Home | Social Media | NOC*NSF laat SportVibes nieuwe campagne Sportplezier ontwikkelen

NOC*NSF laat SportVibes nieuwe campagne Sportplezier ontwikkelen

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Social Media op 03/01/2017 om 13:57

Basketbal zaal

Sportmarketingbureau SportVibes is na een uitvoerige pitch gekozen als strategisch bureau om de sportbonden en NOC*NSF te ondersteunen in de ontwikkeling en activatie van de campagne Sportplezier. Sportplezier is onderdeel van het programma Naar een Veiliger Sportklimaat dat NOC*NSF, de KNVB en KNHB samen met andere sportbonden uitvoert, in opdracht van het Ministerie van VWS. Doel is om agressie op en om de velden te voorkomen en positief coachen en sportiviteit te stimuleren.

Bert Renkema van NOC*NSF: ”De afgelopen twee jaar hebben we ons met het online platform tv-Sportplezier gericht op ouders en hun gedrag op en rond het veld. Dat was een prima start, maar de volgende stap is om nu de aandacht in de communicatie te verbreden naar de overige vrijwilligers op de verenigingen.

SportVibes ontwikkelde met dat uitgangspunt een creatieve online content-en platformstrategie voor de komende twee jaar. Renkema: “Ervaring op en rond de velden is van belang bij dit soort projecten. SportVibes weet hoe het reilt en zeilt op een club, wat de gevoeligheden zijn en hoe verenigingsmensen betrokken kunnen worden.” 

Teun Verheij, Digital Director van SportVibes: ”De positieve rol van de bestuurder, coach, de scheidsrechter, de trainer maar zelfs ook van de kantinemedewerker, willen we benadrukken. Daarnaast worden www.TVSportplezier.nl en www.veiligsportklimaat.nl samengevoegd tot een online platform. Hier moet de clubvrijwilliger geholpen en geïnspireerd worden. Dit platform wordt via een social media campagne gepromoot. Uitgangspunt is het verspreiden van de verhalen van de vrijwilligers om interactie en kennis delen te bevorderen.”

Van 4 tot 12 maart organiseren diverse sportbonden De week van het Sportplezier. Er zijn dan diverse activiteiten rondom het thema. Het is tevens de start van de online campagne en de lancering van het nieuwe platform.

Tags

KNHBKNHB SportVibesSportVibes SportplezierSportplezier KNVBKNVB NOC*NSFNOC*NSF

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!