Home | Logistiek/e-commerce | Na taxi’s en eten nu ook online dokter bestellen

Na taxi’s en eten nu ook online dokter bestellen

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 28/09/2017 om 11:43

Vanwege toenemende vraag naar zorg on demand is online dienst Doctize gestart. Patiënt bestelt via website dokter en rekent online af voor het consult.

Vanwege de toenemende vraag naar zorg on demand is onlangs de online dienst Doctize gelanceerd. Via de website bestelt de patiënt een dokter en rekent online af voor het consult op locatie. Leontine Westenberg, huisarts en mede-oprichter van Doctize: ”Ik ben ruim 10 jaar als huisarts werkzaam in Amsterdam en omstreken. In deze periode heb ik ervaren hoe vervelend patiënten het vinden om hun tijd te verdoen in de wachtruimte als het gaat om minder acute klachten. Wij bieden hier nu een oplossing voor.”

Doctize werkt heel eenvoudig. Het maken van een afspraak op het gewenste moment en de locatie van voorkeur is binnen enkele minuten voltooid. Thuis, op het werk, op de sportschool, op de hotelkamer, de patiënt bepaalt. Na online betaling zal een van de artsen van Doctize langskomen voor een consult van maximaal 30 minuten. Een eventueel recept volgt achteraf per e-mail.

Doctize richt zich vooral op de zogenaamde kleine kwalen uit de huisartsenpraktijk zoals oorontsteking, ooginfectie, sportblessures, eczeem en allergieën. Doctize is van mening dat haar diensten de huisartsen zal helpen met het terugdringen van de werkdruk.

De patiënten van Doctize ontvangen na hun consult per e-mail een brief met het verslag van het consult. Het is aan de patiënt of deze wordt doorgestuurd naar de eigen huisarts.

Het tarief voor een dokter op locatie bedraagt €49,00. De diensten van Doctize worden niet standaard door de zorgverzekering vergoed. Eventuele voorgeschreven medicatie wordt wel op de gebruikelijke wijze vergoed via de zorgverzekeraar.

Naast de particuliere markt is Doctize al actief binnen het zakelijke domein. Een groot deel van de hotels in Amsterdam is bekend met Doctize en conciërges op de Zuidas zijn op de hoogte van de diensten van Doctize. Een aantal grotere poppodia en conventiecentra heeft een exclusieve samenwerking met Doctize. Verder is Doctize momenteel in gesprek met een partij om topspelers van een groot sportevenement te kunnen voorzien van snelle huisartsgeneeskundige zorg.

Michel Hurkens, operationeel manager binnen Doctize: ”Recent nog werden we opgeroepen voor een stembandprobleem bij een wereldberoemde artiest. We hebben het voor elkaar gekregen dat de artiest alsnog op kon treden. Dat geeft natuurlijk een enorme kick, maar het gevoel is niet anders toen we een jongedame op de Zuidas konden helpen met haar medische klacht waardoor ze haar allereerste vergadering niet hoefde te missen!”

Op dit moment richt Doctize haar pijlen vooral op Amsterdam en omstreken. Inmiddels is de dienst ook beschikbaar in Utrecht en gezien het succes en de behoefte zullen andere steden zoals Rotterdam en Den Haag snel volgen.

Tags

Leontine WestenbergLeontine Westenberg DoctizeDoctize

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!