Home | sponsoring | Nike schenkt €232.000 aan gemeenschapsorganisaties

Nike schenkt €232.000 aan gemeenschapsorganisaties

Geplaatst door Jeroen Veenstra in sponsoring op 26/05/2017 om 12:43

Nike

Nike gaat 16 gemeenschapsorganisaties in Nederland ondersteunen om kinderen en jongeren in beweging te krijgen. Het Nike Community Impact Fund is bestemd voor 16 organisaties die actief zijn in Amsterdam, Hilversum, Amersfoort en Utrecht.

Uit onderzoek blijkt dat sport en lichaamsbeweging goed zijn voor kinderen –niet alleen voor hun gezondheid, maar ook voor het opbouwen van sociale contacten, voor hun gedrag en voor hun concentratie op school. Maar Nederlandse kinderen halen de minimaal aanbevolen activiteitsniveaus niet; minder dan een op de vier kinderen in de basisschoolleeftijd beweegt minstens 60 minuten per dag.

De  steun uit het Nike Community Impact Fund die in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting vandaag wordt bekend gemaakt, kan variëren van € 5000 tot € 20.000 en  is vooral bedoeld ter ondersteuning van groepen die minder toegang hebben tot sport, zoals meisjes, kinderen met een  beperking en kinderen uit etnische minderheden.

De ondersteunde organisaties houden zich onder meer bezig met aangepaste sportmogelijkheden voor kinderen met een beperking in Amersfoort, een sportclub voor meisjes in Utrecht, een project waarin sport wordt gebruikt als onderdeel van kindgerichte ontwikkeling in Hilversum en het werk van de Krajicek Foundation om vrouwelijke sportcoaches op te leiden en meer meisjes aan te moedigen om te gaan sporten in Amsterdam, Utrecht en Amersfoort.

“Bij Nike geloven we in de kracht van sport om kinderen te helpen hun potentieel optimaal te benutten,” zegt Dan Burrows, Senior Director for Community Impact Europa van Nike. “Uit onderzoek blijkt dat actieve kinderen het op alle vlakken beter doen: ze zijn gelukkiger, gezonder en presteren vaker goed op school. Maar de huidige generatie kinderen is de minst actieve ooit. Nike is er trots op gemeenschapsorganisaties in Nederland te steunen die kinderen met elke achtergrond en elk niveau op weg helpen naar een betere toekomst door ze mogelijkheden te bieden voor sport en lichaamsbeweging.”

Een van de organisaties die vandaag een subsidie ontvangt is de Krajicek Foundation. Dankzij de steun van Nike kan die stichting meisjes uit kansarme gemeenschappen in Amsterdam, Utrecht en Amersfoort de kans geven om actief te worden – en te blijven – in de sport.

Lisbeth Pruijs, directeur van de Krajicek Foundation, zegt: “Slechts drie procent van de kinderen in kansarme gemeenschappen haalt de Nederlandse beweegnorm. Maar we hebben gezien dat als we deze kinderen helpen actiever te worden, niet alleen de kinderen zelf daarvan profiteren, maar ook gezinnen en hele buurten worden samengebracht. We zijn vereerd dat we zijn geselecteerd voor een subsidie van het Nike Community Impact Fund en voor het partnerschap met Nike om kinderen aan veilige speelplekken te helpen.”

Een subsidie is er ook voor Bink, een organisatie die zich in Hilversum inzet om kinderen met speciale leerbehoeften te leren deelnemen aan sport en lichaamsbeweging op school.

Katelijn Hertogs, Sportsubsidie project coördinator van Bink zegt: “Door sport en spel leren alle kinderen hoe ze problemen kunnen oplossen en respectvol kunnen samenwerken. Voor kinderen met speciale leerbehoeften kan functioneren in een team lastig zijn en sport is voor leerkrachten en kinderen een veilige manier om die uitdagingen aan te pakken. Deze financiering van het Nike Community Impact Fund geeft ons de mogelijkheid om scholen in Hilversum te helpen door middel van sport en spel kinderen te ondersteunen bij het opbouwen van hun toekomst.”

