt de pass structureel ingevoerd.

Bij de veiligheidscontrole scant een Schipholmedewerker eerst de QR-code die in de reserveringsmail van de reiziger staat. Kloppen de gegevens, dan scant de reiziger vervolgens zelf eerst de boardingpass bij het selfservice securitypoortje en loopt daarna via de speciale rij door naar de veiligheidscontrole. De speciale doorgang van de Personal Security Pass bevindt zich in Vertrekhal 1, check-in balie 1A. Vanaf Vertrekhal 1 is de looptijd vijf minuten. Reizigers die inchecken bij hun luchtvaartmaatschappij in Vertrekhal 3 moeten rekening houden met tien minuten looptijd. Tijdens de proefperiode kunnen dertig reizigers per vijftien minuten door de Personal Security Pass- doorgang. Er zijn ruim 400 plekken per dag beschikbaar.

Tags

Personal Security PassPersonal Security Pass veiligheidscontroleveiligheidscontrole QR-codeQR-code Amsterdam Airport SchipholAmsterdam Airport Schiphol SchipholSchiphol

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!