Home | retail | Nieuwe app Dloky laat kleine winkels beter concurreren

Nieuwe app Dloky laat kleine winkels beter concurreren

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 09/08/2017 om 15:38

e app toont acties van de winkels en horeca in de directe omgeving op de mobiele telefoon, gebaseerd op de huidige of geplande GPS positie. E

Dloky is een Nederlandse app en heeft wereldwijd al miljoenen gebruikers. De app toont acties van de winkels en horeca in de directe omgeving op de mobiele telefoon, gebaseerd op de huidige of geplande GPS positie. Er zijn tientallen categorieën zoals dames- of herenmode, cosmetica, sport, schoenen, restaurants, musea en clubs. 

Directeur Robert Hoevers: ”We zijn begonnen als gewone mobiele app maar sinds we onze webapp gelanceerd hebben is het echt hard gegaan. Dat komt met name omdat de winkels en acties nu hun eigen dloky pagina hebben en we met de webapp goed vindbaar zijn op Google, met miljoenen pagina’s wereldwijd gaat dat natuurlijk wel hard. Zo helpt Dloky de ondernemers ook om beter gevonden te worden in Google.”

Robert Hoevers: ”Ik zou ondernemers dan ook zeker adviseren om een Facebookpagina te starten. Maar het bereik van de Facebookpagina van kleine winkels is vaak beperkt tot vaste klanten, vrienden en kennissen. Bovendien willen mensen maar zelden alle Facebookpagina’s volgen van de winkels die zij bezoeken. Daarnaast heb je juist de groep van dagjesmensen en toeristen die niet eens van het bestaan van je winkel en/of Facebookpagina weten. Dloky werkt andersom, je ziet initieel alle winkels om je heen en je selecteert welke winkels je niet wilt zien. Dloky onthoudt vervolgens je voorkeuren.”

Dloky is momenteel bezig om een paar verdienmodellen te ontwikkelen, te denken valt aan cashback of kortingacties, spaarprogramma’s of mogelijkheden om acties bovenaan een bepaalde categorie te promoten. ”Zeg maar het Google search model,” vervolgt Hoevers. ”Desalniettemin zal het platform altijd gratis zijn en blijven voor bedrijven en gebruikers.” Het opzetten van een Dloky pagina voor bedrijven is een kwestie van een paar minuten met een handige Facebook synchronisatie.

Dloky hoopt dat ze kan bijdragen aan een minder eenzijdige winkelbeleving in steden. Nu het routine winkelen zich meer en meer zal verplaatsen naar online zal het fysieke winkelen zich beter gaan lenen voor nieuwe beleving en ontdekken.

Tags

DlokyDloky Robert HoeversRobert Hoevers appapp

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!