Home | Logistiek/e-commerce | Nederlandse wachtwoordmanager biedt strengste beveiliging

Nederlandse wachtwoordmanager biedt strengste beveiliging

Geplaatst door Jim Cole in Logistiek/e-commerce op 12/04/2017 om 13:48

Vaulteq wachtwoord

De Nederlandse startup Vaulteq heeft de eerste wachtwoordmanager van Nederlandse bodem geïntroduceerd. De manager is te verkrijgen als mobiele app en browserextensie. De gebruiker krijgt hiermee toegang tot al de wachtwoorden, vanaf alle apparaten, door één ‘masterwachtwoord’. De data wordt opgeslagen op Nederlandse servers, hierdoor is de data beschermd door één van de strengste datawetgevingen van de wereld.

”Dankzij de kwaliteit van infrastructuur, beveiliging en wetgeving is Nederland één van de beste plekken voor het bewaren van je wachtwoorden,” zegt medeoprichter en lead developer Tim Gerrits.

Vaulteq-oprichters Tim Gerrits en Frederik Derksen waren niet tevreden over het aanbod van wachtwoordmanagers. Zo ontdekten zij dat er bijna geen toegankelijke en gebruiksvriendelijke wachtwoordmanagers te vinden zijn die data dichtbij opslaan volgens de strenge datawetgeving in Europa of in Nederland. Ook vonden Tim en Frederik dat gebruiksgemak vaak te wensen overlaat. Met Vaulteq hebben Frederik en Tim het product gemaakt dat dit probleem definitief oplost: een intuïtieve digitale kluis waar wachtwoorden onder de beste veiligheidsstandaard exclusief in Nederland, worden opgeslagen

Met de wachtwoordmanager combineert Vaulteq veiligheid en gemak. De app genereert veilige wachtwoorden en vult deze automatisch in. Vervolgens kan met het masterwachtwoord, of vingerafdrukverificatie, toegang worden verkregen tot alle opgegeven accounts. De gegevens worden op alle apparaten waar Vaulteq geïnstalleerd en automatisch gesynchroniseerd.

Vaulteq hanteert standaard de sterkste encryptie; tweestapsverificatie en client side AES 256-bit encryptie. Wachtwoorden zijn opgeslagen in gecertificeerde datacenters met systemen voor ramppreventie.

De Vaulteq app is gratis voor particulieren en bedrijven en beschikbaar voor iOS, Android en browserextensies voor Chrome en Firefox. Naast de gratis app is er ook Vaulteq Premium, hiermee worden de wachtwoorden met alle devices en de laptop of desktop gesynchroniseerd en is er toegang tot de browserextensie.

Er is een gratis proefperiode van 30 dagen, vervolgens zijn de kosten € 2,99 per maand. Er komt binnenkort ook een uitgebreide versie voor zakelijke teams.

Tags

wachwoordwachwoord FirefoxFirefox Tim GerritsTim Gerrits wachtwoordmanagerwachtwoordmanager vaulteqvaulteq Google ChromeGoogle Chrome iOSiOS AndroidAndroid

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!