Het is voor het eerst dat het Nike Community Impact Fund projecten in Nederland ondersteunt. Vanuit het hoofdkantoor in Oregon (VS) heeft Nike sinds 2010 356 subsidies verstrekt aan lokale buurtorganisaties en scholen, met een totale waarde van meer dan 3,75 miljoen dollar. Vorig jaar breidde het Nike Community Impact Fund uit naar gemeenschappen in de omgeving van onze European Logistics Campus in België, en naar gemeenschappen in Detroit, Chicago, New Orleans, Washington DC, New York en Los Angeles.

Het Nike Community Impact Fund in Nederland wordt beheerd in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting. De definitieve beslissingen over de steun zijn genomen door een onafhankelijke commissie van experts en door een vrijwillige commissie van 14 medewerkers van Nike op het Europese hoofdkantoor in Hilversum.

De volgende 16 organisaties ontvingen in 2017 een subsidie: Amsterdam Marshals, ASV LEBO, HVO Querido, Jeugdsportfonds, We Are Here FC, Atletiekvereniging Altis, Christelijke korfbalvereniging MIA, Voetbalvereniging CJVV, ZPC Amersfoort, Fonds Gehandicaptensport, Harten voor Sport, Stichting Sportspeeltuin Abstede, Trainerskracht, Utrecht Cares, Bink en Krajicek Foundation.

 

Tags

Atletiekvereniging AltisAtletiekvereniging Altis Christelijke korfbalvereniging MIAChristelijke korfbalvereniging MIA Voetbalvereniging CJVVVoetbalvereniging CJVV TrainerskrachtTrainerskracht ZPC AmersfoortZPC Amersfoort Utrecht CaresUtrecht Cares Harten voor SportHarten voor Sport BinkBink Stichting Sportspeeltuin AbstedeStichting Sportspeeltuin Abstede Koning BoudewijnstichtingKoning Boudewijnstichting Amsterdam MarshalsAmsterdam Marshals ASV LEBOASV LEBO HVO QueridoHVO Querido We Are Here FCWe Are Here FC Fonds GehandicaptensportFonds Gehandicaptensport JeugdsportfondsJeugdsportfonds Krajicek FoundationKrajicek Foundation NikeNike

Comments

Kenmerken

Om de achttiende editie van Appelsap aan te kondigen brengen huidige opkomende hiphop-artiesten als Jacin Trill, Leafs, Ray Fuego, Bubbles en Mairo Nawaz een ode aan iconen zoals Eminem, Outkast,  N.W.A., 50 Cent, A$AP Rocky, EPMD, Missy Elliott, The Notorious B.I.G. en Lil Kim. De campagne is bedacht door Halal en bestaat uit een film, geregisseerd door Rogier Smalhout en foto's door Vitali Gelwich die zijn gebaseerd op het originele beeldmateriaal. De geportretteerde artiesten zullen allen optreden tijdens het festival 11 augustus in het Flevopark.

Hiphop-artiesten brengen ode aan helden voor Appelsap

Hiphop-artiesten brengen ode aan helden voor Appelsap0 ?php the_title() ?>623 dagen geleden
Tijdens een Pearl Jam concert in Amsterdam in 2014 toonde Eddie Vedder een Tibet shirt van COPA. Voor het Nederlandse merk kwam daarmee een droom uit, als echte Pearl Jam fans moest dat het hoogst haalbare zijn. Nog geen vier jaar later is er zelfs een officiële samenwerking met de band een feit!

COPA lanceert collectie met Pearl Jam

COPA lanceert collectie met Pearl Jam0 ?php the_title() ?>644 dagen geleden
Onlangs werd de heruitgave van de Nike Air Max 1 Atmos Animal Print gelanceerd. Sneakerliefhebbers hebben uren in de rij gestaan om deze sneakers in handen te kunnen krijgen. Toch waren het niet enkel fans die in de rij stonden voor de sneakers, want sommig exemplaren worden namelijk met flinke winst doorverkocht op Marktplaats en Ebay. Dat blijkt uit bureauonderzoek van online winkelcentrum beslist.nl.

Exclusieve Nike Air Max sneakers alweer online doorverkocht met winst

Exclusieve Nike Air Max sneakers alweer online doorverkocht met winst0 ?php the_title() ?>644 dagen geleden
Unidex heeft sinds dit jaar in samenwerking met alle toonaangevende A-merk leveranciers binnen het Turkse en Marokkaanse assortiment van levensmiddelen een uniek distributieplatform ontwikkeld om vanuit een enkel aanlevermoment een compleet assortiment te leveren aan retailers. Het assortiment is samengesteld op basis van de toonaangevende relevante en voor de kopersgroep herkenbare en vertrouwde bekende merken. In de bepaling van het assortiment is dus louter gekeken naar de behoefte van de eindgebruiker. 

