Home | Nieuws | NLE stopt nu ook energie in telecommarkt

NLE stopt nu ook energie in telecommarkt

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Nieuws op 19/10/2016 om 09:31

Energie laden

Nederlands grootste onafhankelijke energieleverancier NLE heeft officieel de telecommarkt betreden. Het bedrijf biedt een alles-in-1-pakket aan met internet, televisie en bellen voor slechts €29,95 per maand. Concurrenten rekenen hier al snel het dubbele voor. Voor die prijs zorgt NLE ook nog voor wifi-dekking in het hele huis, onder meer door gratis een versterker mee te leveren. NLE betreedt als eerste energiemaatschappij de ingeslapen telecommarkt en doet dat in lijn met zijn dna als uitdager: met een prijs die de markt kan opschudden.  “Maar ook wat snelheid en service betreft gaan we de strijd aan”, zegt oprichter en CEO Harald Swinkels. “Daarom leveren we niet alleen een modem en een lijn, maar ook écht goed werkende wifi in het hele huis. Consumenten kunnen inmiddels niet meer zonder en wij zorgen ervoor dat dat ook niet meer hoeft.”

Het alles-in-1-pakket van NLE is met €29,95 per maand voor de hogere internetsnelheden via een DSL-verbinding het goedkoopste pakket van Nederland. De klanten van NLE die al energie afnemen zijn als ze ook voor hun alles-in-1-pakket overstappen helemaal goedkoop uit: ze krijgen een extra combikorting van €25. Nieuwe energieklanten die ook telecom erbij nemen krijgen eveneens een korting van €25. Klanten van Nuon, Essent en Eneco die overstappen voor energie krijgen nog een extra korting van €50.

De gratis versterker die NLE indien nodig gratis installeert kost normaal gesproken €39. Wanneer de gratis versterker niet toereikend blijkt te zijn, kan een monteur tegen vergoeding een accesspoint komen installeren. Deze bekabelde aansluiting zendt het signaal draadloos door naar voorheen onbereikbare of moeilijk te bekabelen plaatsen. Het modem dat NLE levert maakt tevens gebruik van de nieuwe 5 GHz-frequentieband, die veel minder last heeft van storingen van andere apparaten.

Het nieuws dat NLE ook telecomprovider wordt, is vooral ingegeven door het ‘DNA’ van het bedrijf. Oprichter en CEO Harald Swinkels van NLE liet daar eerder over weten: ”Wij vinden het mooi traditionele, ingedutte markten op te schudden. Op de mobiele telecommarkt is behoorlijk wat concurrentie, maar dat geldt niet voor de markt van alles-in-1. Vroeger ging het om telefoontikken, tegenwoordig om databundels. Een databundel lijkt wat dat betreft op een kuubje gas. We zijn sinds de lancering tien jaar geleden exceptioneel gegroeid in aantallen én klanttevredenheid, we zijn er klaar voor.”

De afgelopen jaren is in de energiemarkt een daling te zien van het energieverbruik. Swinkels: “Woningen worden steeds beter geïsoleerd en apparaten in huis zullen binnen circa tien jaar vrijwel allemaal connected zijn, verwachten we.” Het uitdagen van de telecommarkt past volgens Swinkels bij de toekomstvisie van het bedrijf.

“Wij geloven dat over een periode van vijf tot tien jaar de Nederlandse huishoudens grotendeels zelfvoorzienend worden in hun energiebehoefte. Gesloten ecosystemen die energie gaan leveren, in plaats van vragen. Wij zullen dat gaan faciliteren. Het verdienmodel zit voor ons tegen die tijd niet meer in het leveren van een eenheid energie. Voor ons is het een uitdaging om met het aanbieden van andere diensten nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen”, aldus Swinkels.
NLE wil in vijf jaar tijd 10 procent van de zogenaamde alles-in-1 markt veroveren, zo’n 5 miljoen huishoudens. In de energiebranche is het NLE gelukt om in tien jaar tijd 7 procent van de markt te bemachtigen, bijna 800.000 aansluitingen.

 

Tags

NLENLE EnecoEneco NuonNuon EssentEssent

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!