Home | retail | Online supermarkt Picnic wint Next Unicorn Award 2017

Online supermarkt Picnic wint Next Unicorn Award 2017

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 07/12/2017 om 17:32

De Next Unicorn Award wordt toegekend aan ondernemingen die de potentie hebben te groeien naar een marktwaarde van één miljard euro. Dit jaar is de prijs uitgereikt aan Joris Beckers van PICNIC tijdens de nieuwste editie van Amsterdam Business Inspiration. Ook de snelgroeiende disruptive start-ups 3D Hubs en Crunchr waren genomineerd. De prijs is een initiatief van MeerBusiness Amsterdam. Het zakenplatform heeft een bereik van 40.000 ondernemers uit de Metropool Regio Amsterdam.

De Next Unicorn Award wordt toegekend aan ondernemingen die de potentie hebben te groeien naar een marktwaarde van één miljard euro. Dit jaar is de prijs uitgereikt aan Joris Beckers van Picnic tijdens de nieuwste editie van Amsterdam Business Inspiration. Ook de snelgroeiende disruptive start-ups 3D Hubs en Crunchr waren genomineerd. De prijs is een initiatief van MeerBusiness Amsterdam. Het zakenplatform heeft een bereik van 40.000 ondernemers uit de Metropool Regio Amsterdam.

”Het is één van de kroonjuwelen van de Amsterdamse tech- en startupsector. Picnic laat sinds de start een uitzonderlijke groei zien en het ijzersterke team straalt enorme ambitie uit,” vindt de jury die de  winnaar unaniem koos.

Juryvoorzitter prof. dr. Marc Salomon: ”De 100 miljoen euro investeringsronde in maart 2017 was zonder meer indrukwekkend en staat in de Top 3 van hoogste serie investeringen in een Europese startup. Ondanks het feit dat Picnic actief is op de retail foodmarkt met dagelijkse boodschappen is het een techbedrijf pur sang.”

Picnic trekt enkel internationaal toptalent aan om de efficiëntste en meest effectieve logistieke keten en klantervaring te realiseren. De onderneming heeft bovendien een eigen elektrische wagen delivery fleet met elektrische voertuigen ontwikkeld en zet de nieuwste technologie in, zoals kunstmatige intelligentie en robotica.

”Wij denken dat Picnic een zichtbaar icoon gaat zijn van de nieuwe economie die de concurrentie aan kan met grote buitenlandse techbedrijven,” besluit Salomon.

Het is de derde keer dat de Unicorn wordt uitgereikt. In 2015 won WayneParkerKent (Het webmagazine platform won vanwege haar onderscheidende koers, schaalbaarheid, digitaal instinct en de spin-off functie die WPK ambieert voor de stad als media-hotspot). Vorig jaar volgde Usabilla (verbetert de prestaties van de websites, apps en e-mails van bedrijven als HP, Philips, Booking.com, Lufthansa, KLM, Transavia en The Economist met live user feedback. De software van Usabilla benutten zij om te begrijpen wat de eindgebruiker nodig heeft).

Tags

WayneParkerKentWayneParkerKent Next Unicorn AwardNext Unicorn Award UsabillaUsabilla MeerBusiness AmsterdamMeerBusiness Amsterdam LufthansaLufthansa HPHP PicnicPicnic PhilipsPhilips TransaviaTransavia KLMKLM

Comments

Kenmerken

Dirk biedt klanten op de door Snakeware vernieuwde website het assortiment online. De 75-jarige supermarktketen ontwikkelt daarnaast eigen app.

Nog niet bestellen met digitaal boodschappenlijstje bij Dirk

Nog niet bestellen met digitaal boodschappenlijstje bij Dirk0 ?php the_title() ?>556 dagen geleden
Het Goudwisselkantoor introduceerde twee jaar geleden het nieuwe juweliersconcept: Reclaimed Jewels in Almere. Nu ook in Rotterdam.