Unidex lanceert distributieplatform voor Etnische levensmiddelen

Unidex lanceert distributieplatform voor Etnische levensmiddelen0 ?php the_title() ?>735 dagen geleden
Na succesvolle edities in grote steden als Parijs, Zürich, Berlijn, Moskou, Keulen, Warschau en Amsterdam vindt komend weekend de eerste editie van Sneakerness in Rotterdam plaats in de Van Nelle Fabriek. Sneakerness is uitgegroeid tot het belangrijkste sneakerevent van Europa. Er worden duizenden sneakers verkocht en merken en winkels als Crep Protect, WOEI, Overkill, Monta en Reell Jeans presenteren zich. 

Crep Protect, WOEI, Overkill en Monta presenteren zich op eerste Sneakerness Rotterdam

Crep Protect, WOEI, Overkill en Monta presenteren zich op eerste Sneakerness Rotterdam0 ?php the_title() ?>791 dagen geleden
Vanaf volgend jaar wordt Vifit Sport, het sportvoedingsmerk van FrieslandCampina, de nieuwe naamgevende partner van het Pro Triathlon Team. Dit is voorafgaande aan de Ironman World Championships in Kona, Hawaii, bekendgemaakt. Tegelijkertijd is meegedeeld dat de Zwitserse fietsenfabrikant BMC zijn partnerschap verlengt. De naam BMC Vifit Sport Pro Triathlon Team wordt van kracht met ingang van volgend jaar. Vifit Sport zal als partner het team ook op het gebied van voeding ondersteunen.

Vifit Sport kondigt naamgevend partnerschap met Pro Triathlon Team aan

Vifit Sport kondigt naamgevend partnerschap met Pro Triathlon Team aan0 ?php the_title() ?>832 dagen geleden
De legendarische voetballer Maradonna heeft als coach van Al Fujairah een trainingskamp belegd in Mierlo. Bavaria en Energiedirect scoren met het fenomeen.

Maradonna slaat toe in Nederland

Maradonna slaat toe in Nederland0 ?php the_title() ?>887 dagen geleden
Fifa Heracles

Uniek FIFA-toernooi in het Polman Stadion van Heracles

Uniek FIFA-toernooi in het Polman Stadion van Heracles0 ?php the_title() ?>968 dagen geleden
Helmond Sport flexpakket

Helmond Sport eerste club met flexibele business seats

Helmond Sport eerste club met flexibele business seats0 ?php the_title() ?>973 dagen geleden
Fitfair

Wie is de beste Fitness Influencer?

Wie is de beste Fitness Influencer?0 ?php the_title() ?>980 dagen geleden
Saks OFF 5TH Rotterdam Amsterdam

Nieuw winkelconcept Saks OFF 5TH opent eerste store in Rotterdam

Nieuw winkelconcept Saks OFF 5TH opent eerste store in Rotterdam0 ?php the_title() ?>981 dagen geleden
Albert Heijn Simon Loos Amsterdam Ginaf Amsterdam

Eerste volledig elektrische trucks in Amsterdam voor Albert Heijn

Eerste volledig elektrische trucks in Amsterdam voor Albert Heijn0 ?php the_title() ?>981 dagen geleden
Bam hyperloop Elon Musk Hardt Delft

BAM, dat gaat Hardt

BAM, dat gaat Hardt0 ?php the_title() ?>981 dagen geleden
Opel Feyenoord

Opel wil door met Feyenoord

Opel wil door met Feyenoord0 ?php the_title() ?>982 dagen geleden
adidas hockey KNHB

adidas verlengt KNHB partnership tot en met 2020

adidas verlengt KNHB partnership tot en met 20200 ?php the_title() ?>992 dagen geleden
FrieslandCampina introduceert Vifit Sport

FrieslandCampina introduceert Vifit Sport

FrieslandCampina introduceert Vifit Sport0 ?php the_title() ?>993 dagen geleden
Hartstichting Cristiano Ronaldo Pogba

Kopieergedrag kinderen basis voor nieuwe campagne tegen roken

Kopieergedrag kinderen basis voor nieuwe campagne tegen roken0 ?php the_title() ?>994 dagen geleden
ASICS Amsterdam Vondelpark

ASICS haalt sport letterlijk de winkel in

ASICS haalt sport letterlijk de winkel in0 ?php the_title() ?>994 dagen geleden
Excelsior Van Donge & De Roo sponsor

Excelsior Stadion Woudestein heet voortaan Van Donge & De Roo Stadion

Excelsior Stadion Woudestein heet voortaan Van Donge & De Roo Stadion0 ?php the_title() ?>996 dagen geleden
Het digitale sportmarketingbureau TDE uit Eindhoven slaat de handen ineen met Fingerspitz Online Marketing uit Breda.

