Home | reclame | Ook 50-plussers vloggen

Ook 50-plussers vloggen

Geplaatst door Jeroen Veenstra in reclame op 04/01/2017 om 11:56

Lets Youtuberoom

Vloggen is hot. Het lijkt wel of vooral de jonge generatie tegenwoordig alles wat hij of zij tegenwoordig meemaakt in beeld brengt en online publiceert op YouTube. Maar vloggen kan uiteraard ook door ouderen worden gedaan. Joost Timp stelt echter dat juist ouderen zouden moeten gaan vloggen. 50-plussers zijn immers degenen met de levenservaring en de goede verhalen. Timp (zoon van televisiecoryfee Mies Bouwman en televisieregisseur en -producent Leen Timp), zelf 58, werkte jarenlang bij de televisie, onder meer als als uitvoerend producent bij Endemol. Hij schreef het boekje Vloggen voor 50-Plussers en geeft cursussen. Hij is nu een van de aanjagers van de Zondagochtend Colleges bij Beeld en Geluid.

Iedere eerste zondag van de maand programmeert het instituut een college over een specifiek onderwerp. Nu sluit het aan op de expositie Let’s YouTube, de tentoonstelling die de impact van YouTube op ons dagelijks leven toont. Vlogs zijn een van de vele vormen van video-content die op YouTube te zien zijn.

Tijdens het eerste college op 15 januari laat eerst Bas Agterberg, mediahistoricus, zien dat het in beeld brengen van je eigen leven helemaal niet zo nieuw is. Amateurfilmers maakten al vanaf de jaren 20 van de vorige eeuw homevideo’s en ook een filmer als Ed van der Elsken liet veel van zichzelf zien in zijn films. Het delen van het materiaal is door de technische ontwikkelingen wel hevlogsel anders, veel makkelijker, geworden. Timp maakt duidelijk hoe via het vloggen kennis door kan worden gegeven. Daarnaast geeft hij praktische tips.

Kaarten voor het het Zondagochtend College kosten € 7,50 en zijn hier te reserveren. Het Zondagochtend College combineren met een bezoek aan de Experience en de Let’s YouTube tentoonstelling kan voor een totaalbedrag van € 16,00. De bezoeker kan dan ook een eerste vlog of YouTube-filmpje maken in de Let’s YouTube Bootcamp.

Tags

Het Nederlands Instituut voor Beeld en GeluidHet Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid Mies BouwmanMies Bouwman Bas AgterbergBas Agterberg vlogsvlogs YouTubeYouTube vloggenvloggen

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!