Reclaimed Jewels breidt uit naar Rotterdam

Reclaimed Jewels breidt uit naar Rotterdam0 ?php the_title() ?>616 dagen geleden
De Bespaarbuddy van Sjoprz toont naast de goedkoopste winkel voor een boodschappenlijstje ook suggesties voor voordeligere producten.

Boodschappen-app en online platform Sjoprz lanceert de Bespaarbuddy

Boodschappen-app en online platform Sjoprz lanceert de Bespaarbuddy0 ?php the_title() ?>636 dagen geleden
NU.nl gaat aan de slag met Usabilla als Voice of Customer oplossing om de beleving van hun online gebruikers te kunnen optimaliseren in app en website.

Usabilla helpt NU.nl met feedback aan nog betere gebruikerservaring

Usabilla helpt NU.nl met feedback aan nog betere gebruikerservaring0 ?php the_title() ?>643 dagen geleden
Online supermarkt heeft de eerste boodschappen bezorgd in Amsterdam. De duurzame, elektrische wagentjes rukten woensdag voor het eerst uit in de hoofdstad om de boodschappen gratis en tegen de laagste prijs aan huis te bezorgen. Picnic start in de wijken Watergraafsmeer, Rivierenbuurt, de Pijp en Bijlmermeer, waarna de bezorging geleidelijk over de gehele stad wordt uitgerold. Sinds de aankondiging enkele weken geleden schreven 7000 Amsterdammers zich in bij de websuper.

Websuper Picnic bezorgt de eerste boodschappen in Amsterdam

Websuper Picnic bezorgt de eerste boodschappen in Amsterdam0 ?php the_title() ?>648 dagen geleden
De samenwerking tussen Picnic en wehkamp is de eerste in zijn soort: meerdere complexe logistieke stromen en ict-systemen zijn op elkaar aangesloten. De proef begint met retourzendingen, maar beide partijen hebben de ambitie om de samenwerking uit te breiden met de bezorging van wehkamp-bestellingen.

Picnic gaat retourzendingen wehkamp meenemen

Picnic gaat retourzendingen wehkamp meenemen0 ?php the_title() ?>654 dagen geleden
Picnic wordt beschikbaar in Amsterdam. Toekomstige klanten kunnen de app downloaden en zich inschrijven om vanaf eerste helft van maart te laten bezorgen.

Picnic gaat ook bezorgen in onmogelijk Amsterdam

Picnic gaat ook bezorgen in onmogelijk Amsterdam0 ?php the_title() ?>675 dagen geleden

Jongeren vinden online reclame op computer en smartphone zeer irritant

Jongeren vinden online reclame op computer en smartphone zeer irritant0 ?php the_title() ?>697 dagen geleden
Het distributiecentrum in Diemen zorgt er voor dat Picnic in steden ten zuiden van Amsterdam kunnen starten zoals Haarlem, Hoofddorp en Heemstede.

Picnic opent nieuw distributie-centrum in Diemen om verder te groeien

Picnic opent nieuw distributie-centrum in Diemen om verder te groeien0 ?php the_title() ?>732 dagen geleden
De Rotterdamse wijk Overschie werd al bediend, maar vanaf januari zal Picnic vrijwel in geheel Rotterdam bezorgen. Alsook Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel. De duurzame, elektrische wagentjes zullen de boodschappen gratis en tegen de laagste prijs in het grootste deel van de Maasstad bezorgen, de Maatstad is daarmee de grootste stad wordt waar Picnic actief is. De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van de innovatieve dienst. 

Rotterdam wordt de grootste stad waar Picnic gaat bezorgen

Rotterdam wordt de grootste stad waar Picnic gaat bezorgen0 ?php the_title() ?>748 dagen geleden
NPM Capital heeft overeenstemming met Suitsupply over investering om de internationale expansie en online verkoopactiviteiten verder te versnellen.

