Home | Logistiek/e-commerce | Online omzet bijna 18 procent hoger

Online omzet bijna 18 procent hoger

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 13/10/2017 om 11:33

Webwinkels zetten in augustus bijna 15 procent meer om dan dezelfde maand vorig jaar. De omzet van multi-channelers groeide bijna 22 procent berekende CBS.

De online omzet lag in augustus bijna 18 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels zetten bijna 15 procent meer om. Webwinkels hebben als hoofdactiviteit verkoop via internet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met bijna 22 procent. Dat berekende CBS.

De detailhandel heeft in augustus 4,4 procent meer omgezet dan in augustus 2016. De verkopen (het volume) waren 3 procent hoger. De omzet van zowel de foodsector als de non-foodsector groeide. De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor veranderingen in de samenstelling van de koopdagen. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder correctie was de omzet van de detailhandel bijna 6 procent hoger dan in augustus 2016.De omzet van de winkels in non-food groeide in augustus met bijna 5 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was ook bijna 5 procent hoger dan een jaar eerder.Dit is de achtste maand op rij waarin zowel de omzet als het volume van de non-foodsector groeide. De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren en de winkels in meubels en huishoudartikelen realiseerden deze maand, net als vorige maand, de grootste omzetstijging.

Ook de omzet van de winkels in recreatieartikelen, de winkels in kleding, de winkels in schoenen en lederwaren en de drogisterijen en parfumerieën groeide. De omzet van winkels in consumentenelektronica was maar een fractie hoger dan een jaar eerder.

De winkels in voedings- en genotmiddelen behaalden in augustus een omzetstijging van bijna 3 procent. Het volume was hetzelfde als in augustus 2016. De omzet van de supermarkten groeide met ruim 3 procent, die van de speciaalzaken nauwelijks. Het volume bij de supermarkten was een fractie hoger, maar bij de speciaalzaken bijna 3 procent lager dan een jaar eerder.

Tags

multi-channelersmulti-channelers online omzetonline omzet CBSCBS

Comments

Kenmerken

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!