TDE en Fingerspitz spelen samen in digital sportmarketing

TDE en Fingerspitz spelen samen in digital sportmarketing0 ?php the_title() ?>999 dagen geleden
ClaimdeCoolsingel Feyenoord Kampioen

Alvast een digitaal plekje voor de huldiging van Feyenoord op de Coolsingel

Alvast een digitaal plekje voor de huldiging van Feyenoord op de Coolsingel0 ?php the_title() ?>1001 dagen geleden
Robey Funkie House Rotterdam Saskia Haex

Robey profileert zich in thuisstad Rotterdam

Robey profileert zich in thuisstad Rotterdam0 ?php the_title() ?>1003 dagen geleden
KPN Eredivisie

KPN vanaf komend seizoen nieuwe hoofdsponsor Eredivisie

KPN vanaf komend seizoen nieuwe hoofdsponsor Eredivisie0 ?php the_title() ?>1007 dagen geleden
Opel Qurrent Paul de Munnik Feyenoord

Opel biedt Feyenoord lied van Paul de Munnik als afscheidscadeau

Opel biedt Feyenoord lied van Paul de Munnik als afscheidscadeau0 ?php the_title() ?>1014 dagen geleden
Brandsfit sponsor sportclubs

Brandsfit biedt sportclubs gratis tenues door een slim sponsormodel

Brandsfit biedt sportclubs gratis tenues door een slim sponsormodel0 ?php the_title() ?>1015 dagen geleden
ESET Nederland gaat samenwerken met topatleet Churandy Martina voor een digitaal veiliger Nederland. De 32-jarige Europees Kampioen 100 meter zal voor ESET Nederland als ambassadeur optreden en voor langere periode gaan ondersteunen in haar missie om Nederland digitaal veiliger te maken en iedereen te kunnen laten genieten van veiligere technologie.

Churandy Martina wordt ambassadeur van ESET Nederland

Churandy Martina wordt ambassadeur van ESET Nederland0 ?php the_title() ?>1017 dagen geleden
Feyenoord heeft een nieuwe hoofdpartner. Vanaf seizoen 2017-2018 staat het logo van Qurrent op het shirt. Qurrent is al business partner van Sparta!

Energiebedrijf Qurrent volgt Opel op als hoofdsponsor koploper Feyenoord

Energiebedrijf Qurrent volgt Opel op als hoofdsponsor koploper Feyenoord0 ?php the_title() ?>1020 dagen geleden
Mitsubishi Motors en Rugby Nederland slaan de handen ineen. Deze verbintenis volgt op samenwerkingen met nationale rugbyteams in onder andere Engeland en Japan. In die landen is de rugbysport al zeer populair en ook in Nederland groeit de belangstelling hard. Mitsubishi Motors ondersteunt deze veelbelovende ontwikkeling van harte.

Mitsubishi Motors duikt tussen de Nederlandse Rugbydames

Mitsubishi Motors duikt tussen de Nederlandse Rugbydames0 ?php the_title() ?>1021 dagen geleden
ING hesjes amateurvoetbal

ING steunt amateurvoetbal met 25.000 hesjes

ING steunt amateurvoetbal met 25.000 hesjes0 ?php the_title() ?>1038 dagen geleden
Wethouder Visser in Rotterdam voor promotie van gezonder eten

Ook Rotterdam verbiedt kindermarketing voor ongezonde voeding

Ook Rotterdam verbiedt kindermarketing voor ongezonde voeding0 ?php the_title() ?>1047 dagen geleden
De website van de eredivisie zaalvoetbaal

Eredivisie Zaalvoetbal lanceert online platform

Eredivisie Zaalvoetbal lanceert online platform0 ?php the_title() ?>1048 dagen geleden
De paal van het RAI waar straks de doodsprong gemaakt zal worden

Doodsprong vanaf het RAI Signaal ter promotie van het nieuwe Funsports Xperience!