Suitsupply pakt investering van NPM Capital

Suitsupply pakt investering van NPM Capital0 ?php the_title() ?>749 dagen geleden
Tijn van Elderen (Brabantia) en Michiel Muller (Picnic) verkozen tot EY Entrepreneur Of The Year. Familie Wintermans (Agio) won Business Legacy Award 2017.

Brabantia, Picnic en Agio onderscheiden bij EY Entrepreneur Of The Year 2017

Brabantia, Picnic en Agio onderscheiden bij EY Entrepreneur Of The Year 20170 ?php the_title() ?>803 dagen geleden
Happy Tosti heeft De Beste Start-Up Awad gewonnen tijdens ABN AMRO Retailer of the Year. Ambitie is om via franchising in vijf jaar 500 banen te creëren.

Happy Tosti is de Beste Start-up

Happy Tosti is de Beste Start-up0 ?php the_title() ?>819 dagen geleden
De negen finalisten voor de ondernemersprijs EY Entrepreneur Of The Year 2017 zijn bekend. De prijs is bedoeld om ondernemerschap aan te moedigen.

Finalisten EY Entrepreneur Of The Year 2017 zijn bekend

Finalisten EY Entrepreneur Of The Year 2017 zijn bekend0 ?php the_title() ?>826 dagen geleden
De rechtbank te Amsterdam heeft Max Verstappen in het gelijk gesteld en geoordeeld dat Picnic het portret van Max niet had mogen gebruiken.

Max Verstappen wint rechtszaak tegen supermarkt Picnic

Max Verstappen wint rechtszaak tegen supermarkt Picnic0 ?php the_title() ?>830 dagen geleden
Online supermarkt Picnic bouwt een nieuw, duurzaam distributiecentrum in Utrecht Lage Weide. het centrum is nodig vanwege de snelle groei van de websuper.

Websuper Picnic bouwt nieuw distributiecentrum in Utrecht

Websuper Picnic bouwt nieuw distributiecentrum in Utrecht0 ?php the_title() ?>852 dagen geleden
GfK onderzocht voor Formule rapport E-commerce ervaringen en Online Shopper Journey bij 19 webshops, online specialisten doen het beter als supermarkten.

Online specialisten nog altijd beter dan de online supermarkten

Online specialisten nog altijd beter dan de online supermarkten0 ?php the_title() ?>865 dagen geleden
Telecompaper blikt vanwege tien jaar Consumer Insights terug op online aankopen. Het aantal Nederlanders dat via internet koopt steeg 240 procent.

240 procent groei van aantal online shoppers in 10 jaar tijd

240 procent groei van aantal online shoppers in 10 jaar tijd0 ?php the_title() ?>865 dagen geleden
Picnic groeit ten koste van supermarkten

Picnic groeit ten koste van supermarkten

Picnic groeit ten koste van supermarkten0 ?php the_title() ?>881 dagen geleden
Online supermarkt Picnic breidt uit naar Den Haag

Online supermarkt Picnic breidt uit naar Den Haag

Online supermarkt Picnic breidt uit naar Den Haag0 ?php the_title() ?>991 dagen geleden
picnic bezorger

100 miljoen groeigeld voor websuper Picnic

100 miljoen groeigeld voor websuper Picnic0 ?php the_title() ?>993 dagen geleden
Dutch Marketing Awards

Koopeenkoe.nl, Picnic en Thuisbezorgd.nl onder de finalisten voor Dutch Marketing Awards

Koopeenkoe.nl, Picnic en Thuisbezorgd.nl onder de finalisten voor Dutch Marketing Awards0 ?php the_title() ?>1043 dagen geleden
Omroep Max

Picnic, Omroep Max en Zeeman onder genomineerden Dutch Marketing Awards

Picnic, Omroep Max en Zeeman onder genomineerden Dutch Marketing Awards0 ?php the_title() ?>1090 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!