Home | Logistiek/e-commerce | Nederlandse OV-app Tranzer bekroond tot Best Smart City Initiative in Europa

Nederlandse OV-app Tranzer bekroond tot Best Smart City Initiative in Europa

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 25/01/2018 om 12:55

De jury prees de OV-app, die in december in Nederland werd gelanceerd, voor het innovatieve concept, het gebruikersgemak en de beste gebruikerservaring.  

De Nederlandse OV-app Tranzer heeft de award voor Best Smart City Initiative in Europa gewonnen tijdens de jaarlijkse Transport Ticketing Global Awards in Londen. De jury prees de app, die in december in Nederland werd gelanceerd, voor het innovatieve concept, het gebruikersgemak en de beste gebruikerservaring.

De Transport Ticketing Global is een jaarlijkse bijeenkomst voor partijen die betrokken zijn bij vervoersbewijzen, reizigersinformatie en de ontwikkeling van smart cities. De wereldwijde visie voor openbaar vervoer wordt daar door iedereen gedeeld: het moet intelligent, duurzaam, interconnected en kosteneffectief zijn voor zowel gebruikers als exploitanten. De prestigieuze en begeerde awards worden tijdens deze bijeenkomst uitgereikt om bedrijven en initiatieven te bekronen die bijdragen aan deze visie. Gisteren won Tranzer in de categorie ‘Smart City 2018’.

Paul Rooijmans en Sanneke Mulderink, de oprichters van Tranzer, zijn vereerd met de prijs. Mulderink: “Het is het bewijs dat onze app een baanbrekend concept is. We verleggen de grens en laten zien hoe Mobility as a Service de reiziger bedient en hem van deur tot deur brengt.” Rooijmans is het daarmee eens: “Deze award bevestigt dat we met het juiste bezig zijn en motiveert ons om te blijven innoveren en verbeteren om de reiziger van meer service en gemakken te voorzien.”

De app Tranzer werd begin december in Nederland gelanceerd. Met de app plan en koop je in één keer de gehele reis. Het maakt daarbij niet uit dat er onderweg gebruikt wordt gemaakt van verschillende vervoerders, zoals trein, tram, bus, metro en taxi. In de app wordt het vervoersbewijs verstrekt, daardoor is er geen OV-chipkaart nodig. Grote vervoerders als NS, RETConnexxion, GVB en EBS zijn aangesloten en ook zijn taxi’s te boeken en te betalen in de app. Tranzer is beschikbaar in Nederland en breidt zich momenteel uit binnen Europa. Dit is mogelijk door samenwerkingen met LeasePlan, Transdev en KLM. Tranzer is beschikbaar in Nederland en breidt uit binnen Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort.

Tags

TransdevTransdev TranzerTranzer EBSEBS ConnexxionConnexxion LeasePlanLeasePlan GVBGVB openbaar vervoeropenbaar vervoer RETRET NSNS KLMKLM

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!