Doodsprong vanaf het RAI Signaal ter promotie van het nieuwe Funsports Xperience!0 ?php the_title() ?>1052 dagen geleden
Krajicek Foundation

ABN AMRO en Krajicek Foundation verlengen partnership

ABN AMRO en Krajicek Foundation verlengen partnership0 ?php the_title() ?>1062 dagen geleden
Outdoor

OutdoorInfo lanceert Prijsvergelijker voor buitensportartikelen

OutdoorInfo lanceert Prijsvergelijker voor buitensportartikelen0 ?php the_title() ?>1062 dagen geleden
Olympiërs tot Winterspelen

Olympiërs tot Winterspelen van Beijing 2022 gekleed door FILA

Olympiërs tot Winterspelen van Beijing 2022 gekleed door FILA0 ?php the_title() ?>1062 dagen geleden
Max Verstappen

Ziggo Sport en Max Verstappen continueren samenwerking

Ziggo Sport en Max Verstappen continueren samenwerking0 ?php the_title() ?>1063 dagen geleden
Voetbal international platforms

Voetbal International, LINDA en ELLE blijven groeien op Social Media

Voetbal International, LINDA en ELLE blijven groeien op Social Media0 ?php the_title() ?>1064 dagen geleden
Juzzt football

Juzzt Football gebruikt Gracenote Sports data voor carrièreplanning voetballers

Juzzt Football gebruikt Gracenote Sports data voor carrièreplanning voetballers0 ?php the_title() ?>1069 dagen geleden
MissPublicity Rotterdam Topsport

MissPublicity en Rotterdam Topsport tekenen media partnership

MissPublicity en Rotterdam Topsport tekenen media partnership0 ?php the_title() ?>1069 dagen geleden
Ballenkids tennis

ABN AMRO voorziet ballenkids van camera tijdens World Tennis Tournament in Ahoy

ABN AMRO voorziet ballenkids van camera tijdens World Tennis Tournament in Ahoy0 ?php the_title() ?>1076 dagen geleden
Ajax eRoom

Speciale eRoom voor jonge fans bij Ajax

Speciale eRoom voor jonge fans bij Ajax0 ?php the_title() ?>1076 dagen geleden
WHEY bf strong

Body & Fit overgenomen door Glanbia

Body & Fit overgenomen door Glanbia0 ?php the_title() ?>1079 dagen geleden
Dafne Schippers

Dafne Schippers wint de Vrouw in de Media Award 2016

Dafne Schippers wint de Vrouw in de Media Award 20160 ?php the_title() ?>1092 dagen geleden
Fifa 2016 Xbox one

Eredivisieclubs krijgen allemaal Fifa-speler in officiële E-Divisie

Eredivisieclubs krijgen allemaal Fifa-speler in officiële E-Divisie0 ?php the_title() ?>1098 dagen geleden
Feyenoord in de kuip

Feyenoord eigenlijk helemaal niet zo Rotterdams

Feyenoord eigenlijk helemaal niet zo Rotterdams0 ?php the_title() ?>1101 dagen geleden
Rotterdam Ahoy

ABN AMRO en Rotterdam Ahoy blijven tennissen

ABN AMRO en Rotterdam Ahoy blijven tennissen0 ?php the_title() ?>1104 dagen geleden
Marathon van Rotterdam

Rotterdam Topsport gaat samenwerking aan met Tamoil en Unica Technisch Beheer

Rotterdam Topsport gaat samenwerking aan met Tamoil en Unica Technisch Beheer0 ?php the_title() ?>1120 dagen geleden
Kinder voetbalwedstrijd

Amsterdam weert kindermarketing bij sportevenementen

Amsterdam weert kindermarketing bij sportevenementen0 ?php the_title() ?>1155 dagen geleden
TomTom sport wearable runner

TomTom gaat voor Sport Wearables

TomTom gaat voor Sport Wearables0 ?php the_title() ?>1183 dagen geleden
Vincent Luyendijk

Vincent Luyendijk deelt meest interessante quotes van Sports Interactive Europe 2016

Vincent Luyendijk deelt meest interessante quotes van Sports Interactive Europe 20160 ?php the_title() ?>1